Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Virgil Ianțu: Trăim prea puțin ca să stăm încruntați

Virgil Ianțu: Trăim prea puțin ca să stăm încruntați

Deși foarte activ și prins cu filmările pentru emisiunea „Câștigă România!”, cu lansările cărții sale, cu muzica și cu noi proiecte în online, Virgil Ianțu și-a făcut timp și ne-a răspuns cu plăcere la întrebările despre viața sa profesională și personală. 

Ai început filmările la „Câștigă România!”. Ce lucruri noi vor vedea telespectatorii în cel de-al doilea sezon?

V.I.: După un prim sezon care ne-a adus în timp foarte scurt multe satisfacții, am analizat ce trebuie îmbunătățit la acest show și am început cu grafica, am continuat cu muzică, decor, cadre și conținut. Așadar, după cum cred că ați văzut deja, emisiunea a trecut la alt nivel și eu sunt foarte fericit că am putut aduce aceste modificări.

Bănuiesc că ai aflat foarte multe lucruri despre ţara noastră, fiind gazda „Câştigă România!”. Există vreo destinație din România pe care ți-ai dorit să o vizitezi după ce ai aflat despre ea în emisiune?

V.I.: Din fericire, eu am umblat foarte mult prin țară de mic, dar sunt locuri frumoase pe care le-aș revedea cu plăcere. Cheile Carașovei, Bicazului, Mănăstirile din Moldova, Bucovina etc. Chiar avem o țară frumoasă și ar trebui să facem orice pentru a o păstra așa cum încă mai e.

Ai lansat o carte, “Copiii spun că emoțiile sunt bune”. Despre ce este vorba? De ce o carte pentru copii? 

V.I.: Din experiența colaborărilor cu copiii am observat și învățat foarte multe. Printre altele, inteligența emoțională este un aspect foarte important în formarea lor. Asta observăm și la noi, adulții. Chiar și noi putem lucra la asta. Nu e târziu deloc. Cursurile “Copiii spun” îi învață pe cei mici, prin jocuri de dicție, de memorie, de improvizație și multe altele să se pregătească tehnic, dar și emoțional pentru apariția în public, de orice natură este ea.

Iar cartea este de fapt o scurtă poveste din viața unei fetițe care în ziua serbării trece prin tot felul de trăiri și gânduri, care, cum bine știm, ne vin și nouă atunci când ne pregătim pentru o apariție sau prezentare în fața colegilor sau a unui public oarecare. Copiii au nevoie de asemenea povești care le pot alunga în timp temeri sau pot rezolva probleme existente în acest domeniu.

Ce proiecte mai mult sau mai puțin trăsnite ai în plan pentru viitorul apropiat?

V.I.: Voi relua filmările pentru online alături de copiii care vin la cursuri și filmez într-una pentru emisiuni. Printre toate astea, prezentări de evenimente și concerte.

Cum reușești să împaci cariera în televiziune cu cea de muzician?

Se împacă ele între ele, eu nu mă bag. Se completează minunat. Prietene vechi și bune, ce să mai…

Într-o lume ideală, în care ai putea face exact ce dorești, ce proiect profesional de suflet ai pune în practică?

V.I.: Eu fac ce îmi place. Și ideal este să ne găsim întotdeauna domeniul de activitate care ni se potrivește, ne face plăcere. Atunci apar și performanțele. Mă gândesc, totuși, că va veni și vremea  unui Late night show gen Jimmy Fallon realizat cu documentariști și textieri cu mintea brici.

Fiica ta, Jasmina, are deja 12 ani și știu că aveți o relație apropiată. Ce valori vrei să-i transmiți prin ceea ce faci, cum îți dorești să fie când va fi mare?

V.I.: E una ce îmi doresc eu și poate fi alta ce o să își dorească ea. Eu încerc, și văd pe zi ce trece că am reușit, să îi transmit principii care să o facă să devină un om cu caracter și cu respect pentru ea, pentru munca ei și pentru ceilalți.

Și cum ai vrea să fie lumea în care-ți dorești să trăiască Jasmina? Ai vrea să urmeze o carieră artistică, la fel ca tine?

V.I.: Ea este extrem de talentată muzical, și nu folosesc vorbe mari, dar din nou spun că alegerea trebuie să fie a ei. Să fie sănătoasă și cu mintea la locul ei. În rest, am încredere de pe acum în alegerile pe care le face.

Și dacă tot vorbim despre domnișoare și doamne, care sunt calitățile pe care le apreciezi cel mai mult la o femeie?

V.I.: Naturalețea și simțul umorului.

Sunt sigură că și tu, ca noi toți, ai bucurii și nemulțumiri legate de lumea din jur. Ai vrea să transmiți ceva cititoarelor revistei Femeia?

V.I.: Nemulțumiri vom avea toată viața, dar eu îmi îndrept atenția spre mulțumiri și spre lucrurile frumoase. Trăim prea puțin ca sa stăm încruntați. Haideți să râdem mai mult și să ne bucurăm că ne avem unii pe alții.

Dorești să le dai vreun sfat sau o recomandare, ca de la bărbat la femeie?

V.I.: Da. Rămâneți la fel! Sunteți perfecte!

 

Citește și:

Text: Dana Verescu

Foto: arhiva TVR

Comments

comments

Lasă un răspuns