Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Ecaterina Ladin (Dalida): Eu nu visez, ci îmi trăiesc visurile

Ecaterina Ladin (Dalida): Eu nu visez, ci îmi trăiesc visurile

Sunt actori care știu să facă dintr-un personaj interesant o tipologie lesne de recunoscut. Chiar dacă este modestă și nu face prea mult caz de talentul ei actoricesc, Ecaterina Ladin alias Dalida din serialul „Las Fierbinți“ care se difuzează la Pro TV este mereu surprinzătoare.

Finețea, rafinamentul, profunzimea și mai ales respectul pentru profesie, care înseamnă respect pentru public, o definesc pe Ecaterina dincolo de talent. Venită din Moldova de peste Prut, actrița s-a adaptat perfect realității noastre, transformând fiecare trăsătură în atu. De curând, a fost distribuită în rolul lui Rosie din musicalul „MAMMA MIA!“, care a avut premiera în România pe 24 mai, la Sala Palatului din București, încununată cu un mare succes de public. Spectacolul se bazează pe muzica uneia dintre cele mai iubite trupe din toate timpurile, ABBA. Rosie este prietena Donnei, fiind întruchipată pe scenă de Anca Sigartău și Ecaterina Ladin. Amica Donnei este un personaj plin de umor, iar Ecaterina știe să îi nuanțeze calitățile și e o bucurie să o vezi pe scenă cântând și dansând.

Vrei, nu vrei, ești vedetă. Cum te împaci cu acest statut?

Nu sunt vedetă, niciodată nu m-am simțit așa. Sunt o actriță care joacă un rol într-un serial de televiziune iubit și urmărit de un număr mare de români și aș vrea să le mulțumesc pe această cale că în fiecare săptămână se uită la aventurile prin care trec personajele din Las Fierbinți. Mă împac bine cu acest statut, mi-l asum pe deplin.

Modestia poate fi un atu pentru o actriță?

Pentru mine modestia înseamnă să fii cu picioarele pe pământ și să știi cine ești. Nu este un atu, ci este un element de caracter.

Ți-e greu să te desparți de personajul Dalida atunci când începi repetițiile la un spectacol nou de teatru?

(râde) Nu mă despart de Dalida niciodată, e cu mine mereu. Și atunci când mi-e dor de ea, când am perioade mai lungi în care nu filmez pentru serial, intru pe Youtube imediat și îmi potolesc dorul. Dalida e personajul datorită căruia m-a cunoscut o țară întreagă și n-am cum să mă despart vreodată de ea, rămâne mereu în sufletul meu.

Las Fierbinți a devenit un fel de oglindă a unui sistem în care trăim. Dalida ești o secretară atipică. Ai avut un model?

Nu știu dacă este o secretară atipică, poate doar dacă ne referim la floarea din păr. Cred că avem multe modele de secretare ca Dalida în România de astăzi, mai ales în sistemul public, acolo unde activează și ea. Am avut multe surse de inspirație pentru a creiona felul în care trebuie să interpretez acest rol, însă foarte mult m-a ajutat Dragoș Buliga în șlefuirea lui. El e cel care m-a ajutat să-i găsesc mersul, tonul și privirea.

Serialul a devenit un fenomen. Spune-ne cum sunt diminețile la filmări.

Chiar dacă ne întâlnim pe platouri foarte devreme și suntem chiauni de somn, diminețile în Fierbinți sunt speciale. Am mai spus de câteva ori că la filmări cel mai mult iubesc diminețile. Cele mai frumoase răsărituri de soare din viața mea cred că le-am văzut acolo, în Fierbinți, cu aromă de cafea și bigudiuri încinse… E universul nostru și e aparte.

Cât timp lucrezi, cât timp ai pentru tine, pentru familie și cât timp mai ai să visezi? 

M-ai prins într-o perioadă a vieții mele în care abia dacă reușesc să-mi organizez timpul în așa fel încât să duc tot ce mi-am propus la bun sfârșit. Am terminat filmările pentru sezonul 13 din „Las Fierbinți”, însă am fost în focuri pentru musicalul „Mamma Mia” care a avut premiera pe 24 mai, la Sala Palatului. Am fost în repetiții de dimineață până seara, am avut zile în care aveam și 13 ore de repetiții, însă am încercat ca tot timpul ce-mi rămânea liber într-o zi să-l acord familiei. Să visez? La ce anume? Eu deja îmi trăiesc visurile!

Cât de importante au fost cărțile, muzica, cultura în general, în cariera ta?

Cred că în viața fiecăruia cărțile, muzica și absolut tot ce ține de cultură ar trebui să fie important, iar pentru un actor, studiul e cumva primordial. Nu ai cum să-ți construiești o bază solidă fără studiu. O carte bună te relaxează, o muzică bună te binedispune.

Cum te îmbraci acasă sau în parc, atunci când mergi cu copilul și soțul?

În general, îmi place să mă îmbrac așa cum simt și cum mă simt cel mai bine. Acasă, evident că aleg variante comode și mă îmbrac cât se poate de lejer ca să-mi pot lua copilul în brațe dacă vrea și să ne putem așeza împreună în iarbă ca să căutăm furnicuțe.

Mergi la mondenități? Ești atentă la dress code?

Merg la evenimente doar dacă e obligatoriu și doar atunci când reușesc să-mi organizez programul în așa fel încât să am timp și pentru asta. Țin cont de dress code, bineînțeles, însă țin și la „a mă simți eu bine” în hainele respective, așa cum am zis adineauri. Cum majoritatea evenimentelor sunt seara, recunosc că prefer să fiu acasă, să adormim toți trei împreună. Noi înaintea copilului. (râde)

Porți tocuri doar la filmări sau ai și pe acasă destui pantofi cu toc?

Îmi plac la nebunie pantofii cu toc, dar nu prea mai pot să-i port. Acesta este cumva unul dintre dezavantajele de a fi mai plinuță.

Trăiești în căsuța visurilor tale?

Cred că acolo unde ți-e familia, acolo unde-ți găsești liniștea și echilibrul, locul unde te încarci pentru orice provocare îți rezervă viața este de fapt casa visurilor tale. Și, da, trăiesc în ea. Sper să o facem mai spațioasă în cel mai scurt timp.

Ai trăi într-un loc cum este Fierbinți?

Da, chiar mi-aș dori să am o casă și o curte mare, plină cu pomi și verdeață acolo, pentru că Fierbinți e un orășel foarte liniștit și, cum ți-am zis, acolo am văzut cele mai frumoase răsărituri.

Când ai fost prima oară la mare? O iubești?

Sunt foarte legată de mare, multe lucruri importante din viața mea au cumva o legătură directă cu ea. O ador! Eu și soțul ne-am făcut nunta la mare, iar când avem o zi liberă, tragem o fugă s-o vedem. Îmi doresc ca la bătrânețe să trăiesc într-o căsuță pe malul mării.

Ce te încarcă de pozitivism și ce te supără?

Mă încarcă bunătatea, altruismul și bunul-simț. Mă întristează multe, nu mă supără, dar cel mai tare mă întristează nepăsarea.

Dacă de mâine nu ai mai fi actriță, ce ai face?

Nu-mi imaginez o altă meserie și nici nu am făcut-o vreodată. O iubesc prea mult și, dacă ar vrea să mă lase, eu nu o las.

 

Citește și:

Articol preluat din ediția de iulie 2018 a revistei Femeia.
Autor: Ivana Iancu
Foto: PR (ProTV)

Comments

comments

Lasă un răspuns