Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Harry și Meghan Markle renunță la rolurile lor regale

Harry și Meghan Markle renunță la rolurile lor regale

Harry și Meghan Markle au dat o lovitură teribilă de imagine, după ce au anunțat ca vor să renunțe la rolul lor de ”seniori” ai familiei regale și vor să ducă o viață independentă financiar în America de Nord.

Dacă ducele și ducesa de Sussex au fost mereu în grațiile presei, chiar dacă aceasta nu a fost mereu foarte îngăduitoare cu ei, anunțul, făcut pe blogul regal, cu încălcarea tuturor protocoalelor regale – adică fără a anunța înainte Regina sau pe prinții Charles și William, a provocat cele mai virulente reacții tocmai în rândul celor care susțin monarhia britanică.

Dincolo de titlurile regale, de sângele albastru, familia regală britanică are o imagine publică foarte solidă. Aparițiile reginei, ale ducilor de Cambridge sau a prințului Charles (apreciat și binecunoscut în România), sunt evenimente media, iar momentele publice din viața familiei regale sunt mediatizate intens, nu neapărat pentru prestigiul sau faptele celor în cazuă ci pur si simplu pentru că plac publicului larg.

De data aceasta anunțul facut de Harry și Meghan Markle a provocat unele dintre cele mai dure și mai caustice reacții. Piers Morgan, unul dintre cei mai titrați comentatori ai monarhiei britanice a publicat un articol furibund in Daily Mail (ziar profund regalist). Acesta scrie într-un amplu articol: ”Cine dracu se cred aștia doi? Cel mai bun lucru pe care îl are de făcut Regina este să le retragă toate titlurile și să-i lase să se ducă unde vor, fără nici un fel de suport financiar din partea Coroanei. Și asta foarte repede!”.

Harry și Meghan Markle, renunță la rolurile lor regale
Harry și Meghan, în timpul vizitei făcute la Canada House, în semn de mulțumire pentru suport și ospitalitatea de care s-au bucurat într-o vacanță de șase săptămâni în Canada și doar cu puțin timp înainte de anunțul care a bulversat toată familia regală.

În anunțul făcut de ducele și ducesa de Sussex aceștia spun că vor încerca un nou stil de viață în care să penduleze între lumea liberă de canoanele impuse de monarhie și susținerea Reginei și a Coroanei Britanice. Ceea ce se poate traduce prin încălcarea tuturor regulilor. Adica Meghan Markle ar putea ține un blog, ar putea juca în filme și din când în când ar participa și la obligațiile împuse de titlul regal.

Piers Morgan: ”Este imposibil de imaginat ca așa ceva să fie posibil. Dacă cei doi își imaginează că pot ține presa sub control: Dacă cei doi închipuiți își pot imagina că se pot juca cu ideea de monarhie și cu Regina, sau că pot avea banii și susținerea Coroanei, în timp ce ei se joacă prin America de-a kardashieni, vor fi tratați ca și Kardashieni – adică cu ironie și multă critică”.

Comentatorul britanic face un potret extrem de sever lui Meghan Markle. Acesta spune despre fosta actriță de seriale seria B ca este capabilă doar să distrugă și să se îndepărteze de cei care contează. ”S-a rupt de familie, a divorțat după ce a devenit cât de cât faimoasă, a stricat conștient relațiile dintre Harry și fratele său, prințul William, a deteriorat complet relațiile ei cu ducesa de Cambridge, a ignorat obiceiurile familiei regale. Să nu uitam ce spunea Harry cu puțin timp înainte de nuntă – ce vrea Meghan, Meghan obține”, a mai scris Piers Morgan.

Finalul poveștii este departe. Pentru moment, cu eleganța tipică, Regina a spus că subiectul este în discuție și că sunt foarte multe detalii care trebuie analizate.

Ar mai trebui spus că Harry și Meghan Markle au făcut acest anunț exact în ajunul zilei de naștere a ducesei de Cambridge, fapt care vorbește încă o dată despre atitudine cel puțin nepoliticoasă a celor doi.

În ceea ce ne privește, urmărim și vă ținem la curent cu evoluția ostilităților.

Sursa foto: Getty Images

 

Comments

comments

Lasă un răspuns