Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Andreea Marin: Cred în frumusețea care vine din echilibru

Andreea Marin: Cred în frumusețea care vine din echilibru

Reporter, producător, realizator și moderator TV, președinte al Fundației „Prețuiește viața“, manager al proiectului „Școala Mamelor“, realizator radio, susținător activ al unor campanii pentru drepturile femeilor și ale copiilor. Numai când înșirui toate acestea te gândești dacă e ceva ce i-a scăpat Andreei Marin și când are timp să le facă pe toate.

Dintotdeauna Andreea Marin a susținut că frumusețea vine din echilibru și armonie interioară. Ei bine, ea a reușit, dincolo de aparențe, să se dedice nu doar familiei și televiziunii, ci și unor cauze umanitare. Și nu o face forțat, fiindcă e în trend, ci cu inima și mintea. Chapeau bas! De ce? Fiindcă a știut să fie mereu ea însăși, fiindcă nu s-a mulțumit cu statutul de vedetă TV și a înțeles că notorietatea nu e mai importantă decât bucuriile mărunte ale cotidianului.

Care este motivația susținerii proiectelor umanitare în care ești implicată și câtă satisfacție aduce unui om rezolvarea unor probleme ale comunității?

În primul rând, eu am trecut în viață prin momente grele, la limită și știu ce înseamnă suferința sau privațiunile, nu am uitat de unde am plecat și acest mod de viață ține și de cei 7 ani de acasă. Am văzut generozitatea la părinții mei și consider că gesturile de omenie țin de normalitate, n-ar trebui să fie nimic special în asta, iar dacă toți oamenii ar simți la fel, am trăi într-o lume mult mai bună, cred eu.     

Fiica ta a crescut. Ce lecții de viață îi dai, dar și ce te inspiră din discuțiile cu ea?

Nu e nevoie decât ca eu să am grijă să fiu un model bun pentru ea. E o mare responsabilitate să fii părinte și, oricât ai folosi vorbele pentru a-i da lecții copilului tău, tot faptele sunt cel mai bun exemplu de urmat. Mă inspiră prospețimea și creativitatea ei, imaginația pe care un copil o are la vârsta la care prinde aripi. 

Violeta se dedică muzicii sau experimentează?

Are 9 ani, e vârsta la care încearcă, învață, cunoaște. Alegerile importante le va face mai târziu. 

Ai reușit să echilibrezi statutul de vedetă cu acela de femeie care își are propriile businessuri. Cum ai reușit?

Educația a fost baza a tot ceea ce am realizat durabil. Și intuiția, precum și bunul-simț au avut un cuvânt de spus. 

De la moderator, producător, scriitor până la statutul de jurat într-un show de dans, ai experimentat tot felul de domenii. Ce presupune cunoașterea, fie ea și aleatorie, a unui domeniu pentru a fi profi?

V-aș corecta, faptul că am împărtășit experiențele mele într-o carte nu înseamnă că sunt scriitor. Televiziunea a devenit profesie pentru mine, chiar dacă la bază sunt informatician. Vă răspund simplu la întrebare: seriozitate, să nu obosești să înveți în fiecare zi, la orice vârstă, să iubești ceea ce faci. 

Cariera ta poate fi, de ce să nu recunoaștem, un model pentru tinerele care își doresc să evolueze în media, dar și dincolo de sticlă. Care este secretul unei evoluții într-o lume comparată deseori cu o junglă?

Vă mulțumesc pentru compliment. Nu e un secret, dar, cu siguranță, nu e nici calea cea mai ușoară: să refuzi compromisurile, chiar dacă îți aduc avantaje pe termen scurt, să ții drumul drept și să crezi în tine indiferent de opiniile răuvoitoare care încearcă să-ți distragă atenția, totodată să iei în seamă și să înveți din criticile constructive. De fapt, ideea e să stai cu coloana dreaptă și fruntea sus și să nu obosești să înveți.   

Televiziunea te obligă să fii profi, dar pretinde și un aspect plăcut. Evident, vine întrebarea: cum reușești să fii mereu gata să stai în fața camerelor?

Poate nu reușesc întotdeauna și, oricum, e greu să mulțumești pe toată lumea, important însă este să fii o femeie îngrijită, nu exagerată în a petrece foarte mult timp în oglindă sau cu o obsesie pentru perfecțiune, naturalețea are șarmul ei – și imperfecțiunile, de asemenea. În plus, nu e o rușine să greșești, nu avem cum să le știm pe toate. Eu pun mult mai mult preț pe ce am în minte și în suflet decât pe aparențe. 

Se vede efortul constant de menținere a unei stări fizice bune. Te consulți cu specialiștii din domeniu sau îți asculți corpul?

Îmi ascult corpul, ați spus foarte bine. Nu suntem roboți, ci oameni, avem nevoi în funcție de perioadele parcurse în viață și de starea de sănătate, uneori luăm câteva kilograme în plus și nu trebuie să facem o dramă din asta. Important este echilibrul, să încercăm să menținem o balanță corectă pentru sănătatea noastră. Cred în frumusețea care vine din echilibru, nu din ajustări împotriva firii sau dintr-un regim de viață care îți pune în pericol sănătatea pe termen lung. 

Ce mai face grădina ta? Ai înnoit-o?

E minunată, plină de flori deja, începem ușor-ușor să plantăm verdețuri și legume. Dintre pomii exotici care au stat la căldură iarna, am adus deja rodierul, urmează să se întoarcă în grădină și măslinii, mandarinii și lămâiul. Caisul, mărul, cireșul, vișinul sunt deja verzi sau în floare. 

Jobul tău presupune a șofa zilnic. Ce fel de șofer ești și cum reușești să depășești situațiile limită din trafic?

Prefer să nu ajung în situații limită, așa că le ocolesc, atât cât depinde de mine. Sunt un șofer energic, mi-e greu să mă obișnuiesc în traficul infernal din orele de vârf, care mă face să pierd timp, dar mă adaptez. Îmi place enorm să conduc, nu întâmplător sunt Ambasador al mărcii BMW pentru Automobile Bavaria, conduc numai astfel de mașini de mulți ani de zile și acum, că a venit vremea bună, mă bucur să fiu la volanul unui BMW seria 4 Cabriolet, care-mi dă senzația de libertate și de siguranță totodată. 

Ai o activitate ritmică pe rețelele sociale? E utilă?

E utilă, atâta vreme cât nu devii robul spațiului virtual. Pentru mine e important să trăiesc mai mult în realitate decât în legătură indirectă cu oameni aflați la distanță, dar respect și dorința publicului de a comunica în acest fel. Uneori, e mai comod și mai simplu, în anumite situații specifice, mai ales, de exemplu, când mă aflu în colțuri de lume îndepărtate. 

Care sunt calitățile pe care le prețuiești la oamenii cu care colaborezi?

Loialitatea, bunul-simț, seriozitatea în profesie, omenia. 

Prietenii ți-au fost sprijin și ai împărtășit cu ei bune și rele?

Prietenii sunt puțini, dar buni. Și tocmai de aceea îi prețuiesc, pentru că știu să fie aproape la greu și să nu te privească în mod subiectiv. Iar eu știu să fiu, la rândul meu, un prieten dedicat, pe cuvântul și sprijinul căruia te poți baza. 

Este desuet să ai principii clasice de viață?

Depinde pentru cine. Poate doar pentru o persoană superficială. Principiile sănătoase nu au vârstă. 

Hainele te reprezintă sau sunt doar un accesoriu necesar?

Nu consider că haina îl face pe om. Cunosc oameni valoroși, pe care îi prețuiesc așa cum se cuvine, chiar dacă nu sunt la modă. Nu ne pricepem cu toții la toate și nici nu e necesar. Uneori, tocmai stângăciile unui om îi conferă un farmec aparte. 

Există anumite momente care te-au făcut să o reinventezi pe Andreea Marin?

De fiecare dată când mi-am amintit că merit să mă iubesc și pe mine, am fost creativă și m-am redescoperit. Și asta, pentru că e nevoie de echilibru. Din păcate, uităm din când în când să ne prețuim și pe noi așa cum se cuvine. Iar dacă noi nu suntem bine, nici cei de care ne pasă nu vor fi. 

Este greu să îți asumi libertatea de a fi tu însăți și de a acționa așa cum crezi de cuviință?

Da, nu e ușor, dar pentru mine această libertate a fost un scop în sine, mi-am propus să o câștig până la vârsta de 40 de ani. Și mă bucur că am reușit. 

Cum este Andreea Marin, dincolo de aparențe?

Un om, cu tristeți și bucurii, cu împliniri și nereușite, ca oricare altul, dar un om constructiv, energic, optimist, care nu se lasă ușor. Sunt plină de viață! 

 

Citește și:

Articol preluat din ediția de iunie 2017 a revistei Femeia.
Autor: Ivana Iancu
Foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns