Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Cornel Ilie: Șansa la fericire există în fiecare moment

Cornel Ilie: Șansa la fericire există în fiecare moment

Cine nu a ascultat melodiile „Pleacă“, „Vreau o țară ca afară“ sau „Așa, și?“ Cine nu l-a admirat pe Cornel Ilie, solistul trupei Vunk? Tânăr, chipeș, cu o voce de invidiat, dar și cu o familie frumoasă.

Cornel Ilie rămâne una dintre vocile iubite de public. Dar el este o voce care nu doar cântă și încântă, ci o voce implicată în mersul cetății. Nu ne-a surprins faptul că face parte din distribuția proiectului „Mamma Mia“ tocmai fiindcă îi plac provocările. Nu mai este cel mai râvnit burlac, cum îl numeau tabloidele, ci a devenit cel mai simpatic soț și tătic.

1. Cântați mult, domnule Ilie, și de mult. Cu ce proiecte noi vine toamna asta?

Este o toamnă în care înregistrăm cântece noi pe care urmează să le lansăm în curând. Pe lângă asta, suntem în promovarea documentarului nostru, „VUNK – Jur să spun adevărul“, primul documentar al unui artist român.

2. Cât de mult ți-ai dorit și cât de greu a fost să îl faci pe Sam din „Mamma mia“ viu, altfel decât în film, altfel decât Aurelian Temișan și Ciprian Teodorescu?

Am încercat să mă pun în pielea lui Sam și să mă întreb cum m-aș purta, cum aș reacționa dacă aș trece prin povestea lui. Neavând experiență ca actor, încerc să compensez prin naturalețea cu care îi dau viață lui Sam.

3. Cum ai ajuns să lucrezi în proiectul „Mamma mia!“?

Am fost provocat și am acceptat. Și este una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat vreodată. Sunt convins că a fost un pariu și pentru cei care s-au gândit să mă implice în proiect și mă bucur că am confirmat și că nu i-am dezamăgit.

4. Publicul s-a bucurat de povestea de pe scenă?

Publicul a fost luat prin surprindere, sunt convins, pentru că, deși știa filmul sau musicalul de la Londra, a văzut la București un spectacol mult peste așteptările lui. Știu asta, am văzut-o în reacții, în comentarii, în cererea de a se rejuca. Chiar este un spectacol foarte bun, un act artistic care te face să uiți de orice grijă, care te bucură, te trece prin toate emoțiile grație unui dans, muzicii celor de la ABBA și unui scenariu foarte bun.

5. Ce te mai uimește în fiecare zi?

Încerc să fiu atent doar la cele bune, să văd partea frumoasă din tot ce mă înconjoară și frumosul din oameni. Privind așa, de foarte multe ori mă uimesc cele bune.

6. Cum te-ai descoperit ca tată și soț?

Erau amândoi cu mine și așteptau momentul potrivit să iasă la joacă.

7. Neîmplinirile au fost benefice în evoluția ta?

Extrem de benefice. Fac parte din procesul de evoluție, iar dacă ești atent la ele, poți să vezi că, de cele mai multe ori, neîmplinirile vin ca lecții, nu ca pedepse.

8. Ce mai faci să te îmbogățești, să devii creativ?

Îmi imaginez mereu lumea altfel. Tot ce văd, tot ce mă înconjoară au o cu totul altă față sau aură față de cum vede restul lumii, iar asta îmi ține imaginația antrenată.

9. Ai un stil vestimentar aparte? Cine te îmbracă, cine îți alege hainele?

Cosmin Florea este stilistul care mă consiliază, dar apelez la el doar la evenimentele importante sau concertele noastre mari. Altfel, când ies din casă la plimbare sau la film, sunt responsabil pentru greșelile de vestimentație pe care, probabil, le fac.

10. Haina te face OM?

Te poate face să ai mai multă încredere în tine, dar atât.

11. Dormi mult? Visezi des?

Dorm bine, nu știu dacă mult. Dar visez mereu. Și cu ochii închiși, dar mai ales cu ei deschiși.

12. Alegi locuri anume pentru vacanțe? Ce înseamnă de fapt o vacanță pentru tine?

Vacanță este atunci când sunt cu familia mea. Iar asta se poate întâmpla și acasă. Suntem foarte spontani și plecăm des. În ultimul timp, am mers foarte mult prin țară, pentru că am dorit să revedem niște locuri prin care nu mai ajunseserăm de ceva vreme.

13. Vara s-a cam dus. Te-ai întâlnit cu marea?

O singură dată. Nu sunt așa de mare fan al sezonului de mare. Prea multă gălăgie și prea aglomerat.

14. Mai ai timp de mers pe jos, de sport, de aer… liber?

Mă ajută foarte mult mersul pe jos, nu pot sta pe loc. Iar ca sport, joc mult tenis.

15. Tu și Zara (fetița de aproape 3 ani a artistului) aveți și program de plimbări, joacă?

O iau cât se poate de des cu mine. Și în oraș, dar și la concerte prin țară. Zara are program de artistă, nu are program fix. 

16. Faci surprize și cumperi cadouri deseori?

Fac surprize foarte des, îmi place să găsesc idei de a surprinde. Să fac cadouri îmi place mai mult decât să primesc.

17. Femeia de lângă artist trebuie să fie altfel?

Trebuie să fie ea însăși, atât.

18. Ce mai vrei de la viața asta?

Ce am vrut și de la celelalte.

19. Există șansa de a atinge și fericirea?

Există, în fiecare moment. Te așteaptă să nu te mai iei prea tare în serios și atunci o s-o atingi mai ușor. Și mai des.

20. Ce culoare are fericirea asta?

Dacă ar avea culoare, am începe să ne îmbrăcăm în aceeași culoare, ca să creadă ceilalți că suntem fericiți.

Citește și:

Articol preluat din ediția de noiembrie 2018 a revistei Femeia.
Autor: Ivana Iancu
Foto: PR

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns