Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Învaţă să te tratezi cu cristale!

Învaţă să te tratezi cu cristale!

Întrucât emit vibraţii care influenţează în bine câmpul energetic al organismului, cristalele pot fi folosite ca mijloc de vindecare.

Un pic de fier, un dram de mangan sau un mediu radioactiv, iar în pântecul pământului se plămădeşte o minune! Privind o sferă de cristal, Nostradamus avea viziuni despre ce urma să fie omenirea, atlanţii mutau munţii din loc folosind doar o pietricică, iar Paracelsus vindeca trupuri şi suflete cu minerale.

Oamenii utilizau cristalele și cu câteva mii de ani în urmă, convinşi că ele au nu doar puterea de a vindeca spiritual şi fizic, ci şi de a proteja, de a asigura bunăstarea, de a împlini dorinţe. Chiar și Biblia conţine 200 de referiri la cristale, folosite și astăzi în toate cultele. În prezent, terapia cu cristale ocupă un loc important printre celelalte metode complementare de tratament.

Un dar de la natură

Cristaloterapia se bazează pe ideea că spiritul şi corpul fizic al oamenilor sunt alcătuite din energie şi se hrănesc cu energie. Când această energie circulă liber prin corp, suntem sănătoşi, ne simţim bine şi fericiţi. În schimb, când există blocaje, activitatea organelor este tulburată, apar diverse afecţiuni, ne pierdem buna dispoziţie şi vitalitatea.

Cristalele şi pietrele, formate în sute de milioane de ani, emit vibraţii care pot reechilibra energia organismului. Tocmai datorită capacităţilor de a focaliza, amplifica şi transmite energie unele cristale, precum cuarţul, au devenit indispensabile în tehnologia modernă (computere, lasere, ceasuri, radare, staţii radio).

Mergi pe intuiție

Terapia cu cristale este una dintre cele mai blânde metode de tratament alternativ, dar cu efecte deseori spectaculoase. Sigur, ideal ar fi să ne adresăm unui terapeut specializat în cristaloterapie, dar le putem folosi şi singuri.

Toate cristalele sunt înzestrate cu proprietăţi unice, date de forma şi culoarea proprie, motiv pentru care fiecare este asociat cu unu sau mai multe aspecte ale stării noastre de sănătate fizică ori mentală. De exemplu, cuarţul alb, transparent sau opac, acţionează asupra organismului în întregul său, în timp ce cristalele colorate se folosesc pentru probleme specifice (ochiul-de-tigru calmează nervos şi redă încrederea de sine, crisoprazul scade febra și atrage succesul financiar).

Când lucrezi cu cristalele, creează-ți o stare interioară echilibrată, concentrează-te asupra scopului propus şi urmărește semnalele trimise de pietre. În tehnicile energetice, cel mai bun ghid este intuiţia: glasul interior îți spune ce să faci, în ce mod și pentru cât timp. Când o piatră nu mai intră în rezonanţa cu tine și nu mai simţi nimic la contactul cu ea înseamnă că nu-ți mai este de folos.

Poartă-te cu grijă şi cu respect faţă de cristale. Îți pot fi prieteni, medici, ghizi, profesori. Tratează-le ca pe nişte fiinţe vii. Iubește-le. Îți vor întoarce înmiit tot ce le dăruiești.

Cum alegi cristalul potrivit

Fiecare cristal are o vibraţie proprie, deci nu trebuie să-l cumperi la întâmplare sau bazându-te pe criterii estetice. Plimbă-ţi încet mâna pe deasupra cristalelor, eventual cu ochii închişi, şi concentrându-te asupra a ceea ce faci. Când îl vei descoperi pe cel potrivit ție, vei simţi o senzaţie de căldură în palmă sau o uşoară vibraţie între cristal şi mână.

Dacă alegi un cristal pentru un scop (vindecare, meditaţie), gândește-te intens la acest scop şi proiectează-l asupra cristalelor. Cel care rezonează cu tine şi este potrivit scopului te va atrage în mod deosebit, va avea o lumină diferită sau, dacă îl ţii în mână, vei simţi o vibraţie, un zbârnâit, un zumzet, senzaţie de curent electric.

Purificarea cristalelor

Înainte să folosești cristalele pentru prima dată, ele trebuie purificate, încărcate cu energie şi programate. Pentru a le curăța de toate energiile pe care le-au acumulat până să ajungă la tine, poți cufunda cristalele în apă curgătoare, în apă de izvor (poate fi îmbuteliată), în apă de mare ori în agheasmă 2-7 ore sau le poți îngropa în pământ (de exemplu, într-un ghiveci) pentru trei zile.

Apoi, ca să le încarci cu energie, pune-le în grădină sau lângă o fereastră ca să fie atinse de lumina soarelui (dar nu soare puternic) şi a lunii cel puțin 24 de ore. Unele pietre, precum ametistul, nu pot fi expuse direct la soare fiindcă se decolorează. Dacă nu știi exact care dintre cristalele tale sunt sensibile la soare și care nu, ca să nu le distrugi, încarcă-le cu energie doar la lumina lunii.

Programarea

Ca să folosești cristalele într-un anumit scop, spre exemplu la tratarea unei boli, mai întâi programează-le. Așază-te într-un loc liniștit, departe de aparate electrice și electronice, relaxează-te, ţine cristalul în mâna stângă (dacă ești stângace, în mâna dreapta), golește-ți mintea și concentrează-te asupra pietrei. Dă-i instrucţiuni despre ce vrei să facă. Concepe o frază clară, scurtă şi la obiect (spre exemplu, „Ajută-mă să slăbesc“), pe care o repeți de 20-30 de ori, în timp ce vizualizezi rezultatele programului.

Cum te tratezi

E foarte simplu să folosești cristalele. Iată câteva metode:

* Poartă-le asupra ta în permanență, montate într-un colier sau o brățară ori pur și simplu în buzunar.

* Ține-le în apropierea ta, așezate în diverse locuri prin casă ori la birou.

* Aplică-le direct pe zonele cu probleme.

* Cufundă-le în apa din cadă când faci baie.

Le poți utiliza pentru meditaţie, protecţia casei, neutralizarea substanţelor nocive din alimente, tratarea plantelor şi animalelor etc. Pentru programarea protecţiei unei persoane sau obiect, vizualizează un ecran protector sau o bulă de lumină albă care emană din cristal.

ABC-ul cristalelor

* Agat: remediu în caz de insomnie, probleme dentare, tulburări gastrointestinale;

* Ametist: alcoolism, afecţiuni ale sistemelor nervos şi endocrin, combate durerile și dependenţele;

* Acvamarin: reduce durerea, benefic pentru inimă, ficat, stomac, plămâni, sistemul imunitar, tiroidă, ochi, dinţi, în caz de alergii, migrene, inflamaţii;

* Aventurin: grăbeşte vindecarea, eficient în afecţiuni cardiorespiratorii şi urogenitale, scade presiunea arterială;

* Chihlimbar: detoxifică organismul, combate stresul, eficient în afecţiunile pancreasului;

* Citrin: excelent în tratarea bolilor digestive şi de nutriţie, îmbunătăţeşte circulaţia sangvină şi văzul, ajută la menţinerea greutăţii;

* Cuarţ roz: protejează în timpul naşterii, amână îmbătrânirea, benefic în caz de migrene, sinuzită, dureri, obezitate, depresie, infertilitate;

* Heliotrop: folosit în tratamentul afecţiunilor legate de sânge (hemoragii, anemii);

* Lapislazuli: descongestionează regiunea gâtului, combate inflamațiile, erupțiile, febra, durerile menstruale, durerile de cap, depresia;

* Piatra-lunii: protejează sarcina, reglează activitatea glandelor endocrine şi ciclul menstrual;

* Sodalit: protejează şi stimulează sistemul limfatic, metabolismul şi favorizează absorbţia mineralelor, în special a calciului;

* Turcoaz: este indicat în intoxicații, spasme musculare, tulburări hormonale, blocaj emoțional.

Citește și:

Sucul care trateaza insomnia

Condimentul care trateaza 600 de boli

Biorezonanța magnetică, între mit și adevăr

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.29/23.07.2015

Autor: Angelica Cîlțan

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns