Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > De ce sunt bune muraturile

De ce sunt bune muraturile

 

Este momentul optim sa vorbim despre beneficiile pe care le aduc muraturile, atat cele preparate in saramura (cele mai bune), cat si cele preparate in otet. Pentru acestea din urma conditia este ca ele sa fie preparate cu otet din vin nu cu solutie diluata de acid acetic. Iata de ce sunt bune muraturile.

Continut scazut de calorii

Muraturi sunt foarte scazute in calorii si pot fi mancate alaturi de foarte multe preparate. Sunt perfecte sub forma de salate sau combinate cu legume proaspete, sunt perfecte pentru a fi adaugate in sandwich-uri (in locul sosurilor grase). Sunt un excelent substitut pentru garnituri calorice la fripturi. Muraturile nu contin deloc colesterol, iar daca sunt spalate bine le poti reduce si continutul de sare.

Valoare nutritiva mare

Muraturile sunt o foarte buna sursa de fibre si contin cantitati importante de vitamina C naturala la care se adauga doze mai mici de vitamina K. Muraturile sunt si o buna sursa de potasiu si de fier. Trebuie spus ca nu este benefic un consum exagerat de muraturi pentru ca aduc o doza mare de sodiu.

Bogate in antioxidanti

Antioxidantii sunt esential organismului pentru ca repara toate daunele produse in procesele de oxidare celulara, procese care duc la imbatranire, inflamatii si alte afectiuni. Muraturile sunt o foarte buna sursa de antioxidanti. Toate muraturile, indiferent de tipul de leguma folosit, sunt bogate in antioxidanti.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns