Esti aici
Femeia.ro > Featured Homepage > Feminitatea în ochii bărbaților. Interviuri cu Dragoș Hulubă, Emanuel Cîrstea și Călin Olah

Feminitatea în ochii bărbaților. Interviuri cu Dragoș Hulubă, Emanuel Cîrstea și Călin Olah

dragos huluba

Ivana Iancu a întrebat pe câțiva bărbați de vază din showbusinessul autohton cum văd ei feminitatea și a obținut cele mai variate răspunsuri și concepte. Azi aflăm ce au răspuns actorul Dragoș Hulubă, prezentator, alături de Corina Dănilă, al emisiunii “Gala umorului”, la TVR 2, dar și Emanuel Cîrstea, vlogger,prezentator „ShARE ÎN BUCATE”, platforma Pro TV Plus și Călin Olah, realizator Drive-Time Open Road la PROFM.

Actorul Dragoș Hulubă, prezentator al emisiunii “Gala umorului”, la TVR 2, alături de Corina Dănilă

Feminitatea e o trasatură care transcende epocile. Depinde de bărbat să o perceapa și să o înteleagă. Mai degrabă bărbații ar trebui educați să surpindă acest atribut aflat în mod natural la îndemâna femeilor. Da, e greu în lumea aceasta în care femeile merg la job, au grijă de copii și de casă și le rămâne puțin timp pentru ele însele. Dar întotdeauna în privirea obosită, dincolo de fața îngrijorată și stresată de tot și toate, poți vedea, dacă vrei, acel licăr special lor ce se numește, generic, feminitate.

Ce-l face pe un bărbat sa întoarcă privirea (sau capul) după o femeie vazută pe stradă?

Pentru mine e un soi de atitudine amestecată cu un mers și poate un zâmbet aparte. Un acel je ne sais quoi?!  Dar am întotdeauna grijă să fac acest gest însoțit de un zâmbet pentru că trăim într-o lume în care agresivitatea masculină se manifestă de multe ori în stradă în fel și fel de chipuri și stiu că femeile sunt de cele mai multe ori reticente la privirile necunoscuților. Îmi povestea soția mea că acum câțiva ani, în Italia, a fost oprită pe stradă de un tânăr care i-a spus doar atât: “V-am oprit să vă spun ca sunteți frumoasă și mi-ați făcut ziua la fel. Vă mulțumesc”. Mi-aș dori să aud de astfel de întâmplări și la noi în țară.

Cât despre operațiile estetice, cred că e treaba femeilor cum aleg să își corecteze anumite defecte fizice sau să repare anumite imperfectțuni apărute cu vârsta. E corpul lor și doar ele știu ce înseamnă să trăiești în el. De cele mai multe ori aceste escapade la estetician fac parte din dorința femeilor pentru a rămâne la fel de frumoase pentru noi, bărbații. Așa că noi ar trebui să fim ultimii care să critice. Evident, există unele excese care transformă unele corpuri, altminteri normale, în ceva greu de definit. Dar aceste derapaje cred că țin de cele mai multe ori de unele probleme psihologice care au rezolvare în sfaturile unui specialist.

Ce o face specială pe femeia de lângă tine?

Violeta, soția mea, e cea care mă întelege. Sunt o fire complicată și nu de multe ori ea e cea care știe să mă tempereze. Dar ce o face cu adevărat specială e faptul ca știe să scoată ce e mai bun din mine. Și cred că asta e rostul suprem al unei relații. Și încă ceva. Iubirea. Asta e singura piesă de rezistență într-o relație.

Emanuel Cîrstea, vlogger, prezentator „ShARE ÎN BUCATE”, platforma Pro TV Plus

emanuel cirstea

Feminitatea, în sens clasic, o mai face atrăgătoare pe o femeie?

Întotdeauna, mi-a plăcut la o femeie senzația că vrea să fie ocrotită. Da, suntem în timpul în care femeia este mai puternică și mai independentă ca niciodată, ceea ce e superb. Feminitatea și simțul umorului sunt factorii cheie pentru partenera mea ideală.

Ce-l face pe un bărbat să întoarcă privirea (sau capul) după o femeie văzută pe stradă?

Nu sunt ipocrit, recunosc, mă uit la corp. Citisem la un moment dat pe net: “fă sport, pentru că omul nu se îndrăgostește din prima de sufletul tău.” Aici sunt două posibilități. Arată bine, dar nu e pe filmul meu. A doua, nu e la 90-60-90, dar vibe-ul pe care mi-l oferă e senzațional. Merg tot timpul pe a doua variantă. Și să ofer și răspunsul clasic, privirea. Dacă privirea are un farmec anume, nu am cum să stau pasiv.

Când ai un dialog cu o femeie ”ghicești cine este”?

Eu sunt genul de persoană care se ghidează după stări. Dacă femeia îmi oferă o senzație de euforie sau un vibe mișto, nu mă interesează statutul social sau studiile. La partea cu complexele, toți avem. Important e ca atunci când simțim să ne deschidem față de cealaltă persoană, să ne reparăm complexele prin ei. Asta e dragostea pură. Din păcate, sunt mult prea multe persoane care își ghidează relațiile după statutul social. Sunt de părere că două persoane care se completează și se susțin, pot muta munții din loc.

Ești adeptul frumuseții naturale, cu defecte și calității, sau al corecturilor estetice și al siliconului?

Îmi place femeia care se simte bine cu ea. Dacă simte că are nevoie de acid în buze sau silicoane, go for it. Până la urmă, de asta au fost inventate toate metodele astea, să îmbunătățească ceva ceea ce crezi că îți lipsește.  Bineînțeles, totul în limita bunului simț.

Ce o face specială, pe femeia de lângă tine?

Simțul umorului (doar l-am pomenit mai sus) și perversitatea dulce, în gândire. Nu cea meschină. Îmi place discuția conotativă.

Esti adeptul ideii de femei vs bărbai sau femei & bărbați?

If you can’t beat join them!  Asta din ambele tabere. Cred în parteneriat, cred în posiblitatea de a lupta,  umăr la umăr, cu partenerul. Nu, neapărat să fii în același domeniu profesional, e vorba despre susținerea pe care o oferi celuilalt.

Călin Olah, realizator Drive-Time Open Road la PROFM

Calin Olah

Feminitatea, în sens clasic, o mai face atrăgătoare pe o femeie?

Ha, depinde din perspectiva cui analizăm feminitatea clasică. Că dacă ne gândim la cei cu un aer tradițional, răspunsul meu ar fi dintr-un articol citit recent pe net și care spunea: „dacă vrei o ciorbă, fă-ți”. Dar vreau să cred că în 2021 am depășit această etapă și nimeni nu mai gândește din unghiul ăsta. Eu cred că rețeta cea mai bună e un blending între atitudinea clasică și nebunia zilelor noastre. Mă refer la acea femeie care are un strop de inocență în jurul ei, dar care are un mic drăcușor ascuns în interior, care îți va da de furcă și tot el va avea grijă să nu existe monotonie într-o eventuală relație. Pe scurt: pantofi sport la fustă!

Ce-l face pe un bărbat să întoarcă privirea (sau capul) după o femeie vazută pe stradă?

Pe lângă răspunsurile previzibile date de animalul din noi, kryptonita mea sunt buzele roșii!

Când ai un dialog cu o femeie „ghicești cine este”?

Când vine vorba de studii și complexe, lucrurile sunt mai simplu de recunoscut și de obicei mă prind destul de repede. Când vine vorba de statut social, trăim într-o lume a contrafacerii, a fake-ului, plină de multe forme fără fond. În general mă feresc de persoanele care merg cu statutul social în brațe și în special de cei care încearcă din răsputeri să pretindă că au un alt statut social vs realitate.

Esti adeptul frumuseții naturale, cu defecte și calități, sau al corecturilor estetice și al siliconului?

Clar, frumusețea naturală. Nu sunt nici împotriva corecturilor estetice, dacă sunt făcute subtil. În schimb, un mare NU pentru corecturile estetice duse la extrem. E o diferență majoră între a corecta, spre exemplu, niște buze mici și Donald Duck.

Ce o face specială pe femeia de lângă tine?

Autenticitatea! Pentru că, practic, mai sus discutam despre reguli, ei bine, sunt fan mare al celor care nu respectă regulile jocului și sunt non-conformiste.

Ești adeptul ideii de femei vs bărbați sau femei & bărbați?

Pentru mine, Femei vs Bărbați înseamnă feminism extrem și misoginism. Deci clar nu acesta este răspunsul. Merg pe o deviză simplă: make love, not war. Femei și Bărbați.

Citește și: Bărbați de vază despre cum văd ei feminitatea. Interviuri cu Alexandru Constantin, Bogdan Ciuclaru și Denis Ciulinaru

 

Text interviu: Ivana Iancu

Foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns