Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutritie > Fructe de iarna

Fructe de iarna

 

Inevitabil, iarna sunt mai putine fructe. Fructele proaspete le numeri pe degete: mere, banane, portocale si alte citrice sunt singurele pe care le avem cu adevarat la indemana. Si totusi, in fapt oferta este mult mai diversificata.

Am facut o lista cu fructele de iarna si apoi vorbim despre fiecare in parte.

Portocale
Mandarine
Lamai si lime
Grapefruit
Mere
Gutui
Fructe uscate (caise, prune, smochie si curmale)
Fructe congelate (zmerura, mure, capsunt)
Fructe din dulceata

Portocalele si bananele sunt ieftine, iar globalizarea face ca efortul si consumul de energie pentru transportul lor sa fie „inclus”. Banane sunt ieftine si reprezinta o sursa excelenta de potasiu si vitamine. Portocalele si celelalte citrice, la fel. Sunt principala sursa de vitamine din sezonul rece si sunt adevarate fructe de iarna. Adauga pe langa portocale si mandarinele. Sunt dulci si pline de vitamine. Nu uita beneficiile imense ale lamailor si nu ocoli limele. Merita sa le cumperi si sa le folosesti integral. Coaja in prajituri sucul si pulpa in limonada si ceai sau pur si simplu mancate asa.

Ai la indemna si fructele de padure congelate. Inghetate rapid la temperaturi scazute capsunile si zmeura se pastreaza perfect. Le poti pune in salata de fructe sau in cereale.Nu uita ca ai la indemana si dulceata de zmeura si pe cea de capsuni. Ideale sunt cele facute cu putin zahar.

La loc de cinste stau merele. Alege mereu merele din productia locala. Sunt foarte gustoase, sunt ieftine si le ai toata iarna. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa mergi in piata. Producatorii au mere toata iarna! In plus s-a dovedit ca merele romanesti sunt cele mai bune.

Fructele uscate ar fi o alta varianta. Acestea au vitamine si fibre care fac din ele o alternativa la indemana pentru sezonul rece. Continutul de zahar este putin mai mare, asa ca ai grija daca te intereseaza numarul de calorii consumate.

Gutuile se pastreaza si ele proaspete pana tarziu in iarna. Daca le cumperi in cantitati mici, tot din piata, te poti bucura de ele, pana in ianuarie.

 

Comments

comments

Leave a Reply