Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Adela Diaconu, un singur om, patru profesii

Adela Diaconu, un singur om, patru profesii

adela diaconu

În viață, înainte de a porni pe un drum, este foarte important să-ți dorești ceva cu tot dinadinsul. Astfel, ai toate șansele să-ți împlinești visurile. Chiar și atunci când sunt mai multe.

Adela Diaconu demonstrează că aceasta este o rețetă grozavă. Nu degeaba a fost numită din 2015 până în 2019 „Femeia de succes a anului“. Ea se poate lăuda cu nu mai puțin de patru profesii pe care le-a îmbrățișat, în tenis de performanță, producție TV, design vestimentar și televiziune.

adela diaconu

Dorește-ti tot ce vrei să obții

A iubit tenisul de performanță și l-a jucat din tot sufletul până a ajuns campioană. A fost atrasă de design vestimentar, a pus mâna și a realizat câteva colecții de rochii pro bono pentru evenimente caritabile, cu ajutorul cărora s-a făcut repede remarcată: „Noblesse“, „Seductive“, „Campionii“, „Extravaganza“ și „Diva“. Și-a dorit să facă ceva pentru comunitate și pentru tineri, s-a implicat în campanii umanitare.

I-a plăcut întotdeauna televiziunea, așa că a realizat un show TV, iar demersul a fost de mare succes: între timp, emisiunea sa a fost premiată pentru longevitate. Pe scurt, este omul pentru care nimic nu este imposibil. Cu toate acestea, Adela spune: „Secretul vieții nu este să ai tot ceea ce-ți dorești, ci să-ți dorești tot ceea ce ai“.

Citește și: Adela Diaconu lansează campania #SăFimUniți #CumpărăRomânește

De la sport la televiziune

În adolescență, a jucat tenis de performanță, apoi a absolvit Facultatea de Studii ale Integrării Economice Europene și și-a aprofundat educația în Management Financiar Bancar. Dar Adela Diaconu s-a afirmat mai degrabă în alte domenii: televiziune, fashion și producție TV.

De peste un deceniu, este realizatoarea celui mai de succes și longeviv show monden al unei televiziuni locale din Brașov, Nova TV, denumită „BV 01 ADE“, și, pentru că iubește performanța în orice domeniu, de zece ani organizează o gală a emisiunii în cadrul căreia oferă premii celor mai importante personalități ale momentului.

Obișnuiește să pună pasiune și determinare în tot ceea ce întreprinde. Cu toate acestea, a învățat să lase lucrurile să-și urmeze cursul firesc. „Îmi place foarte mult viața pe care am trăit-o și pe care o trăiesc zi de zi, pentru că principiul după care mă ghidez în ea este «colectează momente și nu lucruri»“, spune Adela.

adela flori

Tenisul, prima dragoste

„Copilăria mi-am petrecut-o pe terenurile de tenis de la Baza Olimpia, aflată la poalele muntelui Tâmpa. Aveam câte două antrenamente pe zi și făceam multă pregătire fizică, dar a meritat. De fapt, tenisul rămâne dragostea mea. Când spun copilărie, spun tenis, sport ce m-a format și educat pentru viață, să fiu mult mai puternică și ambițioasă. Îmi doream să devin o mare campioană și am reușit, la nivel național. La 18 ani, am avut posibilitatea să plec cu tenisul în America, cu o bursă. Asta, pentru că în anii ’90 România nu avea foarte multe turnee WTA din care să-ți poți face puncte, iar deplasările în străinătate erau foarte costisitoare. Însă nu mi-am dorit să plec în America, nici părinții nu m-au vrut departe și am rămas în România, crezând că voi reuși să schimb ceva pentru ca tinerii talentați și valoroși să nu mai fie nevoiți să plece din țara lor“, povestește Adela.

Apoi, spune ea, „am avut norocul să cunosc de-a lungul evoluției mele profesionale oameni minunați, profesioniști din multe domenii, care m-au inspirat și mi-au dat încredere să merg mai departe. Pot spune că jurnalismul m-a ales pe mine, iar împreună facem echipă bună. Televiziunea a fost o pasiune ce nu credeam că se va transforma în profesie. Dorința mea a fost să realizez un proiect TV și să reușesc în acest domeniu. Le mulțumesc celor de la Nova TV Brașov că au avut încredere în mine“.

 

Citește interviul complet cu Adela Diaconu în ediția de aprilie a revistei Ioana. Poți găsi cele mai noi ediții ale revistei Ioana împreună cu alte cadouri și surprize pe site-ul burda.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns