Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Andreea Marin: Nu există nu se poate!

Andreea Marin: Nu există nu se poate!

Andreea Marin este, fără îndoială, o persoană publică cu un potențial ce pare inepuizabil și care ne uimește prin forța cu care se reinventează.

„Uite cine dansează!“ e noul proiect în care o vedem la Pro TV. Face parte din juriul show-ului, alături de Gigi Căciuleanu, Florin Călinescu și Mihai Petre. Ce mai putem spune despre ea? Că are o știință a imaginii pe care și-o gestionează cu inteligență, că nu se sfiește să recunoască atunci când iubește, suferă, speră, trăiește.

Pare că niciodată problemele nu te-au învins. De unde forța de a te reinventa și de a fi aproape de oameni?

Nu vreau să fiu lipsită de modestie, dar cred că este vorba de valori. De cei 7 ani de acasă, de educație, de loialitate față de niște principii de viață de bun-simț, pe care oamenii le observă, le simț și le apreciază pe termen lung. Când construiești pe baze solide, o faci durabil. Capacitatea de a mă reinventa ține de creativitate și de aceeași bază sănătoasă care mă ajută să mă pot plia pe noi condiții de viață, să mă pot adapta. 

Cred că 40 de ani reprezintă un fel de prag pentru noi, femeile. Chiar ne putem găsi resurse să depășim un prag care ne permite apoi să avem și mai multă încredere în noi, ca femei?

Pentru mine, nici vârsta de 30, nici cea de 40 de ani nu au fost praguri pe care să le fi resimțit cu mari probleme. E adevărat că am o energie și o dragoste de viață ce mă ajută, sunt un om ambițios, caut să-mi respect sănătatea și echilibrul, chiar dacă asta implică efort, nu e ușor. Dar pentru mine există un motto ce mă motivează: nu există nu se poate. Uneori ne găsim scuze să nu facem ce e bine pentru noi. Eu caut să nu fac asta. 

Orice-am spune, oglinda este prietenul, dar și dușmanul nostru. Frumusețea contează? Cum o întreținem?

Cunosc oameni frumoși strict din punct de vedere estetic, doar forme fără fond, precum și alți oameni care nu sunt atrăgători în aparență, dar care, atunci când îți vorbesc, descoperi o frumusețe rar întâlnită. Așadar, depinde de ce definiție a frumuseții alegi. Aparențele sunt înșelătoare, frumusețea fizică depinde de vârstă, eu aleg să evoluez mai ales pe cealaltă direcție, să trec prin viață frumos și demn. 

De curând, ai ajuns în Țara Sfântă. A fost o experiență turistică sau una de suflet?

A fost un drum inițiatic, pe care de multă vreme intenționez să-l parcurg. Îmi place să descopăr un nou tărâm în teniși și cu rucsacul în spate, să pătrund înțelesuri până atunci neștiute, să cunosc viața oamenilor de rând din acele locuri, care îți vorbesc despre autenticitate.     

Câtă iubire și răbdare îți sunt necesare că să-i înțelegi și să-i sprijini pe ai tăi?

Nu mi se pare un efort. Dragostea ce ne unește face minuni. Familia este baza a tot ce sunt.   

Dacă ai lua-o de la capăt, ai ajusta ceva din greșeli, omisiuni?

Eu nu am regrete majore, cred că fiecare lecție din viața mea a avut rolul ei, de aceea zâmbesc sincer astăzi și mă bucur de fiecare zi. 

Uite cine dansează“ este noul proiect în care te revedem la Pro TV. Ce îți aduce nou această experiență?

Șansa de a petrece mai multe săptămâni în mijlocul oamenilor care iubesc dansul ca mine. Abia aștept! 

Sunt lecții de viață pe care nu le poți uita?

Bineînțeles, ca pentru fiecare. Lecția răbdării, a toleranței, a iubirii necondiționate, a iubirii de sine, a credinței în ceea ce nu se vede, dar se simte. 

Ce faci tu cu timpul tău, acela în care notorietatea nu valorează mare lucru?

Fetița mea e centrul vieții mele, apoi îmi place să petrec timp în grădina mea, cu animalele noastre, fac sport, citesc, călătoresc. 

Știu că grădinărești. Ce mai e nou în grădina ta?

Acum e încă frig, dar azi-dimineață veverița a ieșit din vizuina în care a hibernat și s-a reîmprietenit cu mine. A fost un moment dulce petrecut cu această ființă gingașă, în zorii zilei. 

În ce proiecte umanitare te implici în această perioadă?

Prima campanie amplă, la nivel național, pe care o veți vedea lansată în curând este campania UNICEF, despre care nu vă spun încă mai mult, vă las să o descoperiți la momentul potrivit. Are un mesaj foarte puternic. 

Ce efect are muzica în lumea ta?

Practic, viața mea e alcătuită din sunete, ritmuri, mișcare, cuvinte, emoții. Deci are un rol determinant. 

Violeta crește. Cum vă înțelegeți și cum încerci să descoperi și să-i cultivi anumite abilități, talente?

E un copil ce moștenește ce e mai bun de la ambii părinți și încerc să să-i fiu aproape cu tot ce cred că i-ar fi de folos pentru a-și contura personalitatea. Deja are 9 ani și încerc să am grijă de cultura ei generală, nu doar de hobby-uri, mergem mai des la concerte, spectacole, călătorim, citim… Primul concert de pian a fost de curând, chiar pe 8 martie: concertul Richard Clayderman. 

Viața e minunată în orice moment dacă…

… o prețuiești. 

  

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr10/16.03.2017
Autor: Ivana Iancu
Sursa foto: PROTV

Comments

comments

Lasă un răspuns