Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Acești bărbați și ideile lor despre feminitate… Interviuri cu Adrian Cojocaru, Daniel Osmanovici și Florin Goldic

Acești bărbați și ideile lor despre feminitate… Interviuri cu Adrian Cojocaru, Daniel Osmanovici și Florin Goldic

adrian cojocaru

În episodul de azi veți afla ce au răspuns la chestionarul despre feminitate ale Ivanei Iancu Adrian Cojocaru, prezentator Digi24, Daniel Osmanovici, prezentator Focus TV la prima oră, Prima TV și Florin Goldic, DJ la PROFM.

Adrian Cojocaru, prezentator Digi24

Feminitatea, în sens clasic, o mai face atrăgătoare pe o femeie?

Da, dacă este „purtată” cum trebuie. Feminitatea este dincolo de tipologie şi apartenenţa de gen. Este un mod de a fi, este un fapt care poate deveni social, este un cumul între trăsături, atitudine, cultură şi identitate. Feminitatea este emanată, nu este inoculată şi, în niciun caz, nu poate fi indusă cu forţa.

Ce-l face pe un bărbat să întoarcă privirea (sau capul) după o femeie vazută pe stradă?

Cred că atitudinea. O femeie frumoasă care ştie să arate asta fără să exagereze, fără să fie vulgară, fără să epateze sau să „ceară” atenţia tuturor poate întoarce capete. Să ştie să îşi pună frumuseţea şi calităţile în evidenţă elegant. Cred că poţi întoarce capul după o femeie, indiferent de standardele universale (ce ironic… avem standarde universale de frumuseţe, deşi fiecare vede frumuseţea în felul său), dacă ştie să îşi pună frumosul personal în evidenţă prin atitudine. Prea uşor împărţim oamenii în frumoşi şi urâţi. Frumuseţea, purtată ca un breloc, nu va întoarce capete.

Când ai un dialog cu o femeie „ghicești cine este”?

Cred că îţi poţi face doar o primă impresie. Dialogul este important, mai ales după ce treci de prima impresie, cea vizuală. Poţi să descoperi părţi din femeie prin dialog, dar nu cred că poţi să o cunoşti destul decât după ce petreci timp cu ea. De obicei, la primele discuţii cu necunoscuţi încercăm să ne ridicăm la standarde, să părem mai buni decât suntem, să ne ascundem defectele şi modul profund de gândire ca să nu fim respinşi sau etichetaţi în vreun fel. Dar cunoaşterea adevărată vine în timp, prin deschidere şi sinceritate.

Esti adeptul frumuseții naturale, cu defecte și calități, sau al corecturilor estetice și al siliconului?

Da, întotdeauna! Corecţiile estetice sunt necesare doar atunci când există o problemă medicală, atunci când ne pot uşura viaţa din acest punct de vedere. În rest, nu sunt adeptul silicoanelor, buzelor injectate, operaţiilor inutile de „înfrumuseţare”. Putem găsi frumosul în orice, dar cel mai important este să îl găseşti în suflet. Ce bine ar fi să se poată face operaţii estetice şi acolo :)) Dacă logodnica mea ar face asta (ar merge la estetician ca să mă „surprindă”) cred că exact asta ar face… m-ar surprinde. Dar nu e cazul. Ştie că o iubesc exact aşa cum este şi, fără să mă laud, chiar este o femeie foarte frumoasă. Din punctul meu de vedere nu are nevoie de nimic în plus. Nici acum, nici în viitor. Nu te poţi opera la nesfârşit încercând să fii mereu tânăr şi frumos. Tocmai asta e esenţa unei vieţi împreună. Să numeri la un moment dat ridurile, cele de bucurie, cele de tristeţe, să te ţii de mână în timp ce te uiţi în oglindă şi să spui: sunt fericit de tot ce am făcut împreună în ultimii 40-50-60 de ani. Urmele de pe corpul şi faţa noastră sunt viaţa noastră. Cu bune şi rele.

Ce o face specială pe femeia de lângă tine?

Este un om foarte bun, caldă, atentă, foarte iubitoare, mereu grijulie, critică, loială, foarte sinceră, naturală, care nu se fereşte să lase garda jos şi să îmi arate exact cum este într-un moment anume, care nu se sfieşte să îşi arate slăbiciunile, nu doar calităţile, un om alături de care mă simt complet în largul meu, în mâinile căreia îmi pot pune toată încrederea, care mă iubeşte necondiţionat şi care este gata să intre cu mine şi în cele mai grele bătălii care ar putea veni în viaţa asta.

Ești adeptul ideii de femei vs bărbați sau femei & bărbați?

Femeie şi bărbat, împreună. Doar aşa poţi construi. Fie că unul este cu fizicul şi altul cu mintea, fie că unul este cu forţa brută şi altul cu esteticul, fie că unul este cu grija şi altul cu capul în nori. Trebuie să ne completăm, să ne îmbunătăţim unul pe altul. Este un parteneriat, nu o competiţie. Într-o cursă întotdeauna cineva o să încerce să fure startul sau să fie mereu primul. Ori nu despre asta este vorba. În cursa vieţii important este să ajungi împreună la finalul cursei, nu să ajungi primul.

Daniel Osmanovici, prezentator Focus Tv, la prima oră, Prima TV

daniel osmanovici

Feminitatea, în sens clasic, o mai face atrăgătoare pe o femeie?

Poate ține de felul în care am fost crescut sau de faptul că am fost crescut de bunica, dar feminitatea îmi pare esențială și este un cumul de lucruri …este o combinație de haine, atitudine, gesturi, limbaj ..de lucuri care se spun și lucruri care nu se spun.

Ce-l face pe un bărbat să întoarcă privirea (sau capul) după o femeie văzută pe stradă?

Nu știu să răspund la această întrebare pentru că nu sunt “toți” bărbații, dar un parfum combinat cu o atitudine și haine alese potrivit cu atuurile ei sigur mă vor face să trag cu ochiul. Voi arunca un ochi sau amândoi, dacă este vorba de bun gust și nu despre vulgar. Din păcate bunul gust ajunge uneori să fie confundat cu vulgarul și acest lucru este trist. Sunt prea “bătrân?”

Când ai un dialog cu o femeie ”ghicești cine este”?

Încerc să găsesc lucruri care să conducă către un dialog, dar nu cred că analizez ce studii are sau ce fel de statut are. Cred că, un zâmbet sincer poate reprezenta un mod de a deschide o discuție. Sunt sigur că, prima impresie contează, mai mult decât ne place să recunoaștem.

Ești adeptul frumuseții naturale, cu defecte și calități, sau al corecturilor estetice și al siliconului?

Tata și mulți alți bărbați, trecuți de 60 de ani, spun că femeia o vezi cât de frumoasă e dis-de-dimineață, fără machiaj și fără a avea ocazia de a se aranja. Pe de altă parte, acele “îmbunătățiri” sunt făcute pentru că așa simte acea femeie că trebuie și așa e mai “completă”… cel puțin, așa cred.

Ce o face specială pe femeia de lângă tine?

Mă suportă cu bune și rele, mă susține, mi-a oferit onoarea de a deveni mama copiilor mei …și asta deja de vreo 18 ani.

Ești adeptul ideii femei vs bărbați sau femei & bărbați?

Serios? De ce ar exista un versus? E drept că de cele mai multe ori competiția poate fi benefică, dar nu cred că bărbații sunt sau trebuie să fie mai buni decât femeile sau invers… cred că pot fi buni împreună.

Florin Goldic, DJ la PROFM

Florin Goldic

Feminitatea, în sens clasic, o mai face atrăgătoare pe o femeie?

Întotdeauna e important să-ți cunoști atuurile și calitățile. Atracția dintre bărbați și femei se datorează și diferențelor dintre ei. Iar feminitatea îi aparține ei. E clar de admirat. În plus, între bărbați și femei există si asemănări, iar o femeie puternică și independentă este oricând de apreciat.

Ce-l face pe un bărbat să întoarcă privirea (sau capul) după o femeie pe stradă?

Mașina pe care o conduce femeia. Glumesc! E foarte ușor să atragă atenția prin felul în care e îmbrăcată. Sau cât este de îmbrăcată. Dar o femeie va ieși în evidență oricând dacă are încredere în ea și nu se compară cu altele. Pur și simplu se vede în toată apariția ei, nu doar în detalii legate de haine sau forme.

Când ai un dialog cu o femeie „ghicești cine este” (studii, complexe, statut social)?

Unele lucruri se simt în câteva minute. Dar cele mai multe se descoperă în timp. Iar concluziile pripite sau ideile preconcepute sunt mereu cauza pentru eșecul relațiilor. Studiile, statutul social implică valori pe care le câștigi, dar relațiile dintre doi oameni țin de alte lucruri. Cu sau fără bani și școală oamenii pot să fie fericiți.

Esti adeptul frumuseții naturale, cu defecte și calități, sau al corecturilor estetice și al siliconului?

Sunt adeptul fericirii ei. E corpul ei. Iar dacă singurele motive pentru care ești într-o relație este pentru cum arată, atunci nu ar trebui să îți faci probleme. N-o să dureze mult. E natura umană.

Ce o face specială pe fameia de lângă tine?

Dragostea. Dar și înțelegerea și răbdarea de a privi în și prin ochii mei.

Ești adeptul ideii de femei vs bărbați sau femei & bărbați?

Nu cred că e vorba despre o competiție, dar nici nu o exclude. Competiția naște evoluție, deci e bună oricând. Dar fără a depăși limite de bun simț. Mai important este parteneriatul, sprijinul între doi oameni într-o relație. Deci o combinație sănătoasă de competiție și parteneriat.

Citește și: Bărbații despre feminitate. Interviuri cu Zoli Toth, Bogdan Medvedi, Viorel Grigoroiu și Andrei Bărbulescu

 

Text interviu: Ivana Iancu

Foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns