Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Dieta si fitness > Dieta tricolora

Dieta tricolora

Dieta tricolora te scapa de toxine si de kilograme. Vei pierde cam 1-2 kg pe saptamana, dar nu o tine mai mult de trei saptamani, iar asta numai dupa un consult medical. Se vor consuma intr-o zi doar alimente albe, in urmatoarea – legume verzi, iar in a treia zi – alimente rosii, dupa care ciclul se reia. Duminica e „ziua-curcubeu”, in care poti manca orice.

Ziua alba

Alimentele albe contin flavonoizi, care protejeaza membranele celulelor. Fainoasele si cartofii conti amidon si carbohidrati, surse de energie. Iar branzeturile sunt bogate in calciu, vitaminele D si A, indispensabile in fixarea calciului in organism. In plus, contin multe fibre. Pestele este bogat in acizi grasi omega 3 si are o multitudine de efecte benefice.

RECOMANDARE: In aceasta zi, consuma lactate, peste alb, legume albe (telina, radacina de patrunjel, andive, praz, conopida, varza, ceapa, ciuperci) si apa. Sugestie:

  • Mic dejun: un iaurt de baut + o felie de paine sau o cana cu lapte + o felie de paine cu putin unt
  • Pranz: peste fiert sau la gratar + o salata de andive sau o supa-crema de legume albe, drese cu putin unt
  • Cina: paste cu legume albe sau cu branza

Ziua verde

Legumele verzi contin micro-elemente care stimuleaza functionarea ficatului, dar si mari cantitati de vitamine C si E, fier, magneziu si fibre, care ajuta organismul sa se apere de agenti patogeni si sa regleze digestia.

RECOMANDARE: In aceasta zi, consuma doar legume verzi, sucuri din legume si ceai verde, plus multa apa. Sugestie:

  • Mic dejun: un mar verde + un ceai verde
  • Pranz: mancare de spanac + supa-crema de broccoli sau mancare de fasole verde + salata verde
  • Cina: salata din legume fierte sau crude

Ziua rosie

Legumele rosii sunt bogate in licopen si betacaroten, antioxidanti care elimina efectele radicalilor liberi si protejeaza organismul de boli cardiace. Fructele si legumele rosii sunt foarte bogate si in vitamina C si magneziu, element care impiedica depunerea grasimilor. Carnea rosie are mult fier, echilibrand functiile organismului.

RECOMANDARE: Trebuie sa consumi alimente din fiecare categorie: carne, legume, fructe. Sugestie:

  • Mic dejun: salata de sfecla-rosie + 50 g de carne rosie sau 50 g de prune uscate + un pahar cu suc de grepfrut, coacaze, mure, zmeura, capsune
  • Pranz: carne slaba fiarta sau fripta (vita, porc) + ardei gras rosu si 250 ml suc de coacaze ori supa de rosii
  • Cina: salata de legume, eventual cu boabe de fasole rosie + un fruct

Culorile iti influenteaza apetitul

Cercetarile au aratat ca nuantele reci diminueaza apetitul, in timp ce acelea calde il cresc. Culorile farfuriilor si a peretilor din incaperile unde iei masa sunt extrem de importante. Astfel:

  • negrul, movul si maroul o diminueaza
  • verdele regleaza apetitul
  • rosul si portocaliul stimuleaza pofta de mancare
  • albul nu influenteaza apetitul.


Lasă un răspuns

Sus