Chec simplu și bun. Rapid, versatil și extrem de gustos!

Chec simplu și bun. Rapid, versatil și extrem de gustos!

Chec simplu si bun. Rapid, versatil si extrem de gustos!  – Acesta este cel mai bun chec cu cacao pe care l-ai incercat vreodata. Se face extrem de repede, nu exista nici un fel de complicatii, iar rezultatul este delicios. Se poate coace intr-o forma de chec, clasica, sau se poate coace in tava pentru prajituri. Poate fi glazurata cu ciocolata ori cu o glazura dulce acrisoara. Se poate coace in forma de tort, si poate sa fie un blat excelent pentru un tort cu crema de lapte, branza ori de ciocolata. Versatil, deci, nu doar foarte simplu de preparat si foarte gustos.

Ingredinete pentru cehc simplu si bun:

  •  125 g de faina
  • 200 g de zahar tos
  • 60 g de cacao pudra
  • un plic de praf de copt
  • o lingurita rasa de bicarbonat
  • un varf de lingurita de sare (secretul este ca in toate dulciurile care contin faina sa pui un praf de sare; va face gustul prajiturii mai bun si mai fin)
  • doua oua
  • 100 ml de lapte dulce
  • 50 ml de ulei de floarea soarelui
  • mirodenii (vanilie sau esenta de migdale, portocale sau lamaie – in functie de tipul de glazura sau crema pe care vrei sa-l folosesti)
  • 100 de ml de apa clocotita (sau cafea fierbinte – daca vrei un rezultat spectaculos)

Chec simplu si bun

Preparare

– Pune intr-un vas faina, zaharul, bicarbonatul, sarea, praful de copt si pudra de cacao. Amesteca putin, apoi adauga oul, laptele si uleiul. Omogenizeaza cateva minute cu un mixer la viteza mica.

– Adauga apa fierbinte sau cafeaua fierbinte (cafea in care pui putin zahar) si omogenizeaza rapid.

– Pune compozitia in tava pentru copt, in functie de destinatia finala (chec, prajitura sau blat de tort). Tava trebuie unsa cu unt si tapetata cu faina. Untul folosit pentru uns tava va da un gust bun prajiturii si o aroma fina.

– Coace prajitura in cuptorul incins in prealabil, 30-45 de minute, la foc mediu. Este gata cand trece testul scobitorii.

– Cand este copt trebuie lasat sa se racoreasca in tava inainte de a fi scos, cel putin un sfert de ora. Se scoate din tava, dupa glazurare cu ciocolata daca faci prajitura si dupa ce s-a racorit daca faci chec simplu si bun sau daca ai ales sa faci un blat de tort. Daca in acest ultim caz face cocoasa la copt de cele mai multe ori acesta da inapoi cand se racoreste.

Pentru glazuri si alte idei care pot fi folosite si pentru acest chec simplu si bun vezi detalii aici.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Echipa Femeia | 04 martie 2015
De Echipa Femeia | 04 martie 2015

Frumuseţea rimează cu tinereţea şi pielea catifelată, dar uscăciunea pielii merge mână-n mână cu îmbătrânirea prematură. Nu lăsa ca deshidratarea să se instaleze pe chip sau trup, treci la acţiune rapid şi remediază pielea uscată! Problemă: cearcăne şi pungi Zilele lungi şi nopţile fierbinţi te-au făcut să dormi mai puţin şi asta se observă lesne pe […]

Citeste mai mult