Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Medicina naturista > Smoothie de ananas si ghimbir

Smoothie de ananas si ghimbir

Smoothie de ananas si ghimbir nu este doar foarte gustos, dar este si foarte sanatos. Combinata intre ananas si ghimbir are efecte antinflamatorii certe. Este recomandat sa-l pregatesti din ananas si ghimbir proaspat.

Un truc excelent, in zilele canicular, a avea o bautura racoritoare de vara, nu doar foarte sanatoasa, este sa congelezi pentru doua ore feliile de ananas inainte de a prepara acest smoothie.

Alaturi de ananas si ghimbir formula speciala si benefica a acestui smoothie binefactor  include si o bucata de mango.

Beneficiile acestui smoothie sunt aduse de enzima bromela din ananas care are un puternic efect antiinflamator. Enzima are si capacitatea de a ameliorarea durerea si a fost folosita pentru a sintetiza suplimente capabile sa trateze afectiunile inflamatorii. Ghimbirul, al doilea ingredient de baza din acest smoothie, contine si el un compus cu puternic efect antiinflamatoriu numit gingerol.

Combinate cele doua substante sunt solutia pentru durerile premenstruale, pentru dureri musculare si osteoartrita, precum si pentru afectiunile asociate cu porcese degenerative.

Pentru doua pahare de smoothie de ananas si ghimbir ai nevoie de doua felii groase de ananas proaspat (fiecare groasa de doua degete) un mango, o bucata mare de ghimbir (aproximativ patru centimetri de radacina de ghimbir), un pahar de lapte de cocos sau lapte degresat, sau lapte de soia, o lingura de nuca de cocos rasa, cateva picaturi de esenta naturala de vanilie sau rom.

Pune toate ingredientele in blender. Fructele trebuie taiate in bucatele mari. Omogenizeaza totul cu cateva impulsuri scurte si delecteaza-te!

Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns