Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Legumele si fructele mov si albastre

Legumele si fructele mov si albastre

In linii mari se stie ca nivelul si tipul antioxidantilor si al nutrientilor din legume si fructe este indicat de culoarea acestora. Regula unei alimentatii sanatoase impune consumul de legume si fructe de culori diferite. In top, pentru beneficii, sunt legumele si fructele mov si albastre, acestea fiind printre cele mai bogate in antioxidanti si substante nutritive.

Legumele si fructele mov si albastre sunt printre cele mai sanatoase legume, iar toamna este extrem de bogata in aceasta categorie. Marele beneficiu pe care acestea le aduc este continutul foarte mare de resveratrolul, un antioxidant care face concurenta celui mai puternic antioxidant cunoscut, licopenul si care are efecte anti-imbatranire si capacitatea de a preveni aparitia si dezvoltarea unor boli.

Este dovedit ca resveratrolul, continut de toate legumele si fructele mov si albastre este esential pentru sanatatea inimii si are capacitatea de a reducere nivelul colesterolului. Studiile au dovedit ca cei care consuma regulat legume si fructe albastre si mov, in medie de doua ori pe saptamana, au un risc mai mic de a dezvolta maladii canceroase si Alzheimer.

Legumele si fructele mov si albastre contin resveratrol si antocianina, adevarate medicamente naturale

De asemenea, legumele si fructele mov si albastre contin antocianina, un alt antioxidant foarte activ, implicat direct in procesele metabolice de degradare a grasimilor si prin aceasta in reducerea nivelul de colesterol. Antocianina intervine si in pastrarea elasticitatii vaselor de sange, avand si proprietatea de a actiona ca antiinflamator natural si anticancerigen, reducand riscul de boli cardiovasculare, obezitate si diabet si cancer, mai ales in sfera pulmonara si genitala.

Toate legumele si fructele mov si albastre sunt ideale in diete. Toate ajuta la eliminarea grasimilor si a celulitei, stimuleaza vederea, previn migrenele, caderea parului si ruperea unghiilor.

Legumele si fructele mov si albastre cresc durata de viata si stimuleaza memoria fiind active la nivelul celulei nervoase.

Cele mai cunoascute din legumele si fructele mov si albastre sunt: afinele, murele, varza rosie, prunele, vinetele, fasolea neagra, conopida violet, sfecla, fructele de soc, strugurii negrii si stafidele. In categorie intra si smochinele, ceapa de apa. Rezultat al unor combinatii si altoiri (fara modificari genetice), avem si morcovii, conopida, ardeii grasi si cartofii mov- albastrii.

Include toate aceste fructe si legume mov si albastre in dieta zilnica si vei avea parte de sanatate.


Lasă un răspuns

Sus