Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Prea nervoasa? Te ajuta plantele!

Prea nervoasa? Te ajuta plantele!

Prea nervoasa? Te ajuta plantele! Ești mai tot timpul iritată, nervoasă și te scoate din sărite orice fleac? E cazul să iei măsuri. Încearcă fără teamă leacurile oferite de natură! Cu ajutorul lor, te liniștești și-ți recapeți echilibrul emoțional.

Probleme la serviciu sau acasă, îngrijorare, surmenaj, emoții puternice, odihnă insuficientă, muncă multă. Toate acestea îți tulbură echilibrul emoțional și te transformă într-o țintă ușoară pentru insomnii, nervozitate, anxietate, depresie. Iar dacă izbucnirile tale nervoase sunt frecvente, îți faci rău nu doar ție, ci îi rănești pe cei dragi și îți deteriorezi relațiile sociale și profesionale. Nu permite nervozității să-ți otrăvească viața! Plantele medicinale te ajută să regăsești calmul și buna dispoziție.

Passiflora

Această plantă este un dar divin pentru persoanele stresate și agitate, fiind un excelent calmant al sistemului nervos. Este eficientă în caz de angoasă, surmenaj, nervozitate, tulburări de somn. Pune 1-2 lingurițe de plantă la 250 ml de apă clocotită și lasă la infuzat zece minute. Bea o cană dimineața și una înainte de culcare.

Mușețel

Când simți că te cuprinde starea de nervozitate, calmează-te savurând un ceai de mușețel. Această plantă este înzestrată cu proprietăți anxiolitice, favorizează relaxarea, combate încordarea nervoasă și stările de irascibilitate. Pune trei lingurițe de flori uscate la 500 ml de apă, lasă la infuzat 10-15 minute, apoi filtrează. Bea 2-3 căni pe zi.

Tei

Are efecte relaxante asupra sistemului nervos, fiind unul dintre cele mai bune remedii naturale contra crizelor de nervi. Datorită proprietăților sedative, teiul este indicat în insomnie, stări de nervozitate, suprasolicitare intelectuală. Se consumă sub formă de infuzie, preparată din 1-2 lingurițe de flori la o cană cu apă clocotită. Timp de o săptămână, bea zilnic 2-3 ceaiuri călduțe. Pentru un un efect mai puternic, combină infuzia de tei cu suc de afine.

Valeriană

Cu puternice efecte sedative, valeriana combate eficient diverse tulburări nervoase (insomnie, anxietate), fără să aibă efectele negative ale medicamentelor administrate în același scop. Valeriana se consumă sub formă de infuzie. Peste o linguriță de rădăcină de plantă, toarnă un pahar de apă clocotită și acoperă pentru 20-25 de minute. Strecoară și lasă să se răcească. Bea câte o cană seara, înainte de culcare.

Mentă

Se spune că menta are darul de a întări sistemul nervos. Pentru combaterea palpitațiilor, anxietății și stărilor de nervozitate, se recomandă o infuzie preparată dintr-o linguriță de mentă la 200 ml de apă fierbinte. Bea câte 100 ml de infuzie cu o jumătate de oră înaintea meselor principale. Pentru un efect sporit, combină menta cu roiniță și angelică – o jumătate de linguriță din fiecare plantă la 500 ml de apă clocotită. Acoperă vasul pentru 15 minute, apoi strecoară. Bea 100 ml de trei ori pe zi, vreme de 3-4 zile.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.27/10.07.2014

Autor: Angelica Cîlțan

Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns