Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > La ce este bun uleiul de rapita

La ce este bun uleiul de rapita

La ce este bun uleiul de rapita – Uleiul de rapiţă te ajuta să scapi de grăsimea de pe abdomen, dar şi de unele problemele dermatologice.

Uleiul de rapiţă are multiple beneficii asupra organismului uman.

Folosit în prepararea alimentelor, uleiul de rapiţă te ajută să scapi de ţesutul adipos de pe abdomen. Specialiştii spun că două linguriţe de ulei de rapiţă pe zi acoperă necesarul zilnic de omega 3, iar astfel scade riscul de a face diabet şi de a ne îngrăsa.

Uleiul de rapiţă mai conţine şi omega 6, care la fel ca omega 3, reglează nivelul zahărului din sânge, ceea ce duce la reducerea poftei de mâncare. Uleiul de rapiţă constituie o excelentă sursă de grăsimi monosaturate, acid oleic, acid linoleic, acizi saturaţi.

Pentru problemele dermatologice, uleiul de rapiţă este indicat în arsuri uşoare, abcese, furunculi, ulcer varicos, este un bun antioxidant şi protejează pielea de radicalii liberi.

Uleiul de rapiţă conţine acidul alfalinoleic care ajută la reducerea hipertensiunii şi la scăderea nivelului de colesterol, prevenind formarea cheagurilor de sânge pe artere şi diminuând astfel, riscul apariţiei unor boli cardiovasculare.

În băile de seară se recomandă să se adauge, în apa caldă, puţin ulei de rapiţă. După câteva băi de acest fel se va vedea că pielea se tonifică şi organismul este plin de energie.

Singurul sfat este să consumi şi să folosesti ulei de rapiţă din culturile bio, cu rapiţă naturală, nemodificată genetic. Este ideal uleiul de rapiţă presat la rece.

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

 

Comments

comments

Lasă un răspuns