Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Abastasia Tsilimpiou: Pasiunea mă susține și mă motivează

Abastasia Tsilimpiou: Pasiunea mă susține și mă motivează

Este foarte tânără, e actriță în Grecia și a reușit să ia castingul, dintre o mie de candidate, pentru rolul sultanei Kösem. La numai 19 ani, are deja o experiența vastă în televiziune și film. Ea interpretează personajul Kösem în perioada adolescenței.

Nu există o rețetă care să te facă puternică. Contextul social, educația și instruirea, dar și forța interioară au creat, în timp, din multe soții de conducători sau șefi de stat un prototip al forței feminine. Noul serial istoric de succes de la Kanal D, „Kösem“, este de fapt biografia unei sultane care, cu naturalețe și convingere, își sprijină soțul, sultanul Ahmed, într-o perioadă istorică dificilă pentru Imperiul otoman. Pentru tânăra actriță, acest rol a fost o piatră de încercare, dar și o reușită.

Cum ai ajuns să deții rolul principal într-o producție de film atât de importantă?

Producătorii m-au văzut în cel mai recent proiect din Grecia și mi-au sugerat să mă prezint la o audiție. Am trecut prin trei etape de audiții și am avut șansa să fi fost selectată din 1.000 de fete care s-au prezentat pentru acest rol extraordinar. A fost o experiență grozavă pentru mine, deși mărturisesc că nu a fost deloc ușor!

Cine ești tu, Anastasia, și cum ai reușit să faci o carieră în actoria de film?

Cariera mea a început și a evoluat firesc. Am debutat în lumina reflectoarelor la 4 ani, ca model. Așa am apărut pe copertele unor reviste celebre: Vogue, Elle, Madame Figaro. Când aveam numai opt ani, am participat la o audiție pentru un serial grecesc. Am obținut rolul și de atunci m-am dedicat actoriei și muncesc mult, cu cea mai mare seriozitate, pentru această pasiune a mea. Cred că pasiunea reprezintă ceea ce mă susține și mă motivează.

(De evidentiat, cu element grafic)

Se spune că ai și origini românești. Cum ai descoperit țara natală a tatălui tău?

Tatăl meu este român care s-a stabilit în Grecia, unde s-a căsătorit și acum suntem o familie fericită! Iubesc România, e o țară superbă, pe care am vizitat-o de mai multe ori.

Kösem este o producție istorică și înseamnă studiu al epocii. De unde te-ai inspirat?

Cum spuneam, îmi fac profesia cu pasiune și responsabilitate. M-am documentat temeinic după ce am obținut rolul, apoi totul a însemnat multă muncă. Dar am avut și șansa să lucrez cu o echipă extraordinară de profesioniști.

Ce fel de personaj este Kösem?

Kösem este o femeie liberă și puternică precum un cal sălbatic. Are opinii puternice și simte că poate conduce lumea. Am încercat să fiu ca ea. Să simt ca ea. Să întru în pielea ei și să trăiesc ce ar fi putut trăi ea. Mă bucur că serialul a ajuns la inima românilor și că fac și eu parte din acest proiect magnific. Rolul acesta a fost o experiență extraordinară pentru mine! Întotdeauna există dificultăți, dar rezultatul este cel care mă determină să merg mai departe, să fiu puternică și să le depășesc. Totul, cu susținerea echipei.

Care era condiția femeii în acea vreme?

Kösem a fost marea dragoste a sultanului Ahmed. Ceea ce cred că a văzut Ahmed la ea nu este neapărat frumusețea exterioară, ci mai ales cea interioară – puritatea, onestitatea, dar și puterea de a-l susține.

Pentru a face rolul, ai învățat limba turcă. A fost greu?

Până am ajuns în Turcia la filmări, nu știam limba turcă, lucru care a fost foarte dificil pentru mine. Dar, cu răbdare, am învățat acolo, pas cu pas, tot ceea am avut nevoie ca să pot face rolul. Iar acum, după un an de când învăț această limbă, am obținut două certificate cu note foarte mari și acest proces de învățare a limbii turce continuă.

Ce faci atunci când nu lucrezi?

Îmi place să mă mențin ocupată! Fac yoga, iau lecții de scrimă, învăț limba turcă, fac parte dintr-o echipă de teatru, citesc și ascult muzică.

Ești fan shopping?

Recunosc, sunt pasionată de modă și fac cumpărături des!

Ai învățat să gătești?

La noi acasă, în Atena, aceasta este o tradiție de familie. Tatăl meu este bucătar și, după cum puteți deduce, gătitul îmi este deja în sânge. Încerc să gătesc atât mâncare grecească, cât și românească. Îmi plac preparatele românești foarte mult, sărmăluțele sunt preferatele mele.

Ce filme și ce actori te inspiră?

Cred că „Old is gold“ (Ce e vechi e aur/bun), așa că îmi plac filmele americane vechi, le admir pe Marilyn Monroe, Vivien Leigh, care mi se par adevărate modele pentru orice tânără care face actorie de film. Iar dintre actorii contemporani, îi admir pe Meryl Streep și Eddie Redmayne.

Visezi să ajungi la Hollywood?

Da. Este scopul principal și e destinația finală pentru cariera mea. Dar sunt conștientă că, pentru a ajunge acolo, am de muncit mult și de învățat multe, astfel încât să-i fac mândri pe cei din familia mea, dar și pe greci și pe români – și mai ales pe mine însămi.

(Eventual, daca e nevoie, undeva lângă pozele din serial)

De unde succesul serialului Kösem? Din atenția și acuratețea cu care producătorii știu să aducă în contemporaneitate episoade din istorie uzând de știința specialiștilor în costume, arhitectură, strategie, dar și de povești fascinante, mereu actuale. Trebuie să recunoaștem că femeile au iubit puterea dintotdeauna.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr7/23.02.2017
Autor: Ivana Iancu
Sursa foto: Kanal D

Comments

comments

Lasă un răspuns