Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Corina Dănilă: „Carpe Diem” este mottoul meu

Corina Dănilă: „Carpe Diem” este mottoul meu

Absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică, Corina Dănilă a debutat în televiziune în 1994, în postura de crainică și prezentatoare de știri. A jucat în opt  filme și multe piese de teatru, îmbinând cu o grație aparte televizunea, filmul și teatrul, simțindu-se ca acasă în toate aceste domenii. Puternică, frumoasă, plină de grație și de o politețe exemplară, Corina a acceptat să ofere un interviu pentru Femeia.

Corina, în ultimul an eşti parcă mai atrăgătoare ca oricând. Care este secretul vitalităţii tale?

În primul rând, mulţumesc pentru compliment. Mă bucură se vede şi „pe sticlă” starea mea de bine. E vorba despre o întreagă „revoluţie” care a avut loc cu mine, pornind de la modul de gândire, de abordare a vieţii de zi cu zi, „revoluţie” de care e „vinovată” clinica BIOTERRA MED, cu specialiştii minunaţi care lucrează cu mine: fizioterapie, kinetoterapie, nutriţie/endocrinologie. Lor le datorez în totalitate felul în care mă simt acum, cum arăt şi modul în s-a schimbat modul meu de viaţă.

Dincolo de „Ieri-Azi-Mâine”, la TVR, în ce alte proiecte profesionale eşti implicată?

Joc în continuare la Teatrul Elisabeta piesa „O căsnicie liniştită”, o comedie în patru personaje împreună cu Silviu Biriş, Doina Antohi şi Ştefan Ruxanda, umor britanic, de situaţie şi de limbaj, o comedie pe care o jucăm de fiecare dată cu sala plină şi asta ne bucură.
Iar la Teatrul Metropolis joc în „Paganini”, în regia lui Mick Davis, o piesă
de teatru… ca un film, cu coloană sonoră superbă (capriciile lui Paganini interpretate magistral de către Alexandru Tomescu la Stradivarius-ul pe care-l deţine), cu un decor şi un light-design minunate (semnate Dragoş Buhagiar), cu o interpretare spectaculoasă din partea trupei de actori alcătuite de Mick (Tudor Istodor, Gelu Niţu, Elvira Deatcu, Ana Ciontea, Adelaida Perjoiu, Meda Victor, Claudiu Bleonţ, Mihai Gruia Sandu, Adrian Ciobanu, Petrişor Stan etc.).

Ce planuri de viitor ţi-ai făcut?

„Carpe Diem” este mottoul după care eu chiar îmi ghidez viaţa! În ultima vreme, am primit atât de multe lecţii despre viaţă şi despre faptul că e important să trăieşti clipa azi, acum, aici… cu bune şi cu rele. Aşa încât, planul meu este să reuşesc să fiu sănătoasă cât mai mult timp, pentru a mă bucura de tot ce-mi oferă viaţa, de provocări, de a fi cu fiica mea cât mai multă vreme, de a lăsa se întâmple lucrurile care trebuie să se întâmple şi în profesie, şi în viaţa personală. Oricum, eu sunt convinsă nimic nu e întâmplător pe lumea asta…

Ce proiecte legate de teatru şi film ai?

Tocmai am terminat filmările la „Circul Matteo”, un film de televiziune semnat Casa de Producţie TVR, pe un scenariu de Adrian Lustig, în regia lui Alexandru Lustig, cu o intrigă incitantă, cu umor macabru, special şi, mai ales, cu o distribuţie fabuloasă. Nu pot să spun despre participarea la acest proiect decât că am primit-o cu mare bucurie şi că am lucrat exemplar cu întreaga echipă, de la regizor şi actori, până la echipa tehnică. La teatru, voi intra cât de curând în repetiţii pentru o nouă piesă, la care vom avea premiera în februarie, un proiect în teatrul independent.

Dacă ai avea posibilitatea, într-o lume ideală, să-ţi îndeplineşti orice vis, care ar fi acela?

M-aş întâlni cu toate personalităţile care au marcat evoluţia omenirii de-a lungul istoriei, aş încerca să-i înţeleg, să-i cunosc şi aş învăţa lecţii importante de la ei.

Cum te relaxezi după serviciu? Cum îţi place să-ţi petreci clipele libere?

Citesc, merg la teatru, la film, mă întâlnesc cu prietenii la un pahar de… vorbă.

Citește și:

Text: Dana Verescu

Foto: arhiva TVR

 

Comments

comments

Lasă un răspuns