Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Schimbă-ți viața în 15 minute cu un efort mic in fiecare zi

Schimbă-ți viața în 15 minute cu un efort mic in fiecare zi

Schimbă-ți viața în 15 minute cu un efort mic in fiecare zi – Chiar dacă toamna si iarna melancolia tinde să ne cuprindă, norii par veșnic gri, iar problemele fără final, nu dispera! Nu lăsa tristețea să te copleșească, ci fă o schimbare pozitivă. Cu mici pași zi de zi, perspectiva ta asupra vieții va fi cu totul alta.

Doar 15 minute pe zi îți sunt necesare să-ți colorezi viața! Însușește-ți aceste mici trucuri și zâmbește mai des:

2 minute alocă în fiecare dimineață, cu mintea limpede, înainte să te apuci de treabă, ca să-ți prioritizezi toate sarcinile din ziua respectivă. Apelează la o foaie și un pix, la primele exerciții e posibil să ai multe tăieturi pe hârtie. Prin această metodă, nu vei mai avea tendința de a te lăsa copleșită de diversele taskuri, care de care mai urgente.

30 de secunde – de atât ai nevoie ca să-ți dai un restart. Când simți că lucrurile te copleșesc, că toți cei din jur vor ceva de la tine în același timp, închide ochii. Ignoră totul, golește-ți mintea și gândește-te 30 de secunde la ceva frumos din viața ta: fie că e o amintire, fie că e un plan de călătorie sau de afacere pe cont propriu.

5 minute reprezintă minimumul de timp pentru o activitate fizică susținută, ca să te eliberezi de stres. Aleargă, urcă scările, fă genuflexiuni. În fiecare zi poți alege altă activitate pentru porția ta de mișcare.

30 de secunde îți ia să oferi o îmbrățișare din inimă – ori prietenei părăsite, ori colegei ce i s-a amânat proiectul, ori amicei inundate de vecinul de la etaj. Astfel, nu le ajuți doar pe ele, ci te ajuți și pe tine să te eliberezi de energia negativă acumulată. În plus, această apropiere crește nivelul de oxitocină, hormonul atașamentului.

1 minut respiră cât de adânc poți, când simți că lucrurile o iau razna și începi să te enervezi. De șapte ori, inspiră până îți umpli plămânii de aer și expiră printr-un oftat prelung. Astfel, îți  oxigenezi corpul, iar creierul începe să funcționeze altfel. Ai grijă însă la primele exerciții, s-ar putea să simți puțină amețeală. E normal, nu te îngrijora.

30 de secunde îți ia să reevaluezi o situație înainte să judeci acțiunile celor din jurul tău. Să-i judeci pe alții pentru o sumedenie de motive arată, la nivel mai profund, o relație nu tocmai bună pe care o ai tu cu tine. Colega a întârziat la ședință? Înainte să-i faci o observație răutăcioasă în fața tuturor, gândește-te că poate a avut o problemă gravă.

1 minut, cel puțin, ai grijă să râzi cu poftă și să faci loc endorfinelor să zburde prin corpul tău. Eliberator de stres, de nervi, de sentimente negative, de îndoieli, chiar și râsul forțat te ajută. Crezi că nu ai motiv? Creează-ți! Vizionează filmulețe amuzante pe internet, citește glume, uită-te la o comedie!

2 minute acordă planurilor tale de viitor. Gândește-te la ele și amintește-ți zilnic pentru ce și pentru cine lucrezi: pentru cei de acasă, pentru viitorul tău business, pentru vacanța mult visată? Tu știi cel mai bine!

30 de secunde spune vorbe frumoase. Adică fă un compliment cuiva din jurul tău, o persoană pe care o apreciezi. Că e cineva de la muncă, din familie sau din cercul de prieteni, complimentează-i o faptă, o reacție. Se va simți bine, iar tu la fel. În plus, te va ajuta să-ți construiești relații solide.

2 minute pune seara pe o listă trei lucruri care te-au bucurat în ziua ce tocmai s-a încheiat. Astfel, înveți să reflectezi la ceea ce s-a întâmplat și să apreciezi lucrurile frumoase, fie ele chiar ți mărunte.

Ora magică care îți schimbă viața

Alege metode de aromaterapie, care te relaxează și te îmbie la o atitudine pozitivă. Folosește uleiuri esențiale naturale de cea mai bună calitate. Cele renumite pentru relaxare sunt de lavandă și de salvie. Seara, în timp ce deretici prin casă sau pur și simplu te uiți la televizor, lasă uleiul să-și facă treaba și să te relaxeze pentru o oră.


O secundă îți ia să spui DA în loc de NU unui plan spontan care îți poate schimba cursul zilei.

Citește și:

Articol preluat din ediția de noiembrie 2019 a revistei Femeia.
Autor: Corina Matei
Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns