Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Secrete frantuzești pentru o siluetă de invidiat

Secrete frantuzești pentru o siluetă de invidiat

silueta de invidiat

Multe dintre mâncărurile franțuzești sunt destul de grase, însă, cu toate acestea, franțuzoaicele nu adună „șunculițe”. Secretul formei lor de invidiat se datorează unui alt fel de mâncat, unei atitudini diferite. Dacă îți dorești să arăți și tu atât de bine, ține cont de sfaturile din acest articol.

Savurează mâncarea

Când iau masa, francezii se concentrează pe plăcerea de a mânca împreună și pe nevoia primară – nu pe numărul de calorii. De obicei, încep cu un aperitiv (măsline sau o feliuță de pâine cu icre), cam cu o oră înaintea mesei principale – astfel, nu se așează niciodată înfometați la masă. Pentru ei, nu există noțiunea de „înfulecă rapid în fața televizorului”.

Stai întotdeuna jos când mănânci – chiar dacă ești pe grabă și ai prefera să mănânci repede un covrig în timp ce mergi. Folosește furculița și cuțitul, pentru a-ți încetini ritmul. Înghite tot ce ai în gură înainte de a mai lua o îmbucătură și lasă furculița în farfurie în timp ce mesteci.

Consumă porții mici

Franțuzoaicele nu ocolesc grăsimile sau caloriile, însă mănâncă porții mici. Explicația e de natură științifică: grăsimile conțin un hormon care, atunci când stomacul e plin, transmite informația creierului și se instalează senzația de sațietate. Bineînțeles, specialiștii recomandă să alegem în special grăsimi sănătoase.

Ciocolata nu e un păcat

Franțuzoaicele nu-și fac complexe de culpabilitate, odată ce s-au hotărât să savureze momentul. Ele asociază cuvântul „ciocolată” cu imaginea unei sărbători, în timp ce femeile obsedate de regim îl asociază cu „vinovăție”. De aceea, își permit să mănânce în public ceea ce le place și acest lucru le face să nu simtă nevoia să mănânce pe ascuns acasă, departe de ochii lumii. Important este să menții un echilibru, să îți asculți corpul și să consumi alimentele care te fac fericită.

Prânzul este masa cea mai consistentă

Spre deosebire de englezi și americani, francezii consideră prânzul masa cea mai importantă a zilei. Din păcate, din cauza programului tot mai încărcat, româncele au tendința să neglijeze masa de prânz, să mănânce pe apucate, iar seara să suplinească prin mese consistente toată foamea strânsă pe parcursul zilei.

Iubesc mișcarea

O franțuzoaică preferă să meargă pe jos sau cu bicicleta și, mai mult decât orice, să facă din asta o plăcere, în loc să transpire de zor la sală și să fie apoi frântă de oboseală. Încearcă să mergi și tu mai mult pe jos, să folosești scările în loc de lift, să faci mai multe plimbări prin parc, să patinezi sau să joci volei.

 

 

Sursă foto: Pexels

Comments

comments

Lasă un răspuns