Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Grapefruitul, controleaza diabetul si scade colesterolul

Grapefruitul, controleaza diabetul si scade colesterolul

Grapefruitul dulce-amar este consumat frecvent la micul dejun pentru a ajuta digestia. Fructul este extrem de activ în a controla nivelul colesterolului, contribuind la menținerea lui la un nivel normal și previne diabetul zaharat de tip 2, dar are și capacitatea de controla și stimula reația celulară la insulină.

Cercetătorii de la Universitatea Ebraică din Ierusalim şi Massachusetts General Hospital au descoperit recent că o substanţă numită naringenina, un antioxidant derivat din grapefruitul amar – care are legătură cu aroma şi la alte fructe citrice – poate determina ficatul să spargă grăsimea şi, de asemenea, ajută la creşterea sensibilităţii corpului la insulină.

Naringenina poate proteja împotriva leziunilor hepatice. Grapefruit este şi o sursă bună de vitamine C şi A, care ajută  la întărirea funcţiei imunitare. De asemenea, este o sursă bogată de fibre solubile şi de pectina, care ajuta la scaderea nivelului colesterolului.

Grapefruitul este și una dintre cele mai bune surse de licopen, considerat cel mai puternic oxidant natural – sau, mai corect, unul dintre cei mai puternici oxidanți. Acesta se găsește numai în grapefruitul roz sau roşu. Licopenul este un element nutritiv cu proprietăţi antioxidante puternice, care ajută la lupta împotriva radicalilor liberi din organism. De asemenea, licopenul se mai găseşte în roşii, fiind cunoscut şi pentru capacitatea sa de a reduce riscul de cancer de prostată.

Cum poate grapefruitul să te ajute să slăbești? Alegeţi grapefruit pe deplin copt, deoarece acesta are cele mai înalte niveluri de antioxidanţi. Sucul de grapefruit creşte semnificativ producţia şi activitatea enzimelor hepatice responsabile de detoxifiere, ajutând la eliminarea compuşilor toxici din organism, inclusiv a celor cancerigeni. Grapefruit conţine, de asemenea, limonoide, o grupa de fitonutrienţi, care au o puternică activitate antitumorală.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns