Plăcintă cu varză și praz (rețetă de post)

Plăcintă cu varză și praz (rețetă de post)

Postul nu mai este deloc complicat nici chiar înainte de Paști. Încearcă această rețetă savuroasă, care se prepară repede și care arată excelent!

Ingrediente:

250 g făină

125 g margarină

60 ml apă rece

1 varză albă potrivită

2 fire de praz/1 ceapă albă

1 ardei gras roșu

2 linguri de ulei

verdeață

sare, piper

Mod de preparare:

Din făină, margarina rece, un praf de sare și apă, frământă un aluat și lasă-l la frigider măcar o jumătate de oră.

Între timp, toacă julien varza și prazul (sau ceapa albă) și taie ardeiul gras în cubulețe.

Încinge uleiul și călește legumele până când scade apa.

Potrivește gustul de sare și piper și lasă umplutura de legume să se răcorească. Presară verdeața tocată fin.

Împarte aluatul în două. Întinde o foaie în tava de tartă, așază umplutura de varză, praz și ardei gras și acoperă cu a doua foaie, răsucind marginea aluatului.

Crestează deasupra cu ajutorul unui cuțit cu lamă subțire și dă la cuptor 40-50 de minute.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.10/10.03.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021

    Am facut aseara chec cu lamaie si iaurt. Am gasit o reteta noua intens aromata cu lamaie si pentru ca se facea foarte usor si promitea sa fie buna, am incercat-o. Pot sa garantez ca este un dulce perfect, se face repede, ai mereu in casa ingredientele, este deosebit de parfumat, iar dimineata, […]

Citeste mai mult