Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Picioare la superlativ

Picioare la superlativ

Vrei picioare perfecte? Vrei picioare sanatoase? Din pacate nimic pe lumea asta nu vine de-a gta si pentru tot ceea ce este bun si frumos trebuie sa muncesti intr-un fel sau altul. Pentru picioare frumoase trebuie sa faci miscare. Uite cele mai bune idei si celemai eficiente exercitii.

Genuflexiuni cu priza larga

Asaza-te cu picioarele putin mai departate decat latimea umerilor, cu varfurile talpilor orientate inainte. Tine cate o gantera de 1-2 kg pe fiecare umar; spatele e drept, abdomenul contractat si privirea inainte. Coboara bazinul pana cand coapsele sunt paralele cu podeaua (asigura-te ca genunchii nu depasesc varfurile picioarelor). Pastreaza tensiunea doua secunde, apoi revino in pozitia de start. Acest exercitiu poate fi executat in doua seturi a cate 10-12 repetari.

Fandari alternative

Asaza-ti piciorul drept la 50 de cm in fata piciorului stang. Bratele sunt intinse pe langa corp, cu cate o gantera de 1-2 kg in fiecare mana. Mentine spatele drept, abdomenul contractat si privirea inainte. Coboara bazinul pana cand genunchiul piciorului din spate atinge podeaua. Mentine aceasta pozitie doua secunde, apoi revino in pozitia initiala. Executa 10-12 repetari, apoi schimba piciorul.

Flexia gambei pe coapsa

Stai in genunchi, cu antebratele sprijinite pe podea. Ridica piciorul drept si intinde-l astfel incat sa fie paralel cu podeaua, pe aceeasi linie cu soldul. Pastreaza spatele drept, abdomenul contractat si privirea inainte. Flexeaza usor piciorul drept pana cand calcaiul atinge fesierul. Mentine pozitia si incordeaza partea posterioara a coapsei timp de doua secunde, apoi revino in pozitia initiala – cu piciorul intins. Executa 10-12 repetari pe fiecare picior.

In forma impreuna

Poti fi mai motivata daca mergi la sala cu partenerul. Cupluri dinamice straduindu-se sa intre in forma… O priveliste tot mai des intalnita in salile de fitness. Iau ore de kickboxing in echipa si se ajuta unul pe altul cu ganterele. Mersul la sala impreuna nu e doar un excelent mod de apropiere fizica in afara patului, ci si un obicei sanatos care te poate ajuta sa ai mult mai repede corpul pe care ti-l doresti. Cheia unui program de exercitii reusit este rigoarea. E lucru dovedit: devii mai responsabila cand faci echipa cu cineva. Cu atat mai mult cand e vorba de iubitul tau, despre care stii ca n-o sa renunte cu una, cu doua, ca o prietena oarecare.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Femeia.
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns