Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Raluca Bădulescu: Aș vrea să fiu mai tânără!

Raluca Bădulescu: Aș vrea să fiu mai tânără!

Raluca Bădulescu face parte din juriul show-ului „Bravo, ai stil!”, de la Kanal D, alături de  Iulia Albu și Maurice Munteanu. Cei trei “profi de stil” au rolul deloc simplu de a demonstra, de fapt, că nu doar “haina face pe om”. 

Raluca este ea însăși un personaj controversat, ceea ce îi conferă un statut aparte în lumea mondenă. Dar dincolo de imagine, este o femeie cu educație, sensibilitate și cu o viață asumată.  În spatele imaginii se vede un pic de durere, un pic de tristețe, bucurie și spranță. Nu e un portret. Vorbim doar despre jocul aparențelor! 

Lumea știe diverse despre tine doar din presa tabloidă sau din emisiunle TV. Cine ești tu, Raluca? Unde ai copilărit, unde ai studiat, ce viață ai, ce carieră?

E foarte greu să fac un rezumat despre o viață întreagă… Deși ceilalți pot vedea în mine o persoană mai extravagantă în comportament, exprimare sau stil vestimentar, sunt un om normal. Am avut o copilărie fericită. Mă jucam cu copiii în fața blocului sau în parcul Circului. Am citit foarte mult, am absolvit Facultatea de Litere, de formație sunt profesoară de engleză și română.

Ai profesat?

Da, am predat trei luni la Liceul Mihai Viteazul și mi-a plăcut foarte mult interacțiunea cu elevii. Aveam 24 de ani. Respect munca de profesor, dar este foarte greu să trăiești în România cu retribuția unui profesor.

Spune-mi cum ai intrat în afaceri.

Sunt prietenă de peste 20 de ani cu Cătălin Botezatu. El este și nașul copilului meu, Alex, el ne-a sprijinit întotdeauna necondiționat. Am devenit cunoscută  datorită lui și datorită faptului că am fost măritată mulți ani cu Vali Pungă. Pe vremea aceea era manechin, acum are  propria agenție de modele. Lui Cătălin Botezatu îi datorez faptul că am devenit persoană publică.  În timp, imaginea mea s-a conturat în mintea oamenilor, iar emisiunea “Bravo, ai stil!”, unde sunt membru al Juriului, este încununarea eforturilor mele.  Când nu filmez pentru emisiune, mă ocup de creșterea copilului și îl ajut pe soțul meu la restaurantul pe care îl are. Fac promovare, păstrez relația cu clienții, adică fac exact ce îmi place mie – relaționez cu oamenii.

Ești membru în juriul “Bravo, ai stil!”. Care sunt așteptările tale de la concurente?

Pentru mine să fac parte din această emisiune este mai mult decât puteam visa vreodată. “Bravo, ai stil!” este mai mult decât o emisiune de modă, este o emisiune despre stil și atitudine, din care cu toții avem de învățat. Îmi doresc ca fetele (n.r – 10 concurente) să fie inventive, curajoase, să își compună ținute care să fie în acord cu personalitatea lor. Și, desigur, îmi doresc că ele să-și susțină cu argumente ținutele alese.

Cât de importantă a fost educația pentru tine?

Provin dintr-o familie în care educația este foarte importantă și, așa cum părinții mei s-au ocupat de mine, la fel se ocupă acum și de Alex, copilul meu. Noi suntem părinți de weekend, în restul săptămânii se ocupă de el părinții mei. Alex învață la școală Româno –Turca ICHB, o școală excepțională. Învață în engleză și turcă, este foarte bun la matematică.  Eu am fost genul de elevă tocilară. Până în clasa a VIII-a am luat premiul I în fiecare an, apoi am mers la Liceul “Sfantul Sava”. Am urmat Facultatea de Litere tocmai pentru că îmi plăcea să tocesc.

Crezi că stilul înseamnă doar gust estetic pentru hăinuțe și gentuțe?

Stilul înseamnă mai mult decât haine sau accesorii, stilul nu se demodează. Stilul este exprimarea personalității tale, de la cum vorbești, cum relaționezi și până la cum te îmbraci și cum acționezi. Să ai stil înseamnă să ai curajul să fii tu și să te raportezi la ceilalți cu onestitate.

Lumea interioară are vreo legătură cu ceea ce îmbraci, mănânci, vorbești?

Evident! Eu sunt mai extrovertita și acest lucru se vede și prin haine și în comportament. Sunt un om cu sentimente puternice. Nu mi-e teamă să spun ceea ce cred. Dar dacă am greșit, mi-am cerut întotdeauna scuze în fața celor cărora le-am greșit.

Ai culori preferate de care te folosești ori de câte ori e nevoie?

Ador auriul și imprimeurile animal print. Negru este non-culoarea salvatoare, întotdeauna.

Experiența slăbitului te-a marcat?

Nu, nu m-a marcat. Curele de slăbire sunt niște experiențe care te frustrează îngrozitor. Te fac rău, pentru că nu ai voie să te atingi de paste, prăjituri, pâine etc. Eu am ținut regim o viață întreagă, diete peste diete. Dacă ești predispus să te îngrași, kilogramele se pun înapoi și nu ai rezolvat nimic. Singura soluție pentru mine a fost operația. Acum am 56-57 de kg, mă simt perfect!

Crezi că succesul unei femei ține doar/ și de siluetă?

Să crezi că succesul depinde de siluetă este ceva atât de superficial… Eu știu că succesul nu are legătură cu silueta. Am fost supraponderală, dar  o viață întreagă am avut aceiași prieteni pe care îi am și acum, m-am bucurat de iubire, m-am bucurat de o viață frumoasă. Succesul ține de personalitate, de caracter.

Povestea ta e publică. Familia ta se simte protejată în astfel de situații?

Nu aș vrea să fac vreodată ceva care să dăuneze copilului meu. Noi, adulții, mai greșim și ne asumăm greșelile, însă nu mi-aș dori ca acțiunile noastre să se reflecte în vreun fel negativ asupra fiului meu.

În ce relație ești cu ceilalți jurați?

Cu Maurice mă înțeleg foarte bine. Ne cunoaștem de foarte mult timp, îl iubesc și îl respect ca prieten. Iulia este o persoană deosebită,  sper să ajung să o cunosc mai bine în timpul acestei emisiuni. O știu de mulți ani, pentru că a fost soția lui Mihai Albu, dar nu am avut o relație apropiată.

Să vorbim un pic despre nimicuri necesare. Ai multe rochii? Preferi vreuna dintre ele?

Sunt o disperată a cumpărăturilor de orice fel. Scumpe, mai puțin scumpe, rochițe, pantofi, gentuțe, accesorii… Nu am bani strânși, nu am economii la bancă. Sunt un om complet dezorganizat. Nu am nici măcar card. Dacă îmi place un lucru, l-am și cumpărat. Am lucruri care au etichetele pe ele, nu scumpe, de toate felurile. Am multe rochii și mi-e greu să mă decid asupra uneia.

Pleci cu bagaje multe în vacanță?

Întotdeauna! Plec cu cel puțin două geamantane imense după mine!

Ești indispusă dacă ți-ai uitat acei ochelari sau acea brățară?

Da, mă indispune foarte tare, deși niciodată nu apuc să le port pe toate. Și îmi zic:”Dacă aș fi avut brățara aia, ah…ce făceam!”. Și, de fapt, nu este nicio tragedie, pentru că port câteva lucruri în concediu, dar iau foarte multe lucruri cu mine.

Cum te îngrijești?

Nu merg la sală. Masaj fac de două ori pe săptămână. Pentru piele folosesc ulei de cocos, ulei de palmier sau ulei de argan, combinate cu unt de corp. Pentru față folosesc creme de la doctorul Iancu Morad. Caut să mă fardez cât mai puțin – doar dacă merg la vreo emisiune sau la un eveniment. Port gene false de 10 ani și unghii false de 17 ani.

Ești pretențioasă la parfumuri?

Îmi plac parfumurile „grele”, orientale.

Mai mănânci câte un pic de ciocolată sau înghețată?

Tot timpul. Nu există zi fără să mănânc dulciuri. Îmi plac la nebunie. Operația pe care am făcut-o eu îmi permite să mănânc dulciuri de orice fel, în cantități mici, cât să-mi fac plăcerea.

Ce îți lipsește?

Îmi lipsesc câțiva ani  în minus. Aș vrea să fiu mai tânără!

De ce ți-e dor?

Mi-e foarte dor de Spania! Fostul meu soț trăiește în Spania, iar pe actualul meu soț l-am cunoscut la Madrid, unde am stat doi ani împreună. Mi-a plăcut Spania la nebunie și m-aș întoarce oricând acolo.

Ce fel de mămică de băiat ești?

Eu sper că sunt o mamă modernă, dar lupt cu mine pentru că sunt îngrijorată în legătură cu tot ceea ce se întâmplă azi în lume și aș vrea să fiu mereu cu Alex să îl protejez. Sunt conștientă că este imposibil acest lucru, deși cred că voi fi o mamă grijulie și la 80 de ani.

Apreciezi independența?

O apreciez enorm! Îi mulțumesc soțului meu pentru că m-a învățat să trăiesc mult mai liber și să respect libertatea celui de lângă mine.

O femeie cu stil este.……..

 O femeie cu stil este o femeie care are curajul să se exprime. 

 Care a fost prețul notorietății?

 Nimeni nu are o viață perfectă… Uneori apar povești, lucruri pe care ai vrea să le ții doar pentru tine, sau povești denaturate, dar toate vin la pachet cu vizibilitatea. Iar eu mi-am asumat statutul de persoană publică.

 Te cântărești des?

 În fiecare zi, de când am slăbit. Înainte mă cântăream o dată pe an și îmi ziceam: “Ia uite, m-am mai îngrășat 20 de kilograme!”. Acum mă cântăresc în fiecare zi pentru că îmi place mâncarea și trebuie să am grijă să nu pun kilogramele la loc.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr35/01.09.2016
Autor: Ivana Iancu
Sursa foto: Kanal D

Comments

comments

Lasă un răspuns