Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Grăsimi care te ajută să slăbești

Grăsimi care te ajută să slăbești

Vrei să slabeşti? Atunci consumă grăsimi! Nu orice fel de grăsimi ci acele grăsimi care te ajută să slabeşti şi care pot susţine o cură de slăbire sau o dietă care previne acumularea de kilograme. Metabolismul are nevoie de grasimi, aceştia fiind nutrienţi esenţiali şi indispensabili pentru bune funcţionare a organismului. Există anumite tipuri de grăsimi au capacitatea de a tăia pofta de mancare, maximiză metabolismul, susţin formarea de hormoni esenţiali şi susţin scăderea în greutate.

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2015/02/03/grasimi-ajuta-slabesti-1.jpgUlei de nucă de cocos. Extras din nuca de cocos proaspătă, acest ulei tropical este sursă de grăsimi saturate cu catenă medie, acidul lauric, care se transformă în energie rapid. Uleiul de nucă de cocoseste infinit mai bun comparativ cu  untura şi margarina. În plus, are un gust minunat pe pâine prăjită şi alaturi de cartofi, usturoi, şi legume verzi.

Ulei de arahide. Este plin de grăsimi mononesaturate numite acid oleic (OEA), care poate ajuta la reducerea poftei de mâncare şi susţine pierderea în greutate. În plus acest tip de ulei este foarte bun pentru memorie. Este foarte bun alaturi d elegume, în salate şi pentru gătit.

Ulei de avocado. Fabricat din fructele de avocado presate, acest ulei este bogat în grasimi monosaturate, care susţin sănătatea inimii, scad colesterolul şi alungă foamea. De asemenea, conţine vitaminele B şi E şi este o foarte bună sursă de potasiu. Este foarte bun în salata. Uleiul de avocado are un gust de nucă şi o usoară aromă vegetală foarte plăcută. Este foarte bun la peşte şi pizza de casă, dar merge foarte bine picurat peste fructe şi lactate fermentate.

Ulei de nuci de Macadamia. Este un ulei plin de grăsimi mononesaturate, care are un procent foarte mare de acizi graşi omega-3 şi este o sursă de fitosteroli, care sunt asociaţi cu un risc de cancer scăzut. Este un ulei foarte bun pentru coacere, prăjire, plus o garanţie clară pentru un abdomen plat.

Ulei de nuci este unul din răsfăţurile pe care trebuie să le ai şi de care trebuie să te bucuri, pentru aroma, gustul şi beneficiile pe care le aduce. O dieta bogata în nuci şi ulei de nuci ajută organismul să reacţioneze mai bine la stres şi la radicalii liberi, prevenind procesele biologice de îmbătrânire. Uleiul de nucă este bogat în acizi graşi polinesaturaţi, care pot creşte rata arderilor interne. Acest ulei nu trebuie nici fiert, nici folosit la prajit şi nici în prajituri sau aluaturi, fiind recomandată folosirea lui crudă, în salate sau aduagat în preparate, la finalul procesării lor.

Din categosia uleiurilor care te ajută să slabesti face parte uleiul de rapiţă, uleiul de măsline şi uleiul de seminţe de dovleac. Un ulei bun, accesibil şi util în dietă, atâta vreme cât este consumat cu moderaţie este şi uleiul de seminţe de floarea soarelui.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: FreeDigitalPhotos

 

Comments

comments

One thought on “Grăsimi care te ajută să slăbești

Lasă un răspuns