Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Cura cu drojdie de bere și marile beneficii pentru sănătate

Cura cu drojdie de bere și marile beneficii pentru sănătate

În sezonul rece, dar nu numai în sezonul rece, ia în calcul miraculoasă cură cu drojdie de bere. Stimulează imunitatea grație conținutul ei bogat de vitamine și minerale.

Cură cu drojdie de bere se administrează timp de trei-patru săptămâni, cu o pauză de două săptămâni, nu mai mult de trei ori pe an. Drojdia se ia de trei ori pe zi, câte 25 g, prima doză dimineață pe stomacul gol, pentru a fi cât mai bine absorbită în procesul de digestie.

Crește speranța de viață

Drojdia de bere e plină de vitamine și de minerale necesare organismului. Vitaminele din complexul B, dar şi E, D și H hrănesc pielea, previn anemia și bolile cardiovasculare.

Potasiul, fierul, calciul, magneziul și fosforul previn lipsa de vitamine din corp și dau un tonus bun. Mai mult, cercetătorii spun că drojdia de bere revitalizează organismul, fiind considerată un adevărat elixir al tinereții.

Cura cu drojdie de bere susține creierul în procesele lui

Drojdia de bere acționează asemeni unui antidepresiv, iar calitățile ei terapeutice sunt cunoscute încă din Antichitate.

Și astăzi, cercetătorii recomandă acest remediu în cazul tulburărilor psihice cauzate de stres și stări de frică. Mai mult, studii arată că o astfel de cură mărește memoria și este folositoare bolnavilor de inima, întărind arterele și echilibrand nivelul de colesterolul din sânge.

Citeste si: Cura de castraveti

Probleme cu flora intestinală?

Dacă suferi de o afecțiune gastrointestinala cum este ulcerul, gastrită sau constipația poți lua, pe lângă tratamentul indicat de medic, că adjuvant drojdia de bere, câte 25 g, de trei ori pe zi, timp de trei săptămâni.

La fel de utilă este și în cazul în care ai luat multe antibiotice. Această ajută la refacerea florei intestinale, crescând rezistență organismului în față infecțiilor. În plus, cură cu drojdie de bere echilibrează insulină, făcând-o utilă și diabeticilor.

 

Sursa foto: pixabay.

Comments

comments

Lasă un răspuns