Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Scapă de burtă! E simplu

Scapă de burtă! E simplu

Se poate scăpa de burtă! Mai mult se poate scăpa de burtă în cinci paşi cu cele mai bune sfaturi. Grăsimea de pe abdomen este extrem de dăunătoare şi poate să fie cauza unora dintre cele mai serioase afecţiuni, începând cu diabetul şi terminând cu suferinţele hepatice şi metabolice.

Iată cum poţi scăpa de burtă în cinci pasi simpli.

1. Exerciţii. Cele mai bune sunt alergările usoare, seriile de exerciţii pentru abdomen şi menţinerea în tensiune a musculaturii abdominale în fiecare moment încare stai pe scaun. urcatul pe scări şi mersul pe jos sunt aliaţi de nădejde în lupta împotriva grăsimii abdominale.

2. Nu sări peste mese. Dacă vrei să scapi de burtă cea mai mare reșeală este a trece peste una din cele trei mese principale ale zilei nu înseamnă ca vei face economie la aportul de calorii zilnice, ci un risc care aduce mai multă grăsime abdominală. oamnii supli au cinci mese pe zi, trei mese principale şi două gustri. Când sari peste o masa, nivelul de cortizol din corp creşte, iar acest lucru sttimulează formarea de grasime care se depozitează pe abdomen.

3. Zaharul. Dacă ai burtă un pas esenţial este reducerea aportului de zahăr. Dulciurile cresc nivelul de glucoză din sânge şi cantitatea excedentară este stocată ca grăsime. Redu zaharul si vei scăpa de burtă.

4. Vitamina C. Vitamina C este abundentă în toate fructele şi legumele, unele fiind mai bogate în vitamină C decât altele, iar acestea trebuie consumate cu nădejte ca fiind tot atatea căi pentru a scăpa de burtă. Aportul crescut de vitamina C scade nivelul de cortizol şi produce carnitină, care transformă grasimea corporală în energie. Scapă de burtă mai ales consumând legume verzi, cât mai aproape de starea lor naturală.

5. Dormi. Mai multe studii au demonstrat că somnul este unul dintre cele mai importante căi prin care poţi scăpa de grăsimea abdominală. Regula cere cel puţin şapte ore de somn în fiecare noapte. Pierderea orelor de somn sau, mai grav, a nopţilor, duce la acumulearea de kilograme în plus, mai ales în zona abdominală.

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns