Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Dieta si fitness > Cura cu drojdie de bere

Cura cu drojdie de bere

 

In sezonul rece, dar nu numai in sezonul rece, ia in calcul miraculoasa cura cu drojdie de bere. Stimuleaza imunitatea gratie continutul ei bogat de vitamine si minerale.

Cura cu drojdie de bere se administreaza timp de trei-patru saptamani, cu o pauza de doua saptamani, nu mai mult de trei ori pe an. Drojdia se ia de trei ori pe zi, cate 25 g, prima doza dimineata pe stomacul gol, pentru a fi cat mai bine absorbita in procesul de digestie.

Creste speranta de viatahttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/01/16/drojdie-art1.png

Drojdia de bere e plina de vitamine si de minerale necesare organismului. Vitaminele din complexul B, dar şi E, D si H hranesc pielea, previn anemia si bolile cardiovasculare.

Potasiul, fierul, calciul, magneziul si fosforul previn lipsa de vitamine din corp si dau un tonus bun. Mai mult, cercetatorii spun ca drojdia de bere revitalizeaza organismul, fiind considerata un adevarat elixir al tineretii.

Sustine creierul in procesele lui

Drojdia de bere actioneaza asemeni unui antidepresiv, iar calitatile ei terapeutice sunt cunoscute inca din Antichitate.

Si astazi, cercetatorii recomanda acest remediu in cazul tulburarilor psihice cauzate de stres si stari de frica. Mai mult, studii arata ca o astfel de cura mareste memoria si este folositoare bolnavilor de inima, intarind arterele si echilibrand nivelul de colesterolul din sange.

Citeste si: Cura de castraveti

Probleme cu flora intestinala?

Daca suferi de o afectiune gastrointestinala cum este ulcerul, gastrita sau constipatia poti lua, pe langa tratamentul indicat de medic, ca adjuvant drojdia de bere, cate 25 g, de trei ori pe zi, timp de trei saptamani.

La fel de utila este si in cazul in care ai luat multe antibiotice. Aceasta ajuta la refacerea florei intestinale, crescand rezistenta organismului in fata infectiilor. In plus, cura cu drojdie de bere echilibreaza insulina, facand-o utila si diabeticilor.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus