Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Varza murata si calitatile sale

Varza murata si calitatile sale

Varză murată este un adevărat depozit de vitamine şi minerale, este ideală în dietă şi este recomandată tuturor pentru beneficiile pe care le aduce sănătăţii. Varză murată este creaţia chinezilor şi face parte din categoria alimentelor care sunt una din cele mai importante surse de vitamină C şi probiotice naturale. 

În 100 de grame de varză murată sunt 20 de miligrame de vitamină C, adică aceeaşi cantitate care se găseşte în trei lămâi sau în cinci portocale la un loc. Obţinută prin procesul de fermentare lactica, anaeroba, cantitatea de vitamine din varză murată este mai mare decât în varză crudă.

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2015/01/31/varza-murata-2.jpgVarză murată este şi o adevărată magazie de acid folic, magneziu şi bacterii acidolactice rezultate în urmă procesului de fermentare. Nu în ultimul rând varză murată este un depozit de vitamine din grupul B. 

Varză murată este unicul produs alimentar vegetal care conţine vitamină B12 care, de regulă, se găseşte numai în produsele de origine animală. Vitamină B12 înlătura oboseală şi anemia, încetineşte procesul de îmbătrânire şi protejează sistemul nervos. Varză murată conţine vitamină PP şi o substanţă anti-ulceroasa, ce are capacitatea de a proteja mucoasă tractului gastro-intestinal de formarea ulcerului, în plus contribuind la tratarea ulceratiilor.

În varză murată se mai găsesc şi alte vitamine şi microelemente, săruri minerale, glucide şi substanţe organice care stimulează producerea sucului gastric şi a secreţiei biliare.

Varză murată are efect antiviral foarte puternic, iar consumată cu regularitate, varză murată este de folos care au dificultăţi în procesul de tranzit intestinal, contribuind la reglarea digestiei.

Mai trebuie spus că varză murată conţine fier şi are capacitatea de a activă procesul de ardere a grăsimilor, fiind ideală în cură de slăbire. Consumată în formă să fermentata, varză are puternice efecte depurative şi detoxifiante şi, că urmare a bogăţiei de potasiu şi magneziu are capacitatea de a stabiliza tensiunea arterială.

Varză murată este o excelentă sursă de fibre şi contribuie la regenerarea florie intestinale. Are 90% apa şi doar 40 de calorii în 100 de grame, scrie www.marmiton.org. 

Comments

comments

Lasă un răspuns