Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Medical > Uleiul de masline scade riscul de infarct

Uleiul de masline scade riscul de infarct

Consumul regulat de ulei de măsline aduce beneficii importante pentru sănătate, studii recente arătând că doar patru linguriţe pe zi sunt îndeajuns pentru a scădea semnificativ riscul de infarct în doar şase săptămâni.

  • Alimentul potrivit la momentul potrivit

Noi teste dezvoltate de savanţi au arătat că includerea în mod regulat a uleiului de măsline în alimentaţia zilnică a îmbunătăţit simţitor o serie de indicatori chimici legaţi de boli ale arterelor coronariene. În acest sens un studiu condus de Universitatea din Glasgow, citat de dailymail.co.uk, a confirmat beneficiile pentru sănătate ale unui ingredient cheie al dietei mediteraneene. Spectaculos este faptul că beneficiile sunt şi mai mari în cazul celor care nu consumă în mod regulat ulei de măsline.

În cadrul cercetării, savanţii au adăugat doar 20 de mililitri de ulei de măsline, adică circa patru linguriţe, zilnic, la dieta unor adulţi sănătoşi, ceea ce reprezintă cantitatea dintr-o salată sau cam cât consumă o persoană la o masă.

În urma acestui ”tratament”, o serie de indicatori pentru bolile de inimă, măsuraţi în urina eliminată, s-au îmbunătăţit în numai şase săptămâni, după consumul în mod regulat a uleiului de măsline, potrivit raportului publicat în American Journal of Clinical Nutrition. Cercetătorii au efectuat analize ale urinei, căutând o serie de peptide, substanţe produse în urma descompunerii proteinelor, identificate deja ca biomarkeri ai unor boli precum cele coronariene.

Efectele benefice spar a fi consecinţa unor compuşii fenolici care apar în mod natural în plante, inclusiv în măsline, şi sunt consideraţi responsabili de efectele benefice ale uleiului de măsline.

Uleiul de măsline conţine grăsimi omega-6, o formă de grăsimi polinesaturate sănătoase, care blochează răspunsul organismului la inflamaţii în cazul unor afecţiuni cronice cum ar fi bolile de inimă şi artrita. De asemenea, ajută la scăderea tensiunii şi la menţinerea unui echilibru al colesterolului.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus