Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Dieta cu doua mese pe zi

Dieta cu doua mese pe zi

Orice plan de dieta o sa-ti recomande trei mese principale si doua gustari, dar se pare ca exista si alternativa de a tine o dieta cu doua mese pe zi. Studiile facute pe grupuri de studiu au dovedit ca dieta cu doua mese pe zi poate sa fie o excelenta solutie pentru multi, in conditiile in care doua mese pe zi se pliaza pe ritmul in care traim. Exista insa cateva conditii si cateva detalii pe care trebuie sa le iei in calcul in cazul in care dieta cu doua mese pe zi iti surade.

Dieta cu doua mese pe zi inseamna doua mese copioase. Adica o masa foarte bogata dimineata si o a doua masa, dupa ora 15.00 la fel de consistenta. Pentru unele persoane acest ritm alimentar a tinut foarte bine sub control glicemia, comparativ cu o dieta cu 5-6 mese pe zi (dintre care trei principale).http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/08/06/dieta-doua-mese-zi.jpg

Potrivit acestui studiu, dieta cu doua mese pe zi s-a dovedit benefica inclusiv pentru cei care au vrut sa scada in greutate, dar si pentru cei care sufera de diabet de tip 2. La modul general, dieta cu doua mese pe zi ar putea benefica pentru oricine doreste sa isi tina greutatea sub control fara restrictii alimentare majore, in conditiile in care trebuie sa respecte putine reguli de nutritie. Testele au dovedit ca cei care au respectat dieta cu doua mese pe zi au slabit mai mult decat cei care au mancat trei mese principale si doua gustari.

Concret, dieta cu doua mese pe zi inseamna o masa de dimineata foarte bogata. Se consuma cereale integrale, fructe sau legume, precum si carne slaba de pui, curcan sau peste. La aceasta se adauga o sursa sanatoasa de grasimi, ceea ce inseamna peste gras sau avocado ori nuci sau alte seminte. Pranzul este si el foarte bogat si trebuie consumat la cel mult 8 ore de la masa de dimineata. Acesta trebuie sa contina supa de zarzavat, carne sau alte surse de proteine, legume si alimente care sa completeze necesarul de fibre. Intre cele doua mese se pot manca doar fructe si este recomandat un aport bun de lichide fara calorii (apa sau ceai).

Dupa masa de pranz se permite doar consumul de fructe sau legume crude, apa si ocazional seminte crude in cantitate mica.

Studiul facut pe esantionul care a dovedit viabilitatea acestui tip de dieta cu doua mese pe zi a avut rezultate bune si foarte bune si la nivelul constantelor biologice ale sangelui.

Mai trebuie spus ca dieta cu doua mese pe zi nu limiteaza aportul caloric la cele doua mese, dar in ansamblu aportul de calorii zilnic trebuie mentinut cu 500 de calorii sunt cel de dinainte de debutul dietei, daca se urmareste scaderea in greutate. Cert este ca cei care au respectat dieta cu doua mese pe zi au slabit mai repede decat cei care au respectata o dieta cu trei mese principale si 2-3 gustari pe zi.

La cele doua mese permise de dieta cu doua mese pe zi se poate manca orice cantitate de legume, supa slab calorica, dar se pastreaza un aport controlat de grasimi animale, este redus sau eliminat aportul de zahar si carbohidrati rafinati. Mesele trebuie sa fie luate in liniste, fara graba, fapt care creste eficienta dietei. Adica nu mai ai voie sa mananci in fata calculatorului si nici pe fuga.

Cei care au respectat dieta cu doua mese pe zi au slabit circa 5-7 kilograme in trei luni si si-au normalizat toate constantele biologice de referinta.

Afla totul despre beneficiile pe care ti le aduce
dieta cu legume

 

Comments

comments

Lasă un răspuns