Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Regele Mihai – „Viaţa mea a fost o lungă şi loială aşteptare!”

Regele Mihai – „Viaţa mea a fost o lungă şi loială aşteptare!”

Regele Mihai I s-a nascut la 25 octombrie 1921, la Sinaia. A fost fiul Regelui Carol al II-lea si al Reginei-Mama Elena. A incetat din viata, in ziua de 5 decembrie 2017, la resedinta privata din Elvetia.

Se inchide o pagina din istoria Romaniei. Si o sa traim de aici inainte avand in minte intrebarea cum ar fi fost, daca ar fi fost altfel.

Regele Mihai al Romaniei a fost si este parte din istoria tarii. Intr-un fel sau in altul destinele fiecaruia dintre noi au fost schimbate si ca urmare a unor decizii ale Regelui. Unele in bine, altele in rau…

Dar acum nu este momentul pentru a face judecati.

Acum este momentul sa ne aducem aminte.

Sa ne aducem aminte de discursul prin care Regele a condamnat atat nazismul, cat si comunismul, discurs rostit la Palatul Cotroceni in 2006. Acesta a fost unul dintre cele mai impresionante rostite de-a lungul istoriei de Majestatea Sa. Un discurs in care a cuprins esenta destinului tragic pe care l-a avut si pe care l-a dedicat marii sale iubiri: România.

„Viaţa mea a fost o lunga si loiala asteptare. Asteptarea ca Europa sa-si vina in fire, asteptare ca Romania sa se reintoarca la ea insasi. Rabdarea poate fi uneori o arma impotriva destinului istoric. Asteptarea si credinta, iubirea si simtul datoriei!

Comunismul s-a născut în România în acelaşi an cu mine, în 1921.Faptul că dumneavoastră îl condamnați astazi ma face sa cred că i-am supravietuit! Asa sa ne ajute Dumnezeu!”.

Al doilea discurs impresionant dar foarte simplu, scurt si sincer a fost in Parlamentul Romaniei, in 25 octombrie 2011.

Discursul lui Sir Gavyn Arthur, al 675-lea Lord Primar al Londrei, dedicat Majestăţii Sale Regelui Mihai I, la Londra.

Se inchide o o pagina de istorie, la fel de mare cat o tara!

Sursa foto: Casa Regala a Romaniei

Editor: Otilia Ignat

 

Comments

comments

Lasă un răspuns