Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Dieta de 1200 de calorii

Dieta de 1200 de calorii

dieta rapida

Dieta de 1200 de calorii este o dietă rapidă, dar restrictivă, care impune mult autocontrol. Deși te ajută să slăbești repede, ea nu este recomandată pe termen lung.

Secretul acestei diete stă în alegerea alimentelor consumate și în evaluarea riguroasă a numărului de calorii consumate zilnic.

Orice dietă care urmărește scăderea în greutate presupune consumul a mai puține calorii decât arde organsimul într-o zi.Se poate spune și că o dietă este rapidă dacă reduce aportul mediu de calorii cu aproximativ 500.

Respectată două săptămâni, dieta de 1200 de calorii duce la o scădere eficientă în greutate, de la trei la șase kilograme în funcție de metabolismul fiecăruia.

Dieta de 1200 de calorii este o dietă severă, în condițiile în care aportul caloric zilnic al unei femei putin active, din punct de vedere fizic, se învârte în jurul a 1800-2000 de calorii.

Citește și: Dieta momentului: postul intermitent

Planul alimentar pentru dieta de 1200 de calorii

Micul dejun trebuie să conțină între 250 și 300 de calorii

Alege produse lactate și fructe la micul dejun – proteinele din lapte și fibrele din fructe îți dau senzația de sațietate. O altă varinata înseamnă o felie de pâine integrală unsă cu foarte puțin unt și lapte integral sau iaurt. Adaugă și o cafea fără zahăr.

Prânzul se încadrează între 300 și 350 de calorii

Masa de prânz este obligatorie și trebuie să conțină grăsimi, proteine și fibre. Alege legume verzi (broccoli, fasole verde, spanac), proteine slabe (carne de curcan, ouă sau pește) și cereale integrale. O felie de pâine integrală, două degete de brânză feta, o roșie mare, câteva măslini Kalamata, 4 linguri cu hummus și 200 de grame de spanac crud, cu o linguriță de ulei de măsline și suc de lămâie. Cu toate acestea te încadrezi în baremul de calorii.

În planul alimentar pentru dietă de 1200 de calorii, pentru masa de prânz mai poți încerca o supă de legume, fără grăsime, și fără cartofi, un iaurt mic, o bucată de carne la grătar, cât palma și o porție foarte mare de spanac fiert cu puțin ulei și suc de lămâie. Carnea și supa pot fi înlocuite cu o porție de pește, cât palma, și 250 de grame de broccoli sau fasole verde și un pahar cu lapte degresat.

Cina trebuie să se încadreze între 400 și 500 de calorii

O porție de pui la grătar sau la cuptor, cât palma, cu patru linguri de sote de legume albe (conopidă, țelină sau varză) și două lingurițe de ulei de măsline, plus două linguri de orez brun, fiert. Un pătrățel de ciocolată, pentru final.

Mai poți încerca o salată mare de varză albă, o bucată de carne cât palma și 200 de grame de legume înăbușite cu o linguriță de ulei.

Citește și: 4 dintre cele mai bune surse de proteine vegetale

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

3 thoughts on “Dieta de 1200 de calorii

Lasă un răspuns