Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Silvia Ioniță: Pot să iert pentru că sunt femeie

Silvia Ioniță: Pot să iert pentru că sunt femeie

Zi de zi, ne anunță bune și rele, dar le primim în casele noastre ca pe cineva din familie. Este vorba despre doamnele de la știri. De multe ori, nu știm multe despre ele fiindcă sunt discrete cu viața personală. Silvia Ioniță este prezentatoarea știrilor de prânz KANAL D. Constănțeancă de origine, a absolvit Școala Superioară de Jurnalism din București și a început să lucreze în presă la Radio România Actualități. A continuat la Radio Total și la Uniplus, a lucrat apoi la B1 TV, iar de câțiva ani se află la pupitrul știrilor Kanal D. Este mămica unei fetițe, Ana Sofia, și se bucură de tot ce îi oferă viața de familie.

Ce presupune jobul de comunicator, ca formație, dar și ca bagaj de cultură?

Sunt convinsă că foarte multe tinere nu aspiră la o carieră de comunicator, ci vor să se vadă la televizor. Asta le sună bine! Un comunicator nu este el personajul principal, ci informația pe care o transmite mai departe sau povestea pe care o spune. Ca să înțelegi lucrul acesta, trebuie să fi terminat relaxat școala, să vorbești corect limba în care comunici și să nu te sperie sau să te adoarmă un raft de cărți dintr-o bibliotecă.

Ești un jurnalist justițiar?

Da. Cred că, dacă nu ești un tip justițiar, nu alegi această meserie. Trebuie să te fi visat în copilărie un fel de erou ca mai apoi să îți dorești să fii jurnalist.

E frustrant ca jurnaliștii și paparazzi să-ți scotocească prin viața personală?

Probabil că este frustrant, dar, dacă s-a ajuns aici, asta înseamnă ori că te-ai expus, că ai acceptat sau permis acest lucru la un moment dat, ori că în viața ta personală faci lucruri care afectează viețile celorlalți, așa că oamenii vor dori să afle mai multe despre tine. Când ești interesant pentru public, sigur ai devenit și subiect pentru jurnaliști!

Ce înseamnă a fi informat? 

A fi informat înseamnă a răspunde „Știu!“ la foarte multe dintre întrebările zilei.

Cum îți place să-ți petreci timpul liber?

Îmi place să fiu cu familia și cu prietenii, indiferent unde.

„Sticla“ nu prea iartă. Cum te îngrijești?

Privesc subiectul cu relaxare și acceptându-mi vârsta. Ce e mai nefiresc: o față pe care descoperi niște riduri sau una inexpresivă din cauza multiplelor injecții și întinderi din toate colțurile? Mai devreme sau mai târziu, acolo se ajunge. Sticla nu le iartă nici pe una, nici pe cealaltă. Eu sunt de partea firescului!

Ai puterea să ierți și să te ierți, în anumite situații?

Pot, pentru că sunt femeie! Iar noi, femeile, avem în codul genetic această putere de a ierta, nu-i așa, doamnelor? Doar că mi se pare mai ușor să ierți decât să te ierți.

Cât de aproape ești de natură și ce faci pentru ea?

Fac ceea ce ar trebui să facă fiecare om: să nu arunce gunoiul aiurea, oriunde, să-l strângă chiar dacă a fost făcut de altul, să se bucure de aerul și apele curate, nu să facă tot posibilul să le polueze, să strângă deșeurile menajere și să le pună în acele containere speciale pentru colectare selectivă etc. Mă implic în acțiuni care păstrează natura verde și pentru copiii noștri.

Ești fan shopping? De la ce nu te poți abține?

Îmi lipsește răbdarea pentru a fi fan shopping. Merg la cumpărături doar la nevoie. De fiecare dată însă nu mă pot abține să nu îi cumpăr fetiței mele, Ana Sofia, câte ceva.

Mergi la teatru sau la Ateneu? Cum alegi spectacolele?

Merg, însă nu atât de des cum aș vrea. Aleg spectacolele după review-urile pe care le citesc pe internet. Chiar acum am plănuit să îmi duc fetița la un spectacol la Ateneu.

Știi să gătești? Fiindcă chestia a devenit trendy.

Știu lucrurile de bază, poate și puțin peste asta, dar nu m-a prins moda lăudatului cu ce știu să fac în bucătărie. Rețetele sofisticate prefer să le mănânc de la bucătari mai pricepuți ca mine.

Ești dependentă de facebook? 

Nu sunt! Ba, mai mult, nu am pagină de facebook…

Femeie mondenă?

Mondenă nu! Dar poveștile din această lume sunt savuroase. Știu multe dintre ele și îmi face mare plăcere să le ascult dacă povestitorul e talentat!

Cum te pregătești pentru un eveniment?

Contra cronometru. Nu îmi acord foarte multă vreme în fața oglinzii sau în cabinele de probă.

Autoportret Silvia Ioniță!

Privire tăioasă și zâmbet larg.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr11/23.03.2017
Autor: Ivana Iancu
Sursa foto: Kanal D

Comments

comments

Lasă un răspuns