Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Ce spun bărbații despre femei! Interviuri cu Nelu Serghei, Rareș Florin Stoica și Cosmin Stan

Ce spun bărbații despre femei! Interviuri cu Nelu Serghei, Rareș Florin Stoica și Cosmin Stan

nelu serghei feminitate

Cum se raportează la ideea de feminitate câțiva bărbați de vază din showbusineesul de la noi a aflat Ivana Iancu. În acest al treilea episod, stă la vorbă cu actorii Nelu Serghei și Rareș Stoica, precum și cu Cosmin Stan, prezentatorul știrilor Pro TV.

Nelu Sergehi, actor Teatrul Jean Bart, Tulcea

Feminitatea, în sens clasic, o mai face atrăgătoare pe o femeie?

Indiferent de timp, feminitatea este caractecteristica femeii, atuul, asul din mânecă. Lumea se schimbă și evoluează. Femeile, odată cu ea, gândesc și se comportă liber, iau atitudine, iau decizii, ocupă poziții importante dar nu pot și, cred, nici nu vor să renunțe la această caracteristică.

Ce-l face pe un bărbat să întoarcă privirea (sau capul) după o femeie văzută pe stradă?

Cred ca există o radiație energetică, emanată de acea persoană și, când o simți, reactia apare în mod firesc.

Când ai un dialog cu o femeie ”ghicesti cine este” (studii, complexe, statut social)?

Depinde. Nu prea te interesează statutul ei decât dacă vei simți atracția energetică, despre care vorbeam mai sus. Abia atunci, încerci să ghicesti câte ceva despre ea – dar, sincer, este un demers fără prea mare izbândă.

Esti adeptul frumuseții naturale, cu defecte si calităti, sau al corecturilor estetice si al siliconului?

Nu sunt împotriva înfrumusețării corpului uman prin corecții chirurgicale. Terapia frumuseții face parte din viața noastră. Indiferent de vârstă, mintea este responsabilă cu acest aspect, depinde cum o antrenezi. Frumusețea naturală, cu defecte și calități, există oricum în noi.

Ce o face specială, pe fameia de lângă tine?

Aura. Fiecare femeie poartă o aură pentru a fi aleasa cuiva. Esta acea adiere care te învăluie, o simți din cap pana-n picioare și nu vrei să dispară precum ceața. Și o vezi, mereu, deasupra capului ei.

Ești adeptul ideii de femei vs barbăți sau femei & bărbați?

Cunosc puține cazuri femei vs bărați. Mai degrabă bărbați vs femei. Mi se pare firească și normală ideea de femei & bărbați.

Rareș Florin Stoica, actor Teatrul Mic, București

rares florin stoica

Feminitatea, în sens clasic, o mai face atrăgătoare pe o femeie?

Cu siguranță! Pe mine, întotdeauna, mă va atrage stilul clasic la o femeie. O face să pară intangibilă și mereu misterioasă. Cel puțin e idealul pe care mi-l imaginez pentru mine și, la timpul potrivit, se va dezvălui, cu siguranță, mirajul frumuseții clasice. Simt ca nu mai e mult!

Ce-l face pe un bărbat sa întoarcă privirea (sau capul) după o femeie văzută pe stradă?

Râd, pentru că e destul de complex procesul prin care trece mintea unui bărbat. Sunt multe aspecte pe care e bine să le urmărești. Suntem diferiți ca personalități și presupun, dacă nu cumva sunt sigur, că experiențele copilăriei și prietenii cu care ai interacționat pe parcursul formării tale ca bărbat influențează, sigur, percepția în momentul în care vezi o femeie pe stradă. Pot doar să  spun că orice femeie care trecea pe lângă mine, în perioada adolescentină, îmi stârnea curiozitatea și sexualitatea, căci despre sexualitate vorbim de fapt. Acum, datorită maturizării am devenit pretențios și chiar caut idealul de femeie pe care mi-am creat-o deja, de un deceniu.

Când ai un dialog cu o femeie ”ghicești cine este” (studii, complexe, statut social)?

Sunt destul de intuitiv, când întâlnesc o femeie cu care interacționez pentru prima dată. De cele mai multe ori, mă izbesc complexele și frustrările, pe care rapid încerc să le înțeleg și să-mi dau seama de unde vin, dar totodată  nu mă folosesc de ele ca să manipulez, ci dimpotrivă. Nu mă consider super erou-bărbat, ca să lăsăm loc interpretărilor, sunt doar foarte atent și treaz.

Ești adeptul frumuseții naturale, cu defecte și calități, sau al corecturilor estetice și al siliconului? (Și ce reacție ai avea, dacă ea se duce la chirurgul estetician să se schimbe și să te surprindă?)

Sunt ”prieten” cu natura. Natura mă încarcă tocmai prin frumusețea nemărginită și prin imperfecțiunea ”perfectă”. Deci da, consider că o femeie e mult mai valoroasă și mai frumoasă așa cum a ales să vină pe acest pământ. Dar, dacă într-o zi mi-ar spune ca are chef de silicoane și botox-uri, n-aș avea de ce sa comentez, dacă pe ea o face fericită o asemenea intervenție. Femeia e frumoasă indiferent de decizii, e ca arta…

Ce o face specială pe femeia de lângă tine?

Gândirea sinceră și felul în care nu încearcă să manipuleze emoțiile și gândurile, nici ale ei, dar nici ale bărbatului de lângă ea. Când devine sprijin emoțional și vulnerabil. Eu am nevoie să văd genul ăsta de fragilitate și senzualitate la femeia de lângă mine.

Ești adeptul ideii de femei vs bărbați sau femei & bărbați?

În adolescență vedeam multe diferențe între genuri, dar odată cu maturizarea mea consider ca femininul și masculinul au nevoie de echilibru prefect, echilibrul e oricum perfect, dar între un bărbat și o femeie se poate crea însăși perfecțiunea perfecțiunii. Când totul devine armonios și muzical, atunci nu mai ai nevoie de nimic, dispar și preconcepțiile dintre femei și bărbați. Însă mintea femeii e năstrușnică și câteodată o discuție mai aprinsă poate să genereze diverse confuzii. De aceea eu, ca bărbat, caut să ofer cât mai multă empatie…

Cosmin Stan, prezentator știri, PRO TV

cosmin stan

Feminitatea, în sens clasic, o mai face atrăgătoare pe o femeie?

Feminitatea cred că rămâne arma letală a oricărei femei, cu ajutorul căreia poate obtine întotdeauna ceea ce-și dorește. Chiar dacă vremurile s-au schimbat, chiar dacă atitudinile s-au schimbat, feminitatea clasică este totusi acel element distinct care nu poate aduce decât plus-valoare. Si cred ca acest element nu le pune pe femei într-o poziție inferioară sau vulnerabilă ci dimpotrivă le face mai puternice.

Ce-l face pe un bărbat să întoarcă privirea (sau capul) după o femeie văzută pe stradă?

Bărbații pot fi vrăjiți în multe feluri de femei și ele știu asta foarte bine. Uneori e de-ajuns o dâră de parfum să-l facă pe un bărbat să întoarcă ochii, alteori poate fi un zâmbet sau o privire sfredelitoare aruncată neglijent către el, cel care trece liniștit pe stradă. Și, aproape întotdeauna, un trup care arată bine pus în valoare de o vestimentație pe masură.

Când ai un dialog cu o femeie ”ghicești cine este”?

Nu sunt clarvăzător, dar de cele mai multe ori, când cineva deschide gura, indiferent dacă este bărbat sau femeie, îți cam spune imediat ”cine este”. OK, te poți înșela, evident, însă de la primele cuvinte cam poți intui măcar ce nivel de educație are din felul în care comunică. Însă, repet, asta e valabil atât pentru femei, cât și pentru bărbați. La femei, contribuie însă și limbajul non-verbal, felul în care arată, cât sunt de îngrijite, fară ca asta să însemne, neapărat, că trebuie să poarte cele mai în vogă haine și cele mai scumpe poșete. Nicidecum. Eleganța vine în primul rand din atitudine, nu din valoarea lucrurilor pe care le poarta o femeie.

Ești adeptul frumuseții naturale, cu defecte și calități, sau al corecturilor estetice și al siliconului?

În mod categoric, sunt adeptul frumuseții naturale cu tot ceea ce aduce ea la pachet. Apreciez de o mie de ori mai mult câteva riduri de expresie absolut firești la anumite vârste decât niște buze umflate cu botox sau niste pomeți injectați din cauza cărora unele femei nu mai pot să zâmbească. Și pentru că EA, soția mea, Oana, știe foarte bine aceste lucruri și este de acord cu mine, nu cred că va dori să mă surprindă vreodată, astfel.

Ce o face specială pe femeia de lângă tine?

Pentru mine, Oana este specială pentru că a știut întotdeauna să îmi ofere ceea ce aveam nevoie, când aveam nevoie. A fost tot timpul lângă mine, mai ales în momentele dificile, a știut să mă asculte și m-a susținut necondiționat când am avut de ales. Este inteligentă, calmă și bună și prin încrederea pe care mi-o acordă îmi sporește mie însumi încrederea în propriile-mi forțe de a trece prin orice furtună. Este cea care îmi aduce liniștea și stabilitatea și cea care îmi da puterea de a face mereu mai mult și mai bine. Mă provoacă și mă motivează mereu și, peste toate acestea, mai e și cea mai bună mamă din lume!

Ești adeptul ideii de femei vs bărbați sau femei & bărbați?

Nu cred deloc într-o competiție femei vs bărbați, dimpotrivă. Întotdeauna, am fost adeptul convins al unui parteneriat femei & bărbați câtă vreme cred cu tărie că femeile pot fi la fel de puternice ca bărbații. Iar uneori, grație feminității despre care vorbeam mai sus, pot deveni chiar mai puternice. Așadar, femeile pot fi la fel de bune ca bărbații în orice domeniu și au dovedit deja asta peste tot în lume.

Citește și: Alți bărbați, alte femei… Interviuri cu Christian Sabbagh, Andrei Niculescu și Adrian și Cătălin Păduraru

 

Text interviu: Ivana Iancu

Foto: Cătălin Bodea; Cosmin Andrei Neacșu; PR

 

Comments

comments

Lasă un răspuns