
Am pregătit o listă cu remedii naturiste pentru răceală care să te ajută să depăşeşti momentele neplăcute când ai viroze, guturai sau gripă. Despre aceste remedii naturiste pentru răceală se poate spune că sunt cel puţin la fel de eficiente ca şi medicamentele de sinteză, dar nu au nici unfel de efecte secundare. Ceea ce trebuie să faci pentru ca eficienţa acestor remedii naturiste pentru răceală să fie maxime este să acţionezi din primele ore după ce stimţi că ai răcit.
Cap de lista este usturoiul care are puternice efecte antibacteriene şi antifungice, având capacitatea de a ţine la distanţă numeroase afecţiuni. Atunci când este gătit, usturoiul îşi pierde din o parte din beneficii, fiind indicat consumul de usturoi crud când eşti bolnav. O soluţie foarte bună este să-l toci foarte mărunt şi să-l bei amestecat într-un pahar cu apa.
Uleiul din nucă de cocos este unul din cele mai bune remedii împotrivă răcelilor de sezon pentru cantitatea foarte mare de acid lauric pe care îl conţine. Acidul lauric are puternice efecte antimicrobiene, dar are şi o acţiune directă asupra sistemului imunitar stimulând eficienţa acestuia şi capacitatea de a face faţă la atacul bacteriilor şi virusurilor. Uleiul din nucă de cocos poate fi pus şi în mâncare, în ceai sau poate fi consumat simplu.
Siropul de soc este şi el pe lista cu cele mai bune remedii naturiste pentru răceală. Socul este folosit de mult timp în medicină tradiţională că leac împotrivă simptomelor de gripă şi răceală. Florile lui sunt bogate în antocianine şi flavonoide cu proprietăţi antioxidante, acestea ajutând la reducerea inflamaţiei. Ideal este siropul naural preparat prin fierberea fructelor struivite, dar fără zahăr. Poţi face şi un amestec, din părţi egate de pastă de fructe de şoc strivite şi miere de albine. Mierea conservă fructele în starea lor naturală.
Toate lichidele naturale calde – ceaiurile din plante, supă de pui, supele cremă de legume stimulează în mod natural imunitatea. Acestea aduc combinaţii complexe de minerale şi vitamine la care se adaugă apa care sutine bună hidratare a organismului. De regulă hidratarea este deficitara iarnă, iar un organism deshidratat este supus riscului de a face mult mai uşor infecţii virale.
Oţetul de mere este un tonic general, ceea ce îl aşeza pe lista cu remedii naturiste pentru răceală. Oţetul de mere este eficient în tratarea migrenelor, a oboselii cronice, a artritei, diabetul şi hipertensii arteriale. Oţetul de mere este foarte bogat în minerale şi vitamine. Conţine magneziu, potasiu, calciu, fosfor, sodiu, fier, sulf, cupru, siliciu, precum şi vitamină A, vitamine din complexul B, o doză mare de vitamină C, dar şi vitamină E şi beta-caroten, precum şi multe enzime foarte active.