Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Adda: Am avut cel mai spectaculos an

Adda: Am avut cel mai spectaculos an

Face parte din generația cântăreților care își fac debutul pe youtube. O cheamă Ada Alexandra Moldovan și s-a născut în 1992. E cunoscută pe scena muzicală românească fiindcă, la doar 15 ani, a reușit să strângă milioane de vizualizări la o piesă compusă  de ea care este și coloana sonoră a filmului Loverboy (remake-ul piesei Minți murdare). ADDA compune în continuare, cântă, iar în curând va fi mamă. Ce poate fi mai frumos pentru o femeie de succes?!

Cum a început pasiunea pentru muzică?

A început odată cu mine. De mică am simțit că vreau să fac asta. Nu știu cum poate fi explicat în cuvinte. Pentru mine, muzica înseamnă viață.

A face carieră muzicală pe piața extrem de diversă cum e cea din România este o provocare sau ține de noroc?

Eu fac muzică pentru oameni. Încerc să transmit un mesaj prin fiecare piesă. Scopul meu e să fac măcar un om să zâmbească la fiecare melodie. Pentru mine e o binecuvântare că am ajuns să fac o carieră din asta. Cel mai nou single, Oglindă, oglinjoară, vorbește despre iubirea de sine, este un îndemn la iubirea de sine. Îmi place să inspir oamenii din jur și așa am fost de mică. Vreau ca emoția pe care eu o pun în melodii să ajungă direct în sufletul ascultătorilor și să trezească ceva în interiorul lor.

Cât de importantă a fost întâlnirea cu Marius Moga?

Marius Moga e un om foarte important pentru mine. A contribuit la dezvoltarea mea ca artist și om.

Milioanele de vizualizări pe youtube țin loc cu brio unui turneu?

Cred că se compensează. Prefer interacțiunea directă cu publicul meu, cred că milioane de vizualizări sunt doar o apreciere a muncii mele, dar nu ține loc de interacțiune.

E mai simplu să-ți faci piesele tale sau să le cânți pe cele compuse de altcineva?

Nu am prea cântat piese compuse de alți compozitori. Nu pot să transmit la fel de mult. Tot ceea ce trăiesc eu mă inspiră și încerc mereu să găsesc o învățătură din toate experiențele. Eu nu sunt genul care să se plângă sau să vorbească foarte mult despre frământările sale. Ca să mă descarc, scriu piese. Sunt sigură că sunt și oameni care simt ce simt și eu. Așa s-a născut și proiectul Stările Addei, am foarte multe piese pe care le țin în calculator și aș vrea să le pun pe internet ca oamenii să le asculte.

Când compui pentru alții, creezi cântecul special pentru o anumită persoană sau îl faci și apoi cauți omul care să îi dea viață? 

Când compun pentru alți artiști, îmi place să știu exact pentru cine. Piesele sunt ca niște haine, pe care ți le asumi, le porți și ieși în fața tuturor cu ele. De aceea, compoziția trebuie să se potrivească cu artistul. El este mesagerul și oamenii trebuie să îl creadă.

Te auzi cântând la radio când ești în mașină? Ce sentiment îți dă asta?

Mă bucur de fiecare dată. La fiecare lansare de piesă ori difuzare, am niște emoții frumoase. Nu cred că o să dispară niciodată. O să mă bucur mereu ca un copil.

Cine e Adda în pijamale?

Adda în pijamale e o fată simplă care vrea iubire și ciocolată.

Ce citești, ce muzică asculți, ce cafea îți place?

Din păcate, în ultimul timp, nu am mai avut timp să citesc și nici să ascult muzică. Am fost atât de prinsă în proiecte și viața personală… Am avut cel mai aglomerat și spectaculos an. Cafea beau foarte rar; dacă are lapte și scorțișoară, sunt cea mai fericită.

Cum îți merge în viața personală?

Doamne, mulțumesc, e foarte bine! M-am căsătorit cu iubirea vieții mele, așteptăm un bebe, avem cel mai dulce cățel din univers și multă iubire în căsuța noastră pe care am construit-o cu mâinile noastre.

Ce întâmplări ți-au schimbat viața?

Sunt foarte multe experiențe plăcute sau neplăcute care m-au marcat și m-au schimbat. Tot ce pot să spun e că mă bucur enorm că l-am întâlnit pe Cătălin, soțul meu. Mă face să fiu un om mai bun în fiecare zi.

Curând, vei fi mămică. Cum te-ai pregătit pentru un eveniment așa de important?

Sunt foarte-foarte emoționată și abia aștept să îmi strâng copilul în brațe. Mă pregătesc de când am aflat că va veni pe lume. Sunt nerăbdătoare.

V-ați gândit la nume? I-ați pregătit hăinuțe?

Da, o să îl cheme Alexandru Cătălin. Are deja dulapul plin. Sunt foarte haioase și atât de mici…

Ai făcut și un cântec pentru copilul tău?

Da. Imediat după ce am aflat că voi fi mamă, am scris Raza mea de soare, piesă cu care am început Sezonul 2 din Stările Addei.

Ce culoare are viața ta acum, Adda?  

Viața mea e un curcubeu acum. Sunt fericită, speriată, emoționată. Am toate trăirile și emoțiile din lume.

Te-ai axat pe compoziție în ultima vreme. Cine îți face textul? De unde inspirația? 

Eu compun mereu. Când îmi vine o idee, o notez repede sau mă înregistrez pe telefon. Nu forțez niciodată. Când am inspirație, mă opresc din orice aș face că să fiu acolo trup și suflet. Mă inspiră orice, nu pot să spun exact. Oameni, natură, filme, cărți. Inspirația se găsește în orice, dacă ai inimă deschisă.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr41/13.10.2016
Autor: Ivana Iancu
Sursa foto: Nico Grigore

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns