Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Iuliei Ionescu îi place tehnologia!

Iuliei Ionescu îi place tehnologia!

iulia ionescu

Iulia realizează cea mai dinamică și mai veselă emisiune de tehnologie, la ProTV, I like IT, este pasionată de tehnologii, călătorii și ne face un portret optimist al viitorului.

Ce s-a schimbat fundamental la tehnologie în ultimii ani?

Viteza! Avem lansări de produse în fiecare lună. Și cred că ăsta este doar începutul vitezei! Am vorbit recent la iLike It despre primele computere cuantice, care sunt încă într-o faza incipientă, dar vor schimba enorm lumea în care trăim.

Tu te-ai schimbat? Îți place la fel de mult culoarea fucsia cum știu că îți plăcea acum 2 ani?

M-am schimbat destul de mult. Sunt mult mai ocupată, dar cumva mai liniștită pentru că am învățat care sunt lucrurile și momentele care merită toată atenția mea. Am mai multă grija de mine, de cei dragi și cred că am trecut și printr-o perioadă de maturizare. Dovadă că nici fucsia nu mă mai încântă la fel de tare.

Foodbloggingul și foodvloggingul sunt în creștere exponențială. Cum îți explici?

Este cerere și ofertă. În izolare, oamenii au căutat foarte multe rețete pe internet pentru că au gătit mult mai mult ca înainte. Chiar m-am amuzat pe perioada stării de urgență când am văzut că printre cele mai vândute produse din perioada aceea au fost mășinile de făcut pâine, roboții de bucătărie ș.a

Citește și: 5 trucuri pentru un decor reușit al prăjiturilor și torturilor

Cum îți explici fenomenul tiktok și cum crezi că va prinde în domeniul culinar?

Oricine poate avea succes pe TIK TOK. Suntem avantajați de algoritm și de durata scurtă a video-urilor, iar cei care sunt și talentați într-un anumit domeniu au și mai mult potential. Diferența o vor face cei care vor reuși să-și expună munca într-un mod inedit.

iulia ionescu

Cum comentezi următoarele afirmații:

– Tehnologia 5G este periculoasă

– Putem fi spionați prin telefoanele noastre mobile, Există un 1% de adevăr în ele?

Afirmațiile de genul acesta sunt motivul pentru care o emisiune de tehnologie și social media este atât de importantă la televizor. Cei care urmăresc domeniul își iau informațiile din online, dar sunt și oameni care au nevoie de explicații simple și concise atunci când vine vorba de tehnologie.

Acum toți depindem de tehnologie mai mult ca niciodată. Oamenii nu sunt speriați, sunt doar reticenți. Cred că putem să trăim în armonie cu tehnologia.

Ai simțit vreodată că te-ai plictisit de contactul prea îndelungat cu tehnologia?

Nu m-am plictisit niciodată, dar nici nu exagerez. Am zile când sunt liberă, când încerc să mă ating cât mai puțin de telefon, să-mi opresc notificările și să mă bucur de cei dragi și să am grijă de mine.

Unii s-au temut în vreme de izolare de un colaps al internetului? E posibil?

Tehnologia a evoluat atât de mult încât nu cred că trebuie să ne facem griji de genul asta. Pentru asta se lucrează atât de mult și la 5G. Internetul este o prioritate pentru toată lumea. Îngrijorător este că nu toți copiii din România acum acces la internet.

De ce ai poftă acum și ce-ți dorești pentru tine în următorul an?

Mi-e dor să călătoresc și sper să pot face asta anul următor, dar mai presus de orice îmi doresc să fim sănătoși și să trecem cu bine peste perioada asta.

iulia ionescu i like it

Cum să fie….

– o poză pe Instagram?

Naturală! Nu mai este vorba doar despre imagini, ci și despre întâmplări, povești, situații cu care pot empatiza cât mai mulți oameni.

– o poză postată pe Facebook?

Trebuie postată în grupul potrivit! Din punctul meu de vedere, pe Facebook contează acum doar comunitățile.

– un influencer în social media?

Sincer, asumat și extrem de harnic și organizat. Din fericire, avem astfel de exemple în România, dar sunt, din păcate, și tineri care se lasă cumva duși de val și uită ce impact pot avea asupra copiilor care îi urmăresc. Mi-ar plăcea să văd mai mulți vloggeri din tânăra generație implicați în campanii sociale.

Citește și: Rareș Stoica despre absurd în vremea covidului

 

Interviu realizat de Roxana Melnicu

Foto: ProTV

Comments

comments

Lasă un răspuns