Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > 5 reguli noi pentru sanatate care functioneaza perfect!

5 reguli noi pentru sanatate care functioneaza perfect!

Aceaste câteva reguli noi pentru sănatate sunt rezultatul cercetărilor şi analizelor recente şi sunt îndemnuri utile pentru o bună sănătate şi o viaţă frumoasă. Tot ceea ce trebuie să faci este să citeşi aceste reguli noi pentru sănătate şi să le aplici.

Mănâncă peşte mic. Peştele de dimensiuni mici conţine mai puţin mercur decat cel mare. Trebuie spus că toate tipurile de peşte conţine mercur, provenit de la centralele electrice care ard cărbune şi care eliberează mercur în aer, care, înevitabil se acumulează în apă. peştii kmici sunt consumatori de plancton, care nu acumulează mercur. În plus peştii mari manâncă peştii mici, astfel cantitatea de mercur din peştii mare este mereu mare. Evită peştele spadă şi tonul, dar şi somonul. Consumă cod negru, sardine, anşoa.

Cinci minute la aer, la fiecare oră de muncă. Pare uşor de spus, greu de făcut. Recomandarea înseamnă să stai în lumină natirală cel puţin cinci minute la fiecare 55 de minute de muncă. Este cea mai bună cale prin care îşi poţi creşte eficienţa la muncă.

Aer curat. Una din marile probleme ale omului modern este calitatea din ce în ce mai proasă a aerului. Degeaba te fereşti de alimente toxice, degeaba vei manca hrana bio dacă vei sta în buricul unui oraş poluat. Cum nu putem trăii toţi în vârf de munte soluţia este spă ai în preajmă plante care curaţă aerul. Controlează umiditatea din casă şi, la nevoie foloseşte un dezumidificator, pentru a preveni apariţia de mucegaiuri. Esenţa de eucalipt pulverizată în cameră pentru a purifica aerul. Elimină sursele de noxe, foloseşte detergenţi cât mai naturali şi usucă hainele afară, la soare.

Priveşte cerul! Îndemnul a devenit un motto al zilelor noastre. Stăm cu capul aplecat în tastaură, cu barnia în mana în faţa calculatorului şi cu ochii în jos în smartphone. Priveşte cerul, uita-te în jurul tău, priveşte şi zâmbeşte oamenilor.

Renunţă la triclosan. Substanţa este puternic cancerigenă şi poate provoca dereglări endocrine şi este adaugată în cele mai multe din săpunuri şi soluţii de curăţat pentru casă. Mai mult, când este combinat cu apa care a fost tratată cu clor, se formează cloroform, un potenţial carcinogen foarte mare. Renunţă şi la săpunurile care conţin de-cuaternium 15, care poate elibera formaldehidă. CUM? pur şi simplu citeşte eticeta şi foloşeşte cât mai des săpunuri naturale şi produse de curăţat bio.

Restectă aceste 5 reguli noi pentru sănătate! Nu vei trăi veşnic, dar te vor ajuta să ai o viaţă lungă şi sănătoasă.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

 

Comments

comments

Lasă un răspuns