Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Irina Rimeș: Eu nu concurez cu nimeni

Irina Rimeș: Eu nu concurez cu nimeni

O voce nouă. Și-a lansat de curând un videoclip. Cântă cu sinceritate și o bucurie contagioasă despre toate lucrurile frumoase care te trezesc la viață.

Este originară din Soroca (Republica Moldova), și-a început cariera la Chișinău. Venind la București, și-a făcut repede prieteni și este uimită cât de generoși sunt oamenii de aici. Cea care a avut încredere în ea a fost Raluka, a cărei casă de discuri o promovează. Irina este absolventă a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Are pretenții mari de la ea însăși, muzica ei sună bine, are versuri, nu vorbe și adună fani.

Care au fost cele mai importante momente din cariera ta?

Acele momente în care am înțeles că direcția înspre care merg este corectă, atunci când mi se confirmă talentul sau când am avut vreo reușită. Au fost mai multe momente de acest gen. Ele îmi dau încredere în mine și mă fac să dau și mai mult publicului. Cânt de mică, de la vârsta de șașe ani. Dacă m-ai pune să aleg altă meserie, cred că n-aș putea să fac altceva.

De ce n-ai continuat cariera în Moldova?

Pentru că mi-am dorit mai mult, am găsit o poartă deschisă aici, mi-am luat inima în dinți și „am intrat“. Îmi iubesc țara foarte mult, însă piața muzicală de acolo, din păcate, nu este foarte dezvoltată, iar eu îmi doresc mai mult de la mine, vreau ca muzica mea să ajungă la cât mai mulți oameni. Mă bucur că publicul din România a rezonat atât de mult cu piesele mele și că „Visele“ a fost una dintre cele mai difuzate în 2016.

Ce principii te călăuzesc?

Nu îmi place să mă bag în seamă aiurea cu oamenii. Tocmai din cauza asta mulți cred că sunt arogantă. Nu e neapărat un principiu, dar e un lucru pe care pur și simplu nu pot să-l fac. Nu pot să vin și să întru în intimitatea unui om doar pentru că am eu ceva de spus. O fac doar dacă e ceva foarte important.

Ai participat la numeroase concursuri.

Eu nu concurez cu nimeni și nimeni nu concurează cu mine. Nu știu de ce am câștigat anumite concursuri, știu doar că eu mereu mi-am privit concurenții ca pe colegi și că, dacă mi-au cerut sfatul, i-am ajutat.

Ai piese pe care le iubești în mod special?  

Da. Piesa Anei Baniciu „Aromă de iarnă“.

Apropo, citești?  

Da și nu… Rar. Nu prea găsesc timp de citit. În general, când am timp liber, mă refugiez în studio și compun.

Faci sport?

Când și cum apuc, mi-ar plăcea să fac mai mult sport, dar, din păcate, nu reușesc să mă mobilizez.

Alegerile tale au fost întotdeauna bune?

Nu, dar am învățat din ele.

Ce parfum și ce nuanțe te încântă?

Parfumuri din flori, ceai, parfumurile rusești pentru femei. Nuanțele mele preferate sunt lapte-cafea, bej, maro. Sunt cosy!

La ce nu poți renunța?

Nu cred că există ceva la care n-aș putea renunța…

Ai vreo haină de care ești dependentă?

Da! Am un hanorac foarte pufos. Pălăriile se pun? Am o colecție de 20 de pălării!

Gătești?

Rar și prost. Mama este cea care se ocupă cu gătitul și abia aștept pachetele de la ea din Chișinău.

Cum ai sărbătorit Crăciunul?

Eu sărbătoresc Crăciunul și pe stil nou, și pe stil vechi! Ca de obicei, Crăciunul pe stil nou l-am făcut în România, cu prietenii, iar pe 7 ianuarie, am mers acasă la ai mei, să petrec cu familia. E altfel sărbătoarea − altă atmosferă și petrecem altfel decât aici. Bradul nu ne lipsește, chiar dacă e un obicei păgân. Nici cadourile de sub el, la noi, moldovenii, de obicei cadouri înseamnă pungi cu dulciuri, mandarine și (neapărat) bomboanele „Bucuria“.

Ți-ai făcut ținute speciale de sărbători?

Nu. Ca de obicei, m-am îmbrăcat cu ce mi-a fost la îndemână. 

Vremea copilăriei te inspiră?

Foarte mult. Am avut o copilărie fericită la țară, cu vaci, găini și pisici, cu vecini cicălitori, cu scăldat la gârlă și furat de cireșe. Mereu îmi aduc aminte de ea cu drag.

Cine nu te lasă la greu?

Mama, tata și fratele meu.

Planuri pe 2017?

Vreau neapărat să îmi lansez albumul la care am lucrat. În momentul acesta, am piese pentru două albume, încă nu mă pot decide care o să fie tracklistul. Și îmi mai doresc… câteva duete cu artiști români!

Citește și:

 

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr3/26.01.2017
Autor: Ivana Iancu
Sursa foto: Alex Chițu

Comments

comments

Lasă un răspuns