Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Mango, regele fructelor

Mango, regele fructelor

Cunoscut ca regele fructelor, mango este foarte bogat in antioxidanti, este sarac in calorii si  foarte bogat in vitamine si minerale.

 Mango are marea calitate de a prevenii imbatranirea.

Mango exceleaza printr-o mare cantitate de vitamina E, dar si vitamina A , la care se adauga doze importante de vitamine din grupul B, dar si vitamina C si K. In ceea ce priveste mineralele, mango contine potasiu, calciu, fosfor, magneziu, cupru, fier, zinc si fibre.

Este foarte bogat in fibre insolubile. Un fruct contine trei grame de fibre, ceea ce il face ideal in scaderea nivelului colesterolului. Fructul sustine digestia si colaboreaza foarte bine in cursul dietelor pentru scaderea in greutate, nu numai datorita fibrelor, ci si ca urmare a  continutului mare de apa. Un fruct mare are 130 de calorii, ceea ce il face sa fie gustarea perfecta. In plus mango are un gust special cu totul si cu totul savuros, si o placuta aroma de brad.

Un mango aduce 96% din cantitatea zilnica recomandata de vitamina C, iar prin pachetul comples de antioxidanti pe care ii contine protejeaza inima si vederea, asigura sanatatea pielii si sustine sistemul imunitar. Mango protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare, a catorva tipuri de cancer si tine ochii sanatosi. Proportia de minerale si vitamine face din el fructul ideal pentru reducerea riscului formarii calculilor renali la femei, dar are si calitatea de a imbunatatii functionarea creierului.

Un mango are doar 130 de calorii

In mod special acest fruct se face remarcat prin capacitatea de a diminua simptomele premenstruale. Efectele sunt urmarea continutului mare de magneziu si a dozei importante de vitamina K, magneziul si vitamina K avand ca efect scaderea presiunii arteriale si reducerea procesului de formare a cheagurilor, la care se adauga si efectul de normalizare a proceselor metabolice.

Este un fruct dulce, are circa 31 de grame de zahar intr-un fruct. Dar are un indice glicemic mic, nivelul zaharului din sange nu va creste brusc dupa ce a fost consumat. Asta il face ideal in satisfacerea nevoii de dulce, fara riscuri chiar si pentru persoanele cu diabet.

Una peste alta este ideal daca poti manca un mango pe saptamana. Fructul este ideal in dieta copiilor si femeilor insarcinate.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns