Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Denis Roabeș: Să „faci“ un hit poate dura două ore sau ani!

Denis Roabeș: Să „faci“ un hit poate dura două ore sau ani!

Succesul pe YouTube al videoclipurilor lor i-a făcut mai cunoscuți decât o sută de concerte.

Numele trupei The Motans are o poveste nostimă, legată de visele cu pisici ale lui Denis Roabeș. Creativi, profi și sinceri, băieții de la The Motans au devenit repede cunoscuți. La doar un an după ce și-au început cariera muzicală, The Motans și-au obișnuit fanii cu piese originale, lansate una după alta. Așa se face că Denis prezintă un nou single, Friend Zone, o piesă compusă de The Motans și produsă de Alex Cotoi.

Cât de utilă îți este specializarea în marketing în showbiz?

Pot să spun că am aplicat foarte multe trucuri și strategii de marketing chiar de la începutul conceptului The Motans, cu un an înainte să mă primească echipa Global Records în familia sa, și ele constau în detalii: logoul și denumirea, formatul și stilul pe care mi le-am ales.

E o modă povestea asta cu reinventarea. Cum ai reușit să capeți notorietate într-un timp relativ scurt? Care este rețeta succesului?

Făcând muzică de calitate, evident, și lucrând mult. De asemenea, m-au ajutat mult colegii de la Global Records, cărora le sunt  foarte recunoscător pentru că mi-au dat un impuls puternic pe piața muzicală românească și pe cea de-afară.

Este talentul suficient în muzică ori ai nevoie și de studii de specialitate?

Nu consider că este nevoie de studii de specialitate, dar nici nu cred că talentul este suficient. În afară de talent, ai nevoie de ambiție, entuziasm desigur, să ai în tine pasiune – pasiunea este primul lucru pe care ar trebui să îl ai când faci muzică – și, de asemenea, dorință să muncești.

Cum ți-ai format trupa?

Cu multă grijă și într-un timp nu chiar atât de scurt. Ce pot să spun acum este că am o echipă mișto, cu oameni minunați în ea, foarte talentați, care mă ajută mult, care sunt mereu alături de mine când am nevoie.

Care a fost omul care te-a ajutat să pătrunzi pe scenele românești?

Matei Dima (BRomania), căruia îi sunt foarte recunoscător pentru acest lucru și nu știu în ce s-ar măsura cumva recunoștința mea dacă ar fi să îi mulțumesc.

Povestea cu pisicile din vis a devenit emblematică. Mai ai vise cărora vrei să le dai viață?

Posibil. Dar deja sunt vise pe care le am nu atunci când dorm, adică visuri. Și eu sunt o persoană care obișnuiește să facă din vise scopuri care au obiective și, la rândul lor, cumva se îndeplinesc și se aplică. Pentru că visele sunt ceva abstract, scopurile sunt mult mai bine definite și poți să ți le atingi.

Ai colaborat cu Delia, Inna, Irina Rimes. Sunt vocile feminine mai ofertante într-o colaborare cu The Motans?

Cred că da, pentru că vocile feminine dau un contrast foarte frumos și plăcut atunci când sunt însoțite de o voce masculină.

E greu să faci un hit? Cum se derulează drumul de la idee la clip?

Sincer, de fiecare dată a fost diferit. În unele cazuri, poate să dureze două ore, iar în altele, chiar și ani.

Ești credincios? Ai citit Vechiul Testament? De unde inspirația pentru piesa Lilith?

Nu m-am inspirat din Vechiul testament, ci dintr-o fostă relație. Am făcut cunoștință cu personajul Lilith acum câțiva ani, într-un show de radio din Rusia, Frankie Show. După care m-am documentat și am făcut această piesă, în care personajul Lilith este simbolul femeii puternice, femeia pe care bărbatul nu poate niciodată s-o controleze și s-o domine, dar care are sentimentele ascunse și rămâne, până la umă, femeia care are emoții și suferă din dragoste.

Ai o filozofie proprie de viață?

Da, trăiește-ți viața!

Spune-ne ceva ce ți-a rămas în minte dintr-o carte!

Mi-au rămas foarte multe lucruri, însă o chestie foarte mișto, plină de învățăminte,  este un scurt fragment mic din volumul Micul Prinț, când vulpea vorbește cu Prințul și-i spune că noi suntem responsabili de cei pe care îi luăm sub aripa noastră.

Cum reacționezi când ceva nu-ți reușește?

Încep din nou!

Povestește-ne câte ceva despre familia ta!

Este o familie cu oameni minunați și deosebiți. Mai multe detalii n-aș vrea să dau, pentru că prefer ca familia mea să rămână ceva personal și să nu fie ceva pentru publicul larg.

Ai fost acasă de sărbători?

Da, dar după sărbători, pentru că, precum se știe, de sărbători artiștii lucrează.

Cum a fost pentru tine 2017?

A fost un an plin de emoții pozitive, reușite foarte mari în viață, oameni noi, o lume nouă, idei noi și de foarte multe planuri și speranțe pentru viitor.

Ce așteptări ai pentru muzica ta, dar și pentru tine?

În anul 2017, am învățat că nu trebuie să ai mari așteptări, ci întotdeauna să privești clar lucrurile sau să te străduiești să faci asta și să depui eforturi atunci când nu ești satisfăcut de rezultat.

Care este cea mai mare spaimă a ta?

Mă străduiesc să nu mă gândesc la așa ceva. În genere, nu cred că am chestii de care să mă tem, pentru că frica este un lucru care te consumă din punct de vedere energetic și este bine să direcționezi această energie în oamenii și lucrurile bune din viață.

Citeste si:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.02/2018
Sursa foto: pixabay

 

Comments

comments

Lasă un răspuns