Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Lucruri interesante despre grapefruit

Lucruri interesante despre grapefruit

 

Înainte să introduci grapefruitul în dieta ta, există nişte lucruri pe care ar trebui să le ştii despre acest delicios fruct citric, pe care le vei găsi aici. Mulţi oameni mănâncă grapefruit pentru a slăbi, pentru că are puţine calorii şi este bogat în fibre. Dar este important să ştii totul despre grapefruit pentru a fi sigură că este alegerea potrivită pentru dieta ta.

Aici puteţi găsi nişte lucruri interesante despre grapefruit.

1. Conţine puţine calorii 

Caloriile sunt cele care îţi bagă beţe în roate când vrei să slăbeşti şi chiar te îngraşă dacă mănânci prea mult. Grapefruitul este alegerea potrivită pentru dieta ta, mai ales dacă eşti atentă în ceea ce priveşte aportul caloric zilnic.

2. Bogat în fibre

Grapefruitul este bogat în fibre şi te ajută să domoleşti foamea între mese. Grapefruitul este perfect la orice masă pentru că-ţi satisface apetitul şi te ţine departe de gustările nesănătoase. Poţi mânca jumătate de grapefruit la micul dejun, dar nu-l recomand pentru prânz sau cină.

3. Bogat în vitamina C

Consumul de grapefruit dimineaţa te va ajuta să obţii toată vitamina C de care ai nevoie pe parcursul unei zile. Jumătate de grapefruit conţine toată vitamina C de care ai nevoie într-o zi, deci merită să mănânci grapefruit la micul dejun. În plus, îl poţi mânca cu zahăr brun pentru un desert delicios.

Citeste si: 5 beneficii putin stiute ale ananasului

4. Bogat în vitamina A

Grapefruitul conţine vitamina A, care este vitală sistemului imunitar şi care conţine antioxidanţi care ajută la combaterea radicalilor liberi, care duc la numeroase probleme de sănătate, inclusiv cancer.

5. Grapefruitul vine în multe culori

Chiar dacă cea mai întâlnită culoare a grapefruitului din supermarket este rozul, el vine şi în alte culori. Există grapefruituri de culoare albă, roşie şi galbenă. Aromele nu sunt diferite,  toate sunt dulci şi înţepătoare.

6. Grapefruitul poate interacţiona cu medicamentele

Poate că nu ştiai acest lucru. Sucul de grapefruit poate micşora efectul medicamentelor. Deci, dacă iei medicamente prescrise, întreabă-ţi doctorul dacă sucul de grapefruit este sănătos pentru tine sau nu.

Citeste si: Utilizari pentru miere in sanatate

7. Nu are grăsimi

Caloriile joacă un rol important în pierderea în greutate, dar şi grăsimea. Probabil ştii că există 9 calorii în fiecare gram de grăsime, deci dacă vei consuma prea multă, sunt şanse să iei în greutate. Grapefruitul nu conţine deloc grăsimi, deci îl poţi consuma când vrei fără a te simţi vinovată.

8. Grapefruitul este uşor de depozitat. 

Partea cea mai bună este că grapefruitul nu este afectat de temperaturile ridicate. Poţi ţine grapefruitul la temperatura camerei pentru o săptămână, iar în frigider pentru 3 luni. Problema este că fructele se strică repede şi este dificil să cumperi fructe zilnic. Când cumperi grapefruit, pune-l în frigider şi nu-ţi face griji din cauza faptului că se poate strica repede.

9. Producţia de grapefruit

Un pom de grapefruit poate produce anual de la 590 până la 680 de kilograme de grapefruit. În Arizona şi Florida, grapefruitul poate fi găsit pe tot parcursul anului, chiar dacă Florida este cel mai mare producător de grapefruit. Se produc  5.061.023 de tone de grapefruit anual, doar Statele Unite producând 1.500.000 de tone de grapefruit.

Citeste si: De ce trebuie sa mananci mai multe oua 

Deci, după ce ai citit tot de mai sus, ai învăţat ceva nou despre grapefruit?

 

Comments

comments

Lasă un răspuns