Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > De ce este bine să bei apă cu lămâie

De ce este bine să bei apă cu lămâie

Îţi spunem, cu argumente, de ce este bine să bei apa cu lamaie şi care sunt beneficiile pe care le aduce această combinaţie pentru sănătata ta.

water-1187656_960_720Combinaţia dintre apă şi suc de lămâie este ideală mai ales la finalul sezonului rece. O altă perioadă indeală pentru o cură de apă cu lămâie este sfârşitul verii şi toamna, pentru că te pregăteşte pentru sezonul rece. Să bei apă cu lamâie dimineaţa este, în mod cert unul din cele mai bune obiceiuri pentru sănătatea şi silueta ta.

Bea dimineaţa sucul de la jumătate de lămâie pus într-un pahar mare cu apă. Ajuta sistemul imunitar, hidratează excelent, este tonică şi te energizează. Lămâile sunt o sursă de bioflavonoide, care distrug radicalii liberi, combat inflamaţiile, echilibrează raportul acido-bazic din sânge iar aroma este tonica şi are un miraculos efect antistres. Facem o paranteză şi-ţi spunem că aroma de lămâie şi cea de portocală are ca efect stimularea unor centri nervoşi care prin efectul în cascadă reduc stresul, scad tensiunea şi relaxează.

Poţi adauga în apă şi bea dimineaţa apă cu suc de lămâie în orice cantitate vrei. De la o linguriţă de sus până la sucul unei lămâi întregi. Practic, cantitatea de suc depinde de plăcerea şi gustul tău. Poţi creşte treptat cantitatea de suc de la două-trei linguriţe de suc până la a pune sucul de la o lămâie întreagă. Mai mult, efectul este şi mai intes dacă vei pune sucul de lămâie în apă caldă.

Apa caldă se asimiează mult mai repede, iar efectele pozitive ale acestei combinaţii sunt mult mai rapide şi mai intense. În timpul zilei, combinaţa de apă cu lămâie este oricând binevenită. Ideal este să bei apă cu lămâie fără să adaugi zahăr sau miere.

Apa cu lămâie este un tonic general care stimulează rata metabolismului bazal, susţijne procesuld e digestie al grăsimilor şi reprezintă un veritabil pansament pentru ficat, bilă şi pancreas. dacă bei constant apă cu lămâie se reduce riscul apariţiei problemelor hepatice, a celor pancreatice şi vei avea o digestie mai bună şi un tranzit intestinal eficient.

Există şi un potenţial dezavantaj pentru combinaţa de apă cu lămâie. Acidul din lămâie poate descompune smalţul dintelui. Eviţi problema dacă te clateşti în gură după ce bei apă cu lămâie sau dacă bei aceasta limonadă cu un pai.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns