Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Anca Dumitra: Sunt fata lu’ mama și a lu’ tata

Anca Dumitra: Sunt fata lu’ mama și a lu’ tata

Anca Dumitra, ea e Gianina din serialul “Las Fierbinți” de la PRO TV. Cine nu o știe pe fata naivă care încearcă să lanseze mereu câte un trend în satul ei?

Are 29 de ani și joacă în acest serial de la 21. Este o experienșă, dar Anca își dorește mai mult. Merge la castinguri și joacă teatru. Apropierea de public este alta! Notorietatea nu a schimbat-o, nu o deranjează că lumea o știe doar după numele din film și crede că acest proiect a însemnat maturizarea sa profesională. O puteți vedea la Teatrul de Comedie sau la Teatrul Național. E altă Anca. Tocmai în asta constă valoarea actorului, în capacitatea de a se reinventa!

Televiziunea reprezintă acum singura rampă de lansare pentru un tânăr actor?

N-aș numi-o singura, însă cu siguranță e cea mai rapidă.

Cum a fost prima ta întâlnire cu teatrul?

Prima întâlnire „inocentă” cu o sală de teatru s-a produs undeva în clasele gimnaziale, la început. Dar întâlnirea adevărată și profesionistă a avut loc odată cu terminarea facultății de teatru, în momentul debutului, pe scena Teatrului de Comedie, în piesa “Pescărușul”.

De ce această alegere, într-o branșă unde e greu să reușești?

Mi-am dorit de mică să fiu actriță, deci nu știu în ce măsură o putem numi o alegere perfect conștientă. Nu știu să spun cum de mi-a venit ideea, dorința asta frumoasă de a da viață unor personaje, însă știu clar că alor mei le-am dat planurile de viitor doctor peste cap.

Cum a fost debutul tau în film?

Foarte frumos! Rolul Gianinei a venit în urma unui casting câștigat, când încă eram la masterat. Trebuia să fie un lungmetraj sau cel puțin așa știam eu la acel moment. În cele din urmă, s-a dovedit a fi un serial de televiziune și ce bine-mi pare că a fost așa și nu altfel! Cum mergi înspre Fierbinți, la un moment dat este o porțiune de drum ca un tunel de copaci, arată superb. Țin minte prima oară când am fost la Fierbinți la filmări m-a impresionat, îmi amintesc și acum trăirile de atunci. Eram mică, aveam 21 de ani, tocmai ieșeam de pe băncile facultății, eram înconjurată de actori buni și talentați, tot ce-mi doream era să-mi fac treaba cât mai bine cu putință. Prima secvență pe care am filmat-o a fost cu Giani – pe Costi  (Constantin Diță, n.r.) îl urmărisem în scurtmetraje și era un actor cu care voiam să lucrez și am avut și am în continuare ocazia asta.

Cum este atmosfera la filmări?

E foarte bună. Suntem o gașcă frumoasă de oameni talentați și profesioniști, pe care mă bucur că îi am alături. Chiar dacă programul de filmare este intens și avem foarte multe lucruri la care să fim atenți la fiecare secvență, reușim de fiecare dată să râdem cu lacrimi. Suntem o familie, filmăm de atâția ani împreună, încât ne cunoaștem foarte bine, știm ce înseamnă fiecare privire, gest, mimică. Echipa Las Fierbinți este a doua mea familie și tare mă mândresc cu asta!

Cu cine preferi să schimbi replici?

Toți sunt de-ai mei, fiecare schimb de replici cu vreunul dintre actorii din serial are farmecul său. N-aș putea alege vreodată!

Cine te ajută în culise?

Toată lumea, de la caz la caz. Fie că vorbim despre regizor, scenarist, scenograf, toți oamenii din spatele camerelor sunt niște superprofesioniști care ne oferă întotdeauna sfaturi sau direcții atunci când avem nevoie.

Te temi de momentul în care serialul se va sfârși?

Nu e neapărat o temere, însă clar toți acești ani au fost tare buni și frumoși pentru mine. Să dea Dumnezeu ca și pe mai departe să fie cel puțin la fel!

Gianina nu e un rol care te limitează?

Dimpotrivă. Fiecare situație în parte conturează și mai bine personalitatea Gianinei. La fiecare scenă sau replică o descopăr, o redescopăr și o construiesc mai departe.

Mergi la filmări ca la birou? Adică zilnic?

Avem câteva luni în fiecare an în care filmăm intens, de dimineață până seara. Las Fierbinți este un adevărat univers, este o echipă de producție foarte mare, suntem mulți actori, dar totul se desfășoară după un program exact, foarte bine pus la punct. Se poate să am 3 zile consecutiv filmări de dimineața până târziu în noapte sau să am o zi de filmare și câteva pauză. Totul depinde de vreme, de locurile în care filmăm, e un mecanism dinamic.

De cât talent și de cât noroc are nevoie o actriță?

Determinant e talentul, însă e important să te întâlnești și cu norocul. Să sperăm că talentul și șansa fac casă bună în ceea ce mă privește și în continuare!

Cine e Gianina?

Cea pe care o vedeți la TV în fiecare săptămână, numai la PRO TV (râde). Mi-am dorit mereu să fie un personaj pe placul oamenilor, să le aducă un zâmbet prin naivitatea ei caracteristică. Nu am denumit-o în vreun fel sau altul, ci am făcut-o extrem de jovială. Să caute să fie bucuroasă mai mult decât e tristă. E un personaj pozitiv, așa mi l-am dorit și sper să fie și perceput așa de oamenii de acasă. Mă bucur că Gianina prinde de atâția ani contur și sper să continue aventura la fel de bine și frumos.

Dar Anca?

Fata lu’ mama și a lu’ tata. Nu mi-a fost niciodată ușor să vorbesc despre mine, sunt un om cu bucuriile și tristețile firești oricui, dar văd tot timpul partea pozitivă. Gianina reflectă un soi de pozitivism pe care-l am eu. Îmi place să mă bucur de viață și cred că cel mai mult îmi place să fiu un om bun, să încerc să fac bine și să primesc în egală măsura ceea ce dăruiesc. 

Esti o femeie preocupată de îngrijirea corporală, facială?

Nu exagerat, însă îmi place să mă îngrijesc. Urmez toți pașii pentru un ten îngrijit și frumos: demachiere, hidratare, beau doi litri de apă pe zi. Când nu filmez și nu sunt la teatru, nu folosesc decât cremă hidratantă pe față, simt că trebuie să compensez în timpul liber cu naturalețea.

Faci sport?

Când reușesc, da. Și tare bine mă simt după o oră intensă de sport.

Gătești, din când în când?

Trebuie să recunosc că nu gătesc foarte mult, dar intenționez ca pe viitor să mă perfecționez în arta culinară.

Ai ceea ce se cheamă un stil de viață sănătos?

Am, sper eu, un stil de viață frumos. Sau asta îmi doresc. Acum, cât de sănătos este stilul meu de viață frumos, nu stiu. Nu am un program fix de masă, dacă am o poftă nu mă opresc din a mi-o oferi. Nu mă prinde noaptea mâncând, cum nu mă prinde nici fiecare dimineață cu cel mai sănătos mic dejun. Analizele mi-au ieșit bine, așa că un echilibru există.

Ce îți dă putere?

Părintii mei îmi dau putere.

De ce te temi?

De oamenii răi.

Cine te susține și îți este alături?

Familia.

De minte, inimă și literatură ai vreme?

Întotdeauna. De fiecare dată când am o zi liberă caut să citesc un autor care îmi place, să urmăresc un film al cărui regizor mă captivează, fie vizitând un loc care-mi place, alături de familie sau prieteni.

Citește și:

Articol preluat din ediția de octombrie 2017 a revistei Femeia.
Autor: Ivana Iancu
Foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns