Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Leacul chinezesc impotriva insomniei

Leacul chinezesc impotriva insomniei

 

Exista solutii impotriva insomniei, fara medicamente. Una dintre ele, care promite ca functioneaza este leacul chinezesc impotriva insomniei. In fapt este vorba despre o tehnica de respiratie dupa regulile medicinei chinezesti. Leacul chinezesc impotriva insomniei nu produce dependenta, se aplica usor, regleaza somnul si aplicata mai multe zile la rand rezolva inomnia.

Somnul este esential pentru o stare buna de sanatate, iar insomnia este o agresiune impotriva starii generale, cu efecte grave. Este probat ca persoanele care dorm bine sunt mai active, mai receptive si au un coefient de inteligenta mai ridicat. In plus, sunt mai ferite de afectiuni cardiovasculare, obezitate si diabet, scrie yahoo.shine.

Respiratia este un mecanism automat, care poate trece in planul constient printr-un simplu act de vointa. Controlul voluntar asupra respiratiei poate modifica rapid tensiunea arteriala, ritmul cardiac, starea generala si stresul, dar si emotiile si nivelul unor hormoni. Oricine a avut vreodata un atac de panica stie ca cel mai eficient mod de a potoli acel moment oribil de suferinta mentala si fizica este respiratia lenta si controlata.

Leacul chinezesc impotriva insomniei in trei pasi

Aseaza-te in pat in pozita de somn preferata si relaxeaza-te. Pasul urmator este sa respiri pe nas o inspiratie ceva mai lunga decat normal. Intre doua si trei secunde. Fa asta incet fara sa te grabesti. Expira pe nas, lent inntr-un interval de timp dublu fata de cel al inspiratiei, adica patru sau sase secunde, in functie de cat de lunga a fost inspiratia.

De regula, dupa cateva repetari adormi, iar respiratia intra din nou sub controlul centrilor nervosi care regleaza automat acest proces vital.

Ritmul inspiratie, expiratie il poti regla dupa propriul tau ritm. Esential este ca inspiratia sa fie mai lunga, dubla fara de inspiratie.

Ce anume face ca leacul chinezesc impotriva insomniei sa functioneze. Explicatia sta in faptul ca atunci cand te concentrezi pe ritmul propriei tale respiratii iti induci automat o stare de relaxare. Cum spuneam aceasta este una din cele mai simple si mai eficiente metode antistres. In al doilea rand, ritmul acestor respiratii determina o relaxare rapida a musculaturii, ritmul cardiac incetineste, iar creierul intra in starea de relaxare.

Citeste si cele 3 efecte ale lipsei de somn

 

Comments

comments

Lasă un răspuns