Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Pro si contra dieta Dukan

Pro si contra dieta Dukan

O abordare pro si contra dieta Dukan a existat din momentul in care a fost inventata de medicul Pierre Dukan. Dieta Dukan este considerata cea mai buna dieta din lume, si asta nu o spunem noi, ci specialistii in nutritie. Dieta Dukan are marele avantaj de a putea fi respectata de oricine in conditiile in care regimul ramane unul eficient, care aduce bune rezultate, indiferent de varsta. Chiar si in aceste conditii, dezbatem subiectul si vorbim pro si contra dieta Dukan.

Dieta Dukan are patru etape si, respectata corect, este considerata cea mai eficienta dieta din lume. Exista argumente pro si contra dieta Dukan, dar daca tragi linie, avantajele sunt net mai multe decat dezavantajele dietei.

Un dezbaterea pro si contra dieta Dukan recomandarea si necesitatea unui consum crescut de proteine alimente bogate in proteine, in paralel cu un consum scazut de grasimi, a fost unaul din principalele avantaje, cu amendamentul ca execsul de proteine poate solicita prea mult ficatul si rinichii. In replica solutia era aceea de a bea multe lichide, in fiecare zi.

Dieta Dukan este o dieta hiperproteica, care te poate ajuta sa slabesti pana la 4,5 kilogrme in prima saptamana, apoi cate 1-2 kilograme pe saptamana, pana la atingerea valorii propuse. In medie, in primele luni pierzi circa 7-10 kilograme.

In desputa argumentelor pro si contra dieta Dukan iata care sunt principalele avantaje

Daca esti o impatimita a mancarurilor proteice, dieta Dukan este pentru tine. Principiul dietei este sa mananci cate proteine vrei (carne, organe, peste, oua, lactate), la orice ora vrei, fara a tine cont de continutul caloric al acestora. Proteinele sunt satioase, deci nu vei fi chinuita de senzatia de foame. Proteinele contribuie la dezvoltarea musculara, deci se produce un transfer de mase – scade tesutul adipos si creste cel muscular. Un alt punct forte al dietei este ca o tii usor si daca mananci in oras. Iar faptul ca slabesti repede e un factor care te motiveaza.

Pentru echilibrul argumentelor pro si contra dieta Dukan iata care sunt principalele dezavantaje
 

Sunt permise putine grasimi, dar lipsesc carbohidratii, considerati combustibilul de baza al organismului, sursa de energie, si un producator de endofile organice. Deci, daca nu poti trai fara cereale, fructe sau vegetale, dieta nu ti se potriveste. Mai mult, lipsa unei grupe de alimente predispune la carente. Lipsa carbohidratilor afecteaza puterea de concentrare, iar abuzul de proteine da constipatie, indigestie, respiratie neplacuta. Printre efectele serioase sunt disfunctiile care se pot produce la nivelul rinichilor – cantitatile mari de proteine fac rinichii sa munceasca suplimentar.

Poti compensa carentele prin consum mare de lichide si prin repartizarea judicioasa a meselor pe parcursul zilei.

Citeste si afla detaliile unei diete care se bazeaza pe dieta Dukan, dar mult mai variata.
 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns