Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Solutii pentru un somn odihnitor

Solutii pentru un somn odihnitor

 

Somnul este cel mai important. Când eşti odihnită poţi tece mult mai uşor peste problemele de zi cu zi. Dar de când ai copii somnul odihnitor a dispărut, lăsând loc doar pentru somn. Adormi făcând liste cu ce ai de cumpărat mâine, ce să găteşti, ce materii au copiii la şcoală, când au serbare, sau când e şedinţa cu părinţii. Rar se întâmplă să visezi, iar atunci ai vise despre termenele limită de la birou sau pregătirile pentru vizita socrilor.

Dar cum reuşim totuşi să avem parte de puţină odihnă măcar în timpul nopţii?

Iată câteva soluţii pentru un somn odihnitor:

1.Trezeşte-te la aceeaşi oră în fiecare dimineaţă. Dacă nu reuşeşti singură, foloseşte alarma de la ceas. Dar stabileşte clar ora la care trebuie să te trezeşti, şi fă-o zilnic, inclusiv în week-end.

2.Patul e important. Calitatea unui somn stă în calitatea patului. Investeşte într-o saltea bună şi în perne. Vei vedea imediat diferenţa.

3.Nu mai mânca seara carbohidraţi şi proteine. Indigestia te poate trezi în timpul nopţii. Şi nu numai, o mâncare grea înainte de culcare îi va da bătaie de cap stomacului tău toată noaptea. Ai grijă ce mănânci seara după ora 18 şi vei avea un somn liniştit.

4.Nu mai bea cafea. Este un cerc vicios. Bem cafea pentru că suntem obosiţi, şi apoi nu mai putem dormi din cauza cafelei. Renunţă la ea sau bea mai puţină pentru a scăpa de dependenţa de cafeină.

5.Bea lapte cald sau fă o baie. Mama ta avea dreptate referitor la laptele cald înainte de culcare. Este valabil şi la adulţi, fiind benefic pentru un somn liniştit.

6.Fă întuneric perfect. Orice rază, cât de mică, de lumină îţi poate întrerupe somnul. Pune-ţi o mască pentru ochi sau montează-ţi draperii groase în dormitor.

7.Închide televizorul. Chiar îţi place să adormi uitându-te la televizor, dar nu este bine. Oricând te poţi trezi din cauza sonorului, şi pe lângă asta, zgomotul de fundal nu este sănătos.

8.Mergi în altă cameră. Experţii susţin că atunci când nu poţi dormi, este mai bine să te duci în altă cameră şi să faci ceva ce te relaxează, decât să stai în pat şi să te răsuceşti de pe o parte pe alta.

Tu ai probleme cu somnul? Ce soluţii ai pentru a te odihni peste noapte?

 

Comments

comments

Lasă un răspuns