Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > 5 motive pentru care trebuie să mănânci fasole

5 motive pentru care trebuie să mănânci fasole

Fasolea este una din cele mai bune alimente pentru marea lor valoare nutritivă. Am făcut o listă cu cinci motive pentru care trebuie să mănânci fasole, ca argument în favoarea acestei legume. Fasolea este ideală în dietele vegetariene, fiind un veritabil super-aliment . Fasolea este săracă în calorii, sunt o sursă de energie şi un stimul pentru sistemul imunitar.

1. Super sursă de proteine.
Fasola este o sursă de proteine şi poate oferi doza zilnică de proteine necesară organismului. Diferite tipuri de fasole au un conţinut diferit de proteine. Calitatea proteinelor din fasole este una excepţională motiv pentru care consumul de fasole este ideal în perioada în care renunţi la carne.

2. Sursă de calciu. Consumul de fasole este ideal pentru femeile care suferă de dureri articulare. De asemenea, ajută la prevenirea afecţiunilor osoase. Fasolea verde este ideală pentru musculatură şi este o foarte bună sursă de calciu, fiind un suport pentru o bună digestie. Fasolea boabe şi fasolea verde sunt alimente care te ajută să menţi un nivel alcalin al organismului, prin anumiţi compuşi care combat aciditatea.

3. Sursă de potasiu. Potasiul este un mineral esenţial, dar alimentaţia dezechilibrată este un factor care accentuează carenţa de potasiu. Potasiul este un mineral esenţial pentru buna funcţionare a sistemului cardiovascular. Un studiu recent a demonstrat că de potasiu în fasole ajută la reduce riscul de accident vascular cerebral cu până la douăzeci la sută. De asemenea, potasiul, şi fasolea, prin conţinutul său de potasiu, ajută la prevenirea tensiunii arteriale, ajută la scăderea nivelului de colesterol şi prin aceasta  previne riscului de tulburări de ritm, o cauză majoră a afecţiunilor cardiace acute.

4. Sursă de vitamina B. Vitamina B joaca un rol foarte important în dezvoltarea celulelor şi este fundamental necesară pentru activitatea cerebrală. Fasolea are un conţinut ridicat de vitamina B care ajută la menţinerea sănătăţii celulelor creierului şi creşte nivelul de concentrare. Vitamina B este vitală pentru sănătatea pielii şi promovează o digestie sanatoasa, prevenind constipaţia cronică. Nu în ultimul rând vitamina B este vitală pentru imunitatea genarală a organismului.

5. Bogată în antioxidanţi. Antioxidanţii sunt arma pe care o are organismul pentru a lupta împotriva proceselor de oxidare, principala cauză a dereglărilor la nivelul ADN-ului şi cauza îmbătrânirii. Un aport crescut de antioxidanţi este secretul tinereţii şi sănătăţii, iar fasolea este o sursă excelentă de antioxidanţi de foarte bună calitate. Fasolea este bogată în beta-caroten, vitamina C şi o serie de fitonutrienţi de excepţie care nu se găsesc decât în fasole.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: FreeDigitalPhotos

Comments

comments

Lasă un răspuns